Neljä vuotta Reissausta ja ruokaa

on

polku yellowstonessa_26Aloitin Reissausta ja ruokaa -blogin neljä vuotta sitten Meksikon ja Belizen matkan päätteeksi. Neljä vuotta ei ole minulle pitkäkään aika, joten vähän yllätyin että neljäkö vuotta siitä vasta on, sekä reissusta että blogin aloittamisesta. Viimeisen vuoden aikana olen kirjoittanut 65 juttua, mikä on vähemmän verrattuna aiempiin vuosiin. Asuin Thaimaassa, olin töissä eläinsuojelukeskuksessa ja olin tosi kiireinen ja väsynyt. Bloggausharrastus vaatii inspiroituneen olotilan. Mutta nyt minulla on taas vapaus ja ehkä juttujakin alkaa pukkaamaan enemmän.

Juttuja Yhdysvalloista

Yosemiten laakso ja oikealla Bridalveilin putous.
Yosemiten laakso Kaliforniassa.

Vuosi sitten toukokuussa palasin seitsemän viikon Yhdysvaltojen matkalta. Jatkoin juttujeni kirjoittelua tuosta matkasta vielä helmikuussa. Halusin saada muistot talteen, mutta olisi voinut olla kiva sen sijaan kirjoittaa ajankohtaisista asioista Koh Lantan saarelta Thaimaasta. Nyt muistelen niitäkin jälkikäteen.

Kirjoitin Yhdysvaltojen reissusta 56 juttua maaliskuusta 2015 lähtien, joten blogini on vuoden sisällä ollut vähän tylsä semmoiselle, jota ei Yhdysvaltojen luonto kiinnosta. Mutta vielä olisi kirjoitettavaa. Ajomatka Kalifornian, Arizonan ja Utahin läpi, Coloradon ja Yellowstonen kautta oli ihmeellisempi kokemus kuin odotin. Noiden maisemien ja mahtavien kansallispuistojen jälkeen Eurooppa on aika pienimuotoinen paikka. Lue Yhdysvaltojen jutut täältä >>

Luetuimmat ruokajutut

Tietyt vanhat ruokajutut jatkavat lukijoiden keräämistä, ja kymmenen luetuimman bloggauksen joukkoon kuuluvat nämä:

Paistettua tofua.
Hyvä että tofu kiinnostaa ihmisiä.

Tofusta ja sen valmistamisesta, (maalis 2013), sitä luetaan joka päivä 10-30 kertaa. Sitä aina harmittelen, ettei juttu ole sen paremman näköinen, mutta bloggaukseen kai kuuluu, ettei juttuja jälkeenpäin pidä lähteä muuttamaan.

Juttua Pomelo on sitrushedelmistä vähiten kirpeä (marras 2013) luettiin paljon etenkin helmikuussa ja tammikuussa. Ehkä nuo hedelmät ovat silloin olleet Suomessa sesongissa.

Tahini ja muita seesaminsiementen käyttötapoja (marras 2012) -juttu klikataan luettavaksi aika tasaisesti, kolmisentuhatta kertaa vuosina 2015 ja 2014.

Durianeita thaimaalaisella torilla.
Durianeita thaimaalaisella torilla.

Sitten on vielä Durian on hurjan hajuista herkkua (elo 2012), sitä luetaan talvikuukausina, vaikka duriania ei kyllä suomalaisilta hedelmätiskeiltä löydy. Ihmiset kai googlaavat sitä talvisilla Thaimaan matkoillaan, kun duriania kaupitellaan katukärryistä.

Itsestäni esimerkiksi juttu Kasvissyöjänä Myanmarin Yangonissa (maalis 2015) olisi kiinnostavampi, mutta ei se tietenkään ole ikinä ajankohtainen monellekaan. Jos blogini superydinkohderyhmää olisi yli 30-vuotiaat lapsettomat koirahullut vegaanit, jotka matkustelevat paljon ja haluavat olla nomadeja ja irtiottajia, niin ei heitä kovin paljoa ole. Sen sijaan osa jutuistani kiinnostaa joitain ihmisiä ja osa toisia.

Luetuimmat matkailujutut

Jostain syystä yksi juttuni koskien Koh Sametin saarta on pongahtanut suosituimmaksi reissujutukseni, en tiedä miksi. Koh Samet: hieno saari lähellä Bangkokia >> (heinäkuu 2014)

Olen useimmiten taluttamassa koiria ulkoilualueilta kenneleihin ja syöttämässä niitä auringonlaskun hetkillä.
Talvisin ihmiset alkavat kaivata Thaimaahan ja googlailu alkaa.

