Grand Canyon on paikka joka on nähtävä

on

kanjoni auringon laskiessaOdotin Grand Canyonin olevan yksi valtava kanjoni, jonka pohjalla virtaa Coloradojoki. Kaikki tietävät Grand Canyonin. Mutta silti kaikista näkemistäni valokuvista ja lukemistani jutuista huolimatta näkymä oli jotain mitä en osannut kuvitella. Grand Canyon on valtava ja monitasoinen. Varmaankin huikein näkemistäni paikoista. Eivätkä valokuvat anna oikeutta ollenkaan.

Coloradojoki zuumattuna kaukaa ylhäältä.
Coloradojoki zuumattuna kaukaa ylhäältä.

Korkeimmilta reunamilta Coloradojokea ei näe monestakaan paikasta ja niistä joista se näkyy, se on kaukana ja pieni.

Kanjoni on laaja ja syvä. Maisemat ovat tavallaan kuin vuoristomaisemia, mutta erikoista siinä on se että saavut suoraan vuoren korkeimmalle kohdalle. Ja kaikkialla näet miten maiseman korkeimmat kohdat ovat tasaisia, kun nyppylät ovat matalemmalla. Vuoristossa näkyisi korkeimmat kohdat vuorenhuippuina.

Kapeimmastakin kohdasta pohjoisreunalle on jokunen kilometriä matkaa. Länsi-Yhdysvalloissa tuli tutuksi se miten siellä saattoi nähdä yli 30 kilometrin matkat eteenpäin.

Shuttle bussilla on kolme reittiä, jota se kulkee. Voi hypätä kyydistä, kävellä ja hypätä kyytiin seuraavalla pysäkillä (tosin paluumatkoilla bussit eivät aina pysähdy joka pysäkillä). Huhtikuussa busseihin joutui jo jonottelemaan, millaistahan olisi ruuhkasesonkina?
Shuttle bussilla on kolme reittiä, jota se kulkee. Voi hypätä kyydistä, kävellä ja hypätä kyytiin seuraavalla pysäkillä (tosin paluumatkoilla bussit eivät aina pysähdy joka pysäkillä). Huhtikuussa busseihin joutui jo jonottelemaan, millaistahan olisi ruuhkasesonkina?

Tuommoinen paikka jättää olon että se pitäisi kokea jotenkin täysiä. Päivän ajan kävelimme ja ajoimme ilmaisella shuttle bussilla eteläreunaa. Mutta mitä Grand Canyonilla tekisi useamman päivän ajan? Kun katselin kanjonin jyrkkiä reunoja ei mieleni kaivannut lähteä laskeutumaan alas vähän matkaa huvikseni taivaltaakseni heti perään takaisin ylös. Alas ei pääsisi monestakaan kohtaa ja parissa tunnissakaan ei pääse pitkälle.

Jonain päivänä voisin lähteä isommalle vaellukselle Grand Canyonille ja majoittua Phantom Ranchilla kanjonin pohjalla. Olimme kanjonilla 12.4.2015. Silloin olisi ollut aivan liian kylmä majoittua teltassa. Nukkumaan tietysti pystyy lämpimässä makuupussissa, mutta sen sisällä ei yleensä vietetä kahdeksaa tuntia pitempiä aikoja. Illat ja aamut olisivat aika epämiellyttäviä.

Pääsimme Grand Canyonille kansallispuistopassillamme (80 dollaria rajoittamaton määrä kansallispuistokäyntejä koko autolastilliselle ihmisiä). Päivän päätteeksi ajoimme kohti pohjoista Pageen yöksi.

Lue myös:

Sedona Arizonassa on yksi hienoimmista paikkakunnista >>

Aavikkoa ja jättikaktuksia Arizonassa >>

Arizonan Montezuma Castlesta Flagstaffiin >>

kanjoni 1

Eteläreunan vierailijakeskuksen lähellä on tällaista polkua ja kaidetta rakennettu jyrkänteen reunalle.
Eteläreunan vierailijakeskuksen lähellä on tällaista polkua ja kaidetta rakennettu jyrkänteen reunalle.

grand canyon 2

kanjoni 3

kanjoni 4

Coloradojoki pilkahtaa kanjonissa.
Coloradojoki pilkahtaa kanjonissa.

kanjoni 5

kanjoni 6

kanjoni 7

kanjonia 8

kanjoni 9

kanjonia ja käppyrää

Kraatterin näköinen nyppylä kanjonin yläpuolella olevalla tasanteella.
Kraatterin näköinen nyppylä kanjonin yläpuolella olevalla tasanteella.

10 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s