Khao San Roadin kulkuyhteydet Bangkokissa

on
saen-sapin-kanavavene
Saen Sap -kanavaa pitkin menevällä veneellä pääsee mm. Siam Squaren lähelle.

Ihan ekaksi neuvon olemaan käyttämättä tuk tukeja Bangkokissa, koska niiden kuskit ovat usein epäkohteliaita ja erityisen huijaushaluisia. Taksit ovat samanhintaisia, tuk tukit eivät ole siis halvempia ja niissä joudut kaikenlisäksi haistelemaan Bangkokin runsaita pakokaasuja. Tuk tukit eivät käytä mittareita, toisin kuin taksit. Mutta taksienkin kanssa pitää ensin kertoa määränpäänsä (joskus ne eivät halua lähteä johonkin suuntaan, joten ota seuraava) ja sitten sanoa haluavasi taksin käyttävän mittaria (meter). Jos kuski ei halua käyttää mittaria, ota seuraava. Tosin joskus iltaisin ainakaan keskustasta taksit eivät lähde kuin sovittuun hintaan, en tiedä miksi.

Bangkokin takseissa on tyypillisesti kaikenlaