Takaisin Thaimaassa ja käymässä Koh Lantalla

on
kissa time for limessa
Yksi Time for Limessa asuvista yli kymmenestä kisulista. Eläinsuojelukeskuksessa asuu nelisenkymmentä lisää.

Tulin käymään Koh Lantalla neljän kuukauden tauon jälkeen. Vietin saarella yksitoista kuukautta viime talvena työskennellen Lanta Animal Welfaren eläinsuojelukeskuksessa. Nyt kävin moikkaamassa koiria, kissoja ja ihmisiä siellä ennen Chiang Maihin suuntaamista.

Yksivuotias Shep on ollut eläinkeskuksella jo yli vuoden ja tarvitsisi kodin.
Yksivuotias Shep on ollut eläinkeskuksella jo yli vuoden ja tarvitsisi kodin (päivitys: Shep on nyt Iso-Britanniassa).

Neljässä kuukaudessa monet Lanta Animal Welfaren kissoista ja koirista ehtivät vaihtua. Siellä oli enää kolmetoista ennestään tuntemaani koiraa, koska niin monet olivat lähteneet uusiin koteihinsa ja uusia hurttia oli jo lähes kolmekymmentä. Kissoista tärkein Billy oli siellä ja se särkee sydämeni, koska hän ei tykkää olla niin monen kissan seurassa. Hoidin Billyä puoli vuotta viime talvena, koska Billyllä oli tapana pysytellä eläinkeskuksen varastossa ja kakkia ympäriinsä. Minun luonani kaikki meni meni hyvin. Jos asuisin paikallani, adoptoisin Billyn (päivitys: niinhän siinä tietysti kävi ja Billy on nyt Suomessa >>).

Time for Limen paprikaa ja bataattia mausteisessa ja etikkaisessa kastikkeessa.
Time for Limen paprikaa ja bataattia mausteisessa ja etikkaisessa kastikkeessa.

Ainakin puolet Koh Lantan ravintoloista on kiinni tähän aikaan vuodesta, joten en voinut viedä ystävääni esimerkiksi suosikkeihini Kundaan ja Pureen. Sen sijaan nautimme melkein joka päivä Time for Limen mahtiruoista, joita pystyy yleensä tähän aikaan vuodesta tilaamaan yksittäisinäkin annoksina kokonaisen maistelumenun sijaan. Time for Limen ruoat ovat saaren parhaita.

Joinakin päivinä Time for Limen maistelumenuun kuuluu sipulifritit, joita kaffirlimenlehdet maustavat.
Joinakin päivinä Time for Limen maistelumenuun kuuluu sipulifritit, joita kaffirlimenlehdet maustavat.

Liian monet ravintolat keskittyvät samoihin turistiannoksiin, enkä ymmärrä miksi. Luulen thairuoan olevan loppujen lopuksi aika kurinalaista, eli ihmisillä on käsitys siitä mitä ruokia on ja millaisia niiden pitää olla ainakin ravintoloissa. Onhan Suomessakin jollain ihmisillä käsitys, että makaronilaatikko on tietynlainen makaronilaatikko ja tuntemattomat ruokalajit ovat epäilyttäviä. Time for Limen fuusioruoat tuovat vaihtelua ja uusia makuja.

Lanta Animal Welfaren koirista minua eniten harmittaa ettei Aladdinilla ole vielä kotia.
Lanta Animal Welfaren koirista minua eniten harmittaa ettei Aladdinilla ole vielä kotia. Parista adoptioaikeesta huolimatta tämä isopäinen poika on ollut keskuksella jo vuoden pikku pennusta lähtien. (Päivitys: Aladdin sai kodin Suomesta).

Kesä on vähän riskaabeli aika matkustaa Thaimaahan, jos haluaisi viettää lyhyen aurinkoisen rantaloman. Saavuttuamme Koh Lantalle 28.8. siellä satoi kaksi päivää. Sitten onneksi kirkastui, joten pääsimme ajelemaan skoottereilla ympäri saarta ja kävelyttämään koiria. Sateella pystyimme toki siivoamaan eläinkeskuksen sisällä ja rapsuttelemaan eläimiä.

