Spa-kokemus Koh Lantalla Thaimaassa

on
spamiljöö
Layanan hengailutila hieronnan jälkeen oli nätti, minä vain hätähousuna en rentoutunut tuossa, kun mietin että mitenkähän pitkään tässä pitäisi rentoutua. 

Ollessani Koh Lantalla voitin arvonnassa lahjakortin hienon Layana resortin spahan, korttiin kuului 90 minuutin ”signature”-hieronta ja 45 minuuttia suolahuonetta. Minähän rakastan hieronnassa käymistä ja muutenkin kauneushoitolat kiinnostavat. Mutta tykkään ehkä enemmän istanbulilaisen riuskan pesijättären meiningistä kuin äärimmäisen hillityn thaimaalaisneidon hissuttelusta.

kylpytossutUseimmat Thaimaan hierontapaikkani ovat semmoisia halvemmanpuoleisia huoneita, joissa on patjoja lattialla. Sentään tykkään että verhot on välissä ja pitää olla ilmastointi, siistiä ja hyvänhajuista. Parhaissa paikoissa annetaan vaatteet, jotka puetaan päälle thaihieronnan ajaksi. Kuljen yleensä mekoissa ja ei ole kiva olla hieronnassa oma hikiset vaatteet päälläni. Rantahierontapaikkoihin en mene, niissä on kuumaa ja hiekkaista enkä tykkää riisuutua vähiin vaatteisiin avoimella paikalla (niihinhän ihmiset yleensä tulevat bikineissään, joissa en itse kulje).

Hienommissa (tai hienompaa näyttelevissä) hoitoloissa ohjataan hieronnan tai muun hoidon jälkeen usein lekottelemaan jonnekin. Ihan kuin hoitotoimenpide olisi niin uuvuttava minulle, että sen jälkeen olisi levättävä, vaikka juurihan sitä on maannut pari tuntia. Istun näissä vähän rauhattomasti kun en tiedä mitä tekisin.
Hienommissa (tai hienompaa näyttelevissä) hoitoloissa ohjataan hieronnan tai muun hoidon jälkeen usein lekottelemaan jonnekin. Ihan kuin hoitotoimenpide olisi niin uuvuttava minulle, että sen jälkeen olisi levättävä, vaikka juurihan sitä on maannut pari tuntia. Istun näissä vähän rauhattomasti kun en tiedä mitä tekisin.

Layanan Linger Longer -spassa täytin etukäteen lapun, jossa kerroin haluavani voimakasta hierontaa. Mutta hierojani olemuksesta heti päättelin, ettei siitä mitään tule.

Joskus vaikutelma silti pettää. Kun astuin ensimmäisen kerran sisään Koh Lantan Moon Massageen, ei nuori hierojatyttö olisi viitsinyt lopettaa kännykkänsä räpläämistä. En uskonut hänen viitsivän panostaa minun hieromiseenkaan, mutta erehdyin onnellisesti ja olen ollut hänen hierottavanaan varmaan kymmenen kertaa. Sen opin kerrasta, että kahden tunnin hierontaa en häneltä ota, hän vain hieroi saman yhden tunnin rutiinin kahta hitaammin. Otan Moon Massagessa kahden tunnin hieronnan vain jos saan jonkun toisen hierojan. Turhauttaa aika pahasti maata kaksi tuntia tyytymättömänä.

Layanan käsittely oli semmoista hierontaöljyn hieromista ihoon. Voi kamaluus jos olisin joutunut siitä maksamaan pari tonnia. Hieronnan jälkeen menin suolahuoneeseen. Pitäisi olla vahva usko sen vaikutuksiin, että siellä jaksaisi istua usein ja maksaa siitä.

Koh Lantan kansallispuistossa yritin maata ja rentoutua tällä penkillä, mutta niin vain aivot alkoivat jauhaa työjuttuja.
Koh Lantan kansallispuistossa yritin maata ja rentoutua tällä penkillä, mutta niin vain aivot alkoivat jauhaa työjuttuja.

Jollain spalomalla voisi ehkä olla hyvä mahdollisuus olla tekemättä mitään, tietysti tällainen rentoutuminen on tarkoituskin. Parin päivän päästä sitä voisi tottua vain olemaan ja tuijottamaan liplattavaa vesielementtiä. Minähän kaivan aina kirjan tai läppärin (ja muut ihmiset kännykän) kun käyn syömässä tai odottelen, en jaksa olla ilman viihdykettä. Varsinkin stressaantuneena en pystynyt Koh Lantalla vain istumaan ja ihailemaan maisemia, koska työasiat hiipivät aina mieleeni. Ajatukseni eivät rauhoittuneet niistä ollenkaan ja siksi vapaa-aika oli täytettävä viihteellä, jotta olisi muuta ajateltavaa.

Lue muita juttuja hieronnassa yms. käymisestä ulkomailla:
Thaihieronta >>
Hierojalla eri maissa >>
Joogaamista Goalla >>
Kauneudenhoito Thaimaassa >>
Höyrysaunassa Phuketissa >>

2 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s