Päivän paras aloitus Free Bird Cafessa Chiang Main vanhassa kaupungissa

on
Free Birdistä saa muun muassa tällaisia kaakaosmoothiekippoja.
Free Birdin kaakaosmoothiekippo.

Free Bird Cafe nousi tällä kertaa Chiang Main lemppariravintolakseni. Kävin siellä edellisen kerran yli kaksi vuotta sitten ja nyt se on parantunut entisestään. Paikka näyttää kivalta, ruoka on hyvää ja sieltä löytyy erikoisuuksia, kuten burmalaisia salaatteja. Söisin tuollaisia hyvin maustettuja ruokaisen oloisia salaatteja jatkuvasti. Ne ovat etenkin Burman ja Thaimaan rajamailla asuvan shan-kansan reseptejä.

Bonin tipu ja Alex Facen pupupoika Chiang Maissa Free Bird Cafen seinässä. Nämä on tehty 2015.
Bonin ja Alex Facen maalaukset Free Bird Cafen seinässä.

Paikan voitot menee Thai Freedom Housen projektiin, jossa autetaan burmalaispakolaisia ja Pohjois-Thaimaan vähemmistökansoja. Apu on koulutusta (myös Free Bird Cafen henkilökunta on siellä kouluttautumassa), mutta myös materiaalista apua. Projektille voikin lahjoittaa hyväkuntoisia vaatteita ja tavaroita. Jotkut päätyvät myyntiin Free Bird Cafeen ja siellä olikin hyvä valikoima mm. hienoja mekkoja.

Free Bird sopii erityisesti aamiaista varten, kun paikka on auki klo 9-17. Jos aikoo päivällä tehdä kaikenlaista ja käydä jossain, niin tuo sulkemisaika on turhan varhain. Minulle ainakin, kun päivisin olen usein koiratarhalla enkä sitten enää ehdi tuonne. Toisille toki salaatit ja vaikkapa nuudeliruoat eivät maistu heti aamutuimaan, niin siksi sinne kannattaa mennä lounaallekin, jotta ei jäisi väliin noiden maistamiset.

Kombuchaa.
Kombuchaa.

Parasta aamiaista siellä on smoothiekipot. Etenkin kaakaokipon pehmeän lusikoitava vanukas on mahtavaa. Toinen vaihtoehto on spiruliinasmoothiekippo. Mutta aamiaiseksi saa myös tofukokkelia ja pannareitakin, jos tykkää. Sitten voi tilata vaikka lattea soijamaidolla tai paikan omalla mantelimaidolla.

Free Bird sijaitsee neliön muotoisen vanhan kaupungin vallihaudan toisella puolella, vanhan kaupungin pohjoispuolella. Vallihaudan sisemmällä puolella oleva tie kulkee vastapäivään ja ulompana oleva tie myötäpäivään, ja sen varrella Free Bird sijaitse (ks. sijainti ja arviot Happy Cowssa >>).

Lue burmalaisesta ruoasta:
Kasvissyöjänä Burman Yangonissa (2015) >>

Shanilaisten salaatti vihreistä tomaateista. Shan-kansa elää lähinnä Burman ja Thaimaan rajamailla.
Shanilaisten salaatti vihreistä tomaateista. Shan-kansa elää lähinnä Burman ja Thaimaan rajamailla.
Kikhernesalaatti.
Kikhernesalaatti.
Teelehtisalaatti, jossa burmalaiset teelehdet eivät olleet pääosassa, vaan hyvänä mausteena.
Teelehtisalaatti. Pikkelöidyt teelehdet tekevät näissä salaateissa lähinnä mausteen virkaa.
Tofukokkeliannos.
Tofukokkeliannos.
Spirulinabowl.
Spirulinabowl.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s