Time for Limen maistelumenussa saamamme paistetut vihannekset ja punacurrykastike.
Time for Limen maistelumenussa saamamme paistetut vihannekset ja punacurrykastike.

Majoituimme Time for Limen bungaloweissa ja otimme huoneeseemme kissoja yöksi. Se on yksi Time for Limen ihanuuksista. Toinen hienous on, ettei vaikkapa sateisena tai aivan liian kuumana päivänä ole tarvetta liikkua sieltä minnekään, kun ravintola tarjoaa saaren parasta ruokaa. 440 bahtin hintainen maistelumenun kasvisversio ei ole ollenkaan liikaa vaikka useampana iltana mutusteltuna. Matalasesonkina on mahdollista myös tilata yksittäisiä isompia ruoka-annoksia päivän maistelumenun joukosta.

Kantiang Bayn kukkulat.
Kantiang Bayn kukkulat.

Viiden kokonaisen Koh Lanta -päivän aikana kävimme Kantiang Baylla, Old Townissa ja kansallispuistossa. Kantiang Baylla on kiva ravintola Drunken Sailors ja Old Townissa oli kiva katsella ympäriinsä, vaikka monet paikat olivat kiinni, kuten Sandy ja rantatien päässä sijaitseva Caoutchouc. Suosikkini Old Townin ravintoloista on ollut Fresh, jossa saa esimerkiksi tofua tamarindikastikkeessa ja niiden kevätkääryleissä on epätavallinen ja hyvä seesamiöljyn maku. Matkalla Old Towniin on hyvä suunnitella reitti niin, että ajaa kolmesta saaren poikki menevästä tiestä eteläisintä, jotta voi pysähtyä Viewpoint -ravintolassa ihailemassa meri- ja saarinäkymiä.

Vierailu saaren eteläkärjen kansallispuistossa kannattaa. Siellä on vajaan tunnin kestävä kävelyreitti (tosin opasteessa lukee että kaksi tuntia, mutta ei todellakaan) metsässä ja se kannattaa saadakseen tuntumaa thaimaalaiseen sademetsään. Kansallispuiston ranta on hiljainen ja pienelle majakalle kannattaa kiivetä ihailemaan näkymiä. Apinoita kannattaa varoa, ne repivät vesipullot käsistä.

Lue syksyn ja talven suunnitelmani: Aasiaan syksyksi ja talveksi eläimiä auttamaan >>

Lue aiempia Koh Lantan juttujani:
Time for Lime on Koh Lantan ystävällisin kokkikoulu, ravintola ja majapaikka >>
Eläinsuojelukeskus Lanta Animal Welfare Thaimaassa >>
Koh Lantan ravintolasuosikkini >>
Vapaapäivä Kantiangin rannalla Koh Lantalla >>
Time for Limen maistelumenu >>

 

Time for Limen ravintolan edusta yöllä.
Time for Limen ravintolan edusta yöllä.

 

Nousuvesi Time for Limen edustalla Klong Daon rannalla.
Nousuvesi Time for Limen edustalla Klong Daon rannalla.

 

klong daon rantaa

 

Bungalowimme Time for Limessa.
Bungalowimme Time for Limessa.

 

Time for Limen puutarha.
Time for Limen puutarha.

 

Time for Limen baari.
Time for Limen baari.

 

Time for Limen rantatuolit

 

Time for Limen respan luona on käsienpesupiste, jonka tarvitsee olla iso, koska kokkikurssilaiset kulkevat tuosta.
Time for Limen respan luona on käsienpesupiste, jonka tarvitsee olla iso, koska kokkikurssilaiset kulkevat tuosta.

 

Kantiang Bay pohjoisen suuntaan.
Kantiang Bay pohjoisen suuntaan.

 

Kantiang Bay etelän suuntaan.
Kantiang Bay etelän suuntaan.

 

Kantiang Bayn eteläpää.
Kantiang Bayn eteläpää.

 

Kantiang Bay.
Kantiang Bay.

 

Old Townin Fresh-ravintolan tamarinditofu.
Old Townin Fresh-ravintolan tamarinditofu.

 

Old Townin ranta.
Old Townin ranta.

 

Yksi Koh Lantan rannoista.
Yksi Koh Lantan rannoista.

4 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s