Patong Beach ei ole Phuketissa parasta rantalomailuun

on

patongin ranta vesiskoottereineen

Jos suunnittelet Phuketin rantalomaa, suosittelen jotain biitsiä Patongista pohjoiseen. En suosittele Patongia, Karonia enkä Kataa. Niillä on kyllä isot hiekkarannat ja meri, mutta näitä elementtejä löytyy muualtakin paljon miellyttävämmin.

Esimerkiksi Nai Yangin ranta Pohjois-Phuketissa yllätti minut pienimuotoisuudellaan ja se on ihan lentokentän lähellä, jolloin lomalainen pääsee kätevämmin kohteeseensa. Sieltä voi tehdä retken Patongille ja kiittää mielessään, että tuli valinneeksi eri rannan.

Patong Beach pohjoiseen.
Patong Beach pohjoiseen.

Patongin pohjoispääty vaikuttaa kivemmalta kuin sen kuhisevin keskiosa Bangla Roadin bilekatuineen.

Suosittelen Keski-Patongia, jos aiot ryypätä joka ilta ja viihdyt meluisissa baareissa baarityttöjen keskellä. On parempi jos Patongin kävijää ei tuohduta nähdä isoja saksalais- (tai suomalais-) äijiä pienten thaityttöjen käsipuolessa – täällä näitä tapauksia näkee enemmän kuin yleensä Thaimaassa. Jos ikävystyt hiljaisilla hiekkarannoilla, niin onneksesi Patongilla menoa maustaa vesiskoottereiden pörinä. Patong haisee testosteronilta, vastaan kävele parikymppisten miesten ryhmiä, lihakset pullistelevat hihattomissa paidoissa – he kokevat varmaan olemassa viettämässä lomaa juuri siinä Thaimaassa missä haluavatkin.

Patong Beach etelään. Suomen talvesta katsottuna tämä voi näyttää kivalta, mutta Thaimaassa on niin paljon parempia vaihtoehtoja, joten miksi valita Patong.
Patong Beach etelään. Suomen talvesta katsottuna tämä voi näyttää kivalta, mutta Thaimaassa on niin paljon parempia vaihtoehtoja, joten miksi valita Patong.

Patongilla voi varmasti myös valita kauniin (ja kalliin) resortin, jossa viettää mukava loma uima-altaalla. Sieltä voi poistua ilmastoituun Jungceylonin ostoskeskukseen ja käydä hieronnoissa ja kauneushoidoissa. Ei ole pakko syöksyä Patongin katujen kaaokseen ja kälinään. Suoraan Suomen talvesta tullessa mikä vain Phuketin ranta voi tuntua paratiisilta.

Jos Phuketin saarella ei olisi Phuket Townia, jossa yleensä siellä majailen, voi olla että minäkin minilomillani suuntaisin suoraan Patongille. Minä kun haluan hiljaiselta Koh Lantalle jonnekin missä on enemmän elämää. Oppisin välttämään ikävimmät kadunpätkät ja suuntamaan suorinta reittiä ostoskeskukseen.

Kun ensimmäisen kerran astuin Patong Beachille käveltyäni sinne eteläisemmältä Karonilta, halusin kääntyä kannoillani, koska näky oli tämä.
Kun ensimmäisen kerran astuin Patong Beachille käveltyäni sinne eteläisemmältä Karonilta, halusin kääntyä kannoillani, koska näky oli tämä.

Jos hotellisi on Patongilla, ei hätää: 30 bahtin hintaisilla paikallisbusseilla pääsee Phuket Towniin, mutta käsittääkseni ei suoraan muille biitseille, joille täytyy kulkea busseilla Phuket Townin kautta, ja siinähän ei ole mitään järkeä jos suuntana on vaikkapa Karon suoraan Patongin eteläpuolella. Paikallisbussit taitavat lakata kulkemasta ennen pimeää, joten ne eivät toimi, jos haluaa yöpyä Phuket Townissa, mutta katsoa auringonlaskuja rannalla.

Ensikertalaisille en suosittele skootterin vuokraamista Patongilta, liikenne on röyhkeää. Kannattaa harjoitella jossain muualla, kuten Pohjois-Phuketissa. Mutta jos olet jo ajellut skootterilla ja maltat olla röyhentelemättä ja painamatta liikaa kaasua, pääsee sillä kätevästi Patongilta pois muihin rantoihin tutustumaan. Itse kävelin Patongin rantatietä ja etsin ”bike rent” -kylttiä. Skootteri maksoi 300 bahtia päivältä.

Patongin eteläpäätä.
Patongin eteläpäätä.
Patongin katuja.
Patongin katuja.
Patongin baareja.
Patongin baareja.
Monet Thaimaan rannoista on pilattu sillä, että heti rannan tuntumassa on vilkas ajotie. Patongilla ravintolat ja kaupat erottaa rannasta tie ja tämä kävelykaista.
Monet Thaimaan rannoista on pilattu sillä, että heti rannan tuntumassa on vilkas ajotie. Patongilla ravintolat ja kaupat erottaa rannasta tie ja tämä kävelykaista.
Venäjänkielisiä kylttejä on paljon.
Venäjänkielisiä kylttejä on paljon.

8 Comments Lisää omasi

 1. Minäkään en suosittele Thaimaan lomailuun Patongia tai lähirantoja, mutta pohjoisempana sijaitsevat Kamala Beach, Surin Beach ja Bang Tao Beach on mukavan rauhallisia. Leppoisa saarielämä on kyllä Thaimaassa parasta, ja ylihuomenna suuntaankin Koh Changille nautiskelemaan ja rentoutumaan!

  1. Kävin juuri vilkaisemassa tuo biitsit kans ja olivat oikein kivojen lomailurantojen oloisia. Hyvää reissua Koh Changille, itse odotan pääseväni Bangkokiin kolmen viikon päästä kun Koh Lantan saarielämää on jo kymmenen kuukautta takana.

   1. Oletko muuten käynyt Koh Changilla/Makilla? Vinkkejä?

    1. En ole käynyt noilla saarilla vielä, paljon on näkemättä!

 2. meritähti sanoo:

  Mä suosittelisin Phuketin lomalle Naiharnin rantaa, joka sijaitsee saaren eteläkärjessä. Se on tunnelmaltaan aivan erilainen kuin muut rannat. Sen edustalla olevat maat kuuluvat läheiselle temppelille, joten sinne ei ole rakennettu sen enempää hotelleja kuin ostoshelvettejä. Siirrettäviä myyntikojuja ja rantaravintoloita löytyy. Lisäksi rannan toiselta reunalta lähtee kapea tie, jota pitkin pääsee parille pikkurannalle. Naiharnin alueella ei oo isoja hotellikomplekseja, enimmäkseen pieniä resortteja ja paikallista asutusta myös. Paikallisbusseilla pääsee liikkumaan ja mopoilu on turvallisempaa kuin isojen turistikeskusten alueella.
  Patong on kyllä ihan omaa luokkaansa, itse en oo siellä käynyt vuosiin vaan olen pysytelly tiukasti Naiharn-Rawai-Phuket Town-akselilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s