Hua Hinin kasvisravintolat Thaimaassa

on
Iltatorikadun päässä olevasta kasvisravintolasta saa Thaimaan ravintoloista tuttuja kalamaisia kasvispihvejä.
Thaimaan jay-ravintoloista saa usein kalamaisia kasvispihvejä.

Hua Hinin keskustassa on kolme perinteistä thaimaalais-kiinalaista jay-kasvisravintolaa. Turistiravintoloiden sijaan ne ovat halpoja paikallisille suunnattuja ravintoloita, joista yleensä saa nuudelikeittoa, valmiiksi vitriinissä olevia curryja ja erilaisia lihaa imitoivia kasvistuotteita.

En tiedä minkä makuisia katujen curryravintoloiden pitkään hautuneet lihacurryt ovat, mutta mielestäni turistiravintoloiden curryt ovat parempia kuin näiden jay-kasvintoloiden. Thairuoat eivät yleensä ole parempia pitkään hautuneina ja seisseinä, vaan ne ovat parhaimmillaan juuri pannulta tulleina ja rapsakoina. Turistiravintoloissa curryt ovat kookosmaitoisia, hieman makeita ja vihannekset niissä ovat tunnistettavia, mutta jay-ravintoloissa curryt ovat väkeviä. Silti niistä saa joskus tosi hyviä ruokia, joskus aika huonoja.

Sa Song Roadin kasvispaikka

 

Dechanuchit ja Sa Song -katujen kulman ravintola.
Dechanuchit ja Sa Song -katujen kulman ravintola.

Näissä jay-kasvisravintoloissa ei useinkaan näy niiden nimeä. Se saattaa näkyä jossain thaikirjaimin kirjoitettuna.

2_hua hin kasvis ulkoaSa Song Roadin ja Dechanuchit-katujen kulmassa sijaitsevassa kasvisravintolassa tilasin nuudelikeittoa, vaikka tiskillä oli valmiita paistettuja ruokiakin. Suureksi yllätyksekseni keitossa lillui puolikas keitetty kananmuna. Otin sen vain pois, koska mieleeni ei ollut tullut thaikasvisravintolassa pyytää ruokaa ilmaan kananmunaa ja koska pala oli tuollainen kokonainen. Jos se olisi ollut lihapala, en kyllä olisi syönyt annosta. Kun Thaimaassa tilaan esim. paistetun riisin ilman kananmunaa, palautan annoksen jos se tuodaan munallisena.

Tämä ravintola sijaitsee melkein Hua Hinin iltamarkkinakatu Dechanuchitin varrella. Kohdalta lähtee minibusseja Hua Hinin eteläpuolella olevalle rannalle.

Ravintolan keitto, josta poimin pois puolikkaan kananmunan ja jossa nuudelit olivat tällaisia putkiloita. Keitto oli kuitenkin ihan hyvää, tällainen tumma nuudelikeiton liemi on yleensä vähän makeaa.
Ravintolan keitto, josta poimin pois puolikkaan kananmunan ja jossa nuudelit olivat tällaisia putkiloita. Keitto oli kuitenkin ihan hyvää, tällainen tumma nuudelikeiton liemi on yleensä vähän makeaa.

Jay-ravintola iltamarkkinakadulla

 

Jay-ravintoloissa on useimmiten tällaisia keltaisia mainoslakanoita, tässä mainostaa Youta-merkki, joka tuottaa erilaisia feikkilihoja.
Jay-ravintoloissa on useimmiten tällaisia keltaisia mainoslakanoita, tässä mainostaa Youta-merkki, joka tuottaa erilaisia feikkilihoja.

Sattumalta löysin iltamarkkinakatu Dechanuchitin ja rautatieaseman edessä kulkevan kadun kulmastakin jay-ravintolan, joka on iltamarkkinoiden takia vieläpä iltaisinkin auki, toisin kun jay-ravintolat yleensä.

Pari kertaa sain tässä ravintolassa mukaani kaupan päälliseksi höyrytetyn pullan, jonka sisällä on makeaa adukipaputahnaa.
Pari kertaa sain tässä ravintolassa mukaani kaupan päälliseksi höyrytetyn pullan, jonka sisällä on makeaa adukipaputahnaa.

Henkilökunta oli oikein kivaa, heistä oli selvästi mukavaa että turistitkin käyvät heillä. Tämä vaihtelee kovasti jay-ravintoloiden suhteen, joistain saa hiukan yrmeää palvelua ilman thaihymyjä. Ehkä palvelu on niissä vanhanaikaista kiinalaista.

Näiden ravintoloiden ruoka on usein hyvin halpaa, vitriinissä näkyvät soossit riisin kanssa maksavat sen mukaan kuinka montaa kastiketta ottaa. Sen sijaan feikkilihat maksavat per pala ja niistä voi tulla hintaa enemmänkin.

Feikkilihoja, vasemmanpuoleisessa oli oikein feikkiläskiä.
Feikkilihoja, vasemmanpuoleisessa oli oikein feikkiläskiä.
Annos kerättynä tiskiltä.
Annos kerättynä tiskiltä.

Kolmas ravintola takakujalla

1 ravintolan tiski

Hua Hinin kolme jay-ravintolaa sijaitsee lähellä toisiaan, ja kolmaskin sijaitsee lähellä Dechanucit-katua. Siellä sain erikoisen meheviä kalaa muistuttavia kasvispihvejä, joissa maustaminenkin oli mieleeni. Nämä kalanmakuiset piffit ovat suosikkejani, elleivät ole sitten kamalan suolaisia, kuten kerran supermarketista vakuumipakkauksesta ostamani piffit. Ja ellei niitä ole lillutettu tosi tulisessa ja kummallisen kirpeässä soossissa. Näiden piffien laidoilla on norilevää, joka tuo paitsi kalan makua niin ulkonäöltään se niissä muistuttaa joidenkin kalojen nahkeaa nahkaa.

Paistettuja sieniä.
Paistettuja sieniä.

Tässä ravintolassa oli myös erikoisen hyviä paistettuja sieniä. Aasiassahan on perinteisesti käytetty tofun, teksturoidun soijaproteiinin ja seitanin lisäksi sieniä lihaa muistuttavien ruokien teossa. Kun syön Thaimaassa feikkilihoja, en yleensä tiedä mistä ne on oikein tehty ja niissä saattaa olla sientäkin tuomassa oikeaa koostumusta. Nämä sienet olivat ihan vain paistettuja ja maustettuja, mutta silti lihanoloisia.

1 kasvis hua hin ulkoa

Tiskiltä valikoituja ruokia.
Tiskiltä valikoituja ruokia.

2 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s