Seuraavaksi suosituin matkajuttu koskee Koh Lantaa, kirjoitin jutun Koh Lanta on rauhallinen rantakohde toukokuussa 2014 eli vuotta ennen kuin muutin sinne. Selvästi huomaa, miten talvisin ihmiset etsivät enemmän tietoa Thaimaasta kuin kesäisin. Ihmisiä kiinnostaa ympäri vuoden Paljonko maksaa kuukausi Thaimaassa, mutta talvikuukausina vielä enemmän. Kirjoitin tuossa jutussa hyvin yksityiskohtaisesti reissutäyteisen kuukauden menot, joten toivon siitä olleen hyötyä lukijoille.

Thaimaan lisäksi ihmiset ovat löytäneet blogiini etsiessään tietoa Italiasta, top 10 -jutuissani on Italia aina vain upeampana – Amalfin rannikko.

Vuoden sisällä luetuimpia juttuja on Helteinen helmikuu – ruotsalaiset Thaimaassa -sarja. Kirjoitin sen toukokuussa 2013, kun löysin sarjan Netflixistä. Näköjään sen toinen tuotantokausi näytettiin tänä talvena ja siksi sitä googlailtiin alkuvuonna.

Suosituimmat viime aikaiset juttuni

Saapuminen tuloaulaan koirien kanssa.
Ihan viime aikoina olen kirjoittanut siitä, miten pelastaa kissoja ja koiria Thaimaasta Suomeen. On ollut juttuja adoptoinnista, tuontiprosessista ja matkustamisesta koirien kanssa.

Tänä vuonna kirjoittamistani jutuista eniten lukijoita ovat saaneet tilitykseni Trooppisen saaren harmaa arki ja Vajaa vuosi Koh Lantalla päättyy, mitä jäi käteen. Nämä jutut varmaan kiinnostivat tuttujani, kestosuosikkeja niistä tuskin tulee. Blogiini tullaan pääasiassa googlamalla eri hakusanoja ja mitä enemmän blogiini päädytään sitä kautta, sitä korkeammalle Googlen listoilla juttu vähitellen päätyy ja kävijämäärät kumuloituvat.

Mutta tosiaan ne ovat toisia blogeja, joihin useat ihmiset menevät säännöllisesti tsekkailemaan postauksia. Blogini alkuvaiheilla yritin miettiä tekisinkö blogin sijaan sivuston, josta ihmiset voisivat tulla etsimään selkeästi jaoteltua informaatiota heitä kiinnostavista aiheista. Tätä haluan edelleenkin ja siksi blogin etusivulla on miljoona juttua, joista voi klikata sitä mitä kiinnostaa. Näin sen sijaan kuin että etusivulla olisi uusin juttu, jota vierittämällä pääsisi seuraavaan jne., koska ei ne seuraavat jutut ehkä kiinnosta lukijaa aiheeltaan. Toisia kiinnostaa lukea koira- ja eläinsuojelujuttuja, toiset haluavat vain tietää Phuketin rannoista.

Lue myös:

Blogin juttuja luettu 200.000 kertaa (marraskuu 2014) >>

Millä hakusanoilla blogiini päädytään? (joulukuu 2012) >>

Reissausta ja ruokaa -blogi 2 v! (toukokuu 2014) >>

Yksi vuosi ja 260 bloggausta (toukokuu 2013) >>

3 Comments Lisää omasi

  1. Onnea neljävuotiaalle blogille 🙂

    Olen löytänyt täältä veganismin lisäksi paljon hyödyllisiä reissuvinkkejä ja saanut inspiraatiota sun elämäntyylistä muutenkin. Välillä tuntuu, ettei blogien lukemiselle jo kommentoinnille meinaa enää riittää aikaa (mielenkiintoa) niinkuin ennen, mutta kun joku aihe on itselle ajankohtainen ja siitä tarvitsee tietoa, niin sitten mielenkiintoakin riittää. Esim. jenkkien luonto kyllä kiinnostaa, mutta oma reissu häämöttää vasta jossain tulevaisuudessa ja sitten varmasti tulee ajankohtaiseksi lukea kaikki sunkin jutut läpi ajatuksella…

    Saa nähdä kauan tälle omalle bloggailuharrastukselle riittää mielenkiintoa tulevaisuudessa, varsinkin kun meno on nykyään niin kaupallista, mutta onneksi jotkut kestosuosikit ovat pysyneet aitoina ja timanttisina, kiitos siitä 🙂

    1. Kiitos kaikesta 🙂 En lue paljoa blogeja nyt myöskään (mistä sen kaiken ajan saisi!), mutta jos luen, niin käyn lukemassa sinun juttusi. Pitäisikin nyt tutustua blogitarjontaan. Löytyyköhän joukosta tällaisia 🙂 : https://www.youtube.com/watch?v=o_5OtsdBBIg

  2. Hahaa, varmasti löytyy 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s