Vegaaninen kahvila Veganerie Bangkokissa

on
Veganerien juustokakku.
Veganerien juustokakku.

Nyt pääsin lempiasioideni äärelle, nimittäin vegaaniseen kahvila Veganerieen Bangkokissa. Toisten lempiasioideni, koirien ja kissojen, kanssa olen päässyt hääräämään, mutta olen liian kauan jäänyt paitsi tämmöisistä suurkaupungin yllätyksistä.

Banoffee pieta.
Banoffee pieta.

Luin maailman kasvisravintoloita listaavan Happy Cown sivuilta jonkun kommentin, ettei hän ymmärrä mihin Veganerieen kohdistuva hypetys perustuu. Ja luin ihmisten hehkuttavan paikan vohveleita, brownieita ja korvapuusteja. Valmistauduin siis pettymään, minä kun innostun vain kakuista. Mehevistä, kosteista kakuista. En mistään kuivakoista vehnäkäntyistä. Suklaaleivonnaiset ovat niin yleisiä, että harvoin tilaan semmoisen, vaikka ne voivatkin olla paikan parhaita. Haluan kokeilla muita makuja. Helposti päädyn silti tuorejuustopäällysteiseen porkkanakakkuun, jota en tällä kertaa ottanut (sitä oli saatavilla sekä tavallista että sokeritonta versiota).

Red velvet -kakkua.
Red velvet -kakkua.

Tilasin ensin red velvet -kakun. Red velvet on perusleivonnaisia Yhdysvalloissa, mutta ei  Suomessa, ainakaan minun nuoruudessani, nyt voi olla eri tilanne. Siinä on vielä jotain jännää minulle, punavalkoisessa kakussa. Mutta kuten leipomokakuissa yleensäkin, ne ovat liian kuivia ja niin tämäkin vähän. Niiden pitää olla kuivia, jotta ne pysyisivät lässähtämättöminä vitriinissä ja esteettisinä. Tämä kakku oli kyllä hyvää, mutta kuten sanoin, minun mielestäni kakkujen pitää olla kosteita.

Tunsin jo sokeriöverit, mutta oli pakko päästä kokeilemaan jotain muutakin kakkua kun niin montaa oli tarjolla: banoffeeta, mango-juustoa, suklaata

Vegaanista juustokakkua.
Vegaanista juustokakkua.

Tein niinkuin aina, tilasin juustokakkua. Haluan nimenomaan juustonmakuista juustokakkua, en mitään mango-juustoa, vadelma-juustoa tai muuta missä täytteeseen on sekoitettu hedelmiä, marjoja tai suklaata siten että juustonmaku peittyy. Se oli tuhtia kakkua, semmoista se yleensä on. Pidän eniten juustokakkureseptistä, jonka sain yli 15 vuotta sitten. Siinä täytteeseen tulee vain pehmeää tofua, mantelijauhetta, sitruunaa kuorineen, sokeria, vaniljajauhetta ja ruokaöljyä (jonka usein jätän pois). Sen syömisestä ei tule överioloa, niin kuin näistä juustokakuista, joita varmaankin kutsutaan New York -tyylisiksi. Kerrankin herkku, jonka vähemmän rasvaisesta versiosta oikeasti tykkään enemmän.

Lehtijuttuja Veganeriesta.
Lehtijuttuja Veganeriesta.

Veganeriesta saisi monenlaista annosta vohveleineen ja jäätelöineen ja leivoksia ja keksejä. Veganerie ei ehkä tee vaikutusta ihmisiin, joiden kotikaupungeissa on vegaanileivoskahviloita. Mutta itselleni kakkutarjonta on ollut hyvin harvinaista ja olen elänyt ilman uunia.

Veganeriella on kolme ravintolaa Bangkokissa ja yhdestä saa myös ruokaisempaa apetta. Kävin Veganeriessa, joka sijaitsi Mercury Villen ostoskeskuksen neljännessä kerroksessa aivan Chit Lom -ilmarata-aseman vieressä. Tämä Veganerie sijaitsee siis ihan Bangkokin kaupallisen keskuksen sydämmessä siellä missä on luksustavaratalot (myös Mercury Ville on sellainen). Toinen kahvila on alempana Sukhumvitilla Phrom Phongin aseman lähellä, jonka lähellä Benjasirin puiston takana on myös Veganerie Concept -ravintola. Meinasin mennä sinne maistamaan vegaanista carbonaraa (en ole ikinä sitä syönyt), mutta yhden pasta-annoksen takia sinne on aika pitkä matka Khao Sanilta.

Veganerie Happy Cowssa (Mercury Villen sijainti) >>

Juttuja Bangkokin kasvisravintoloista:

Veganerie.
Veganerie.
Red velvet -kakkua ja cappucinoa.
Red velvet -kakkua ja cappucinoa.

veganerien leivonnaisia

100 prosenttisesti vegaani

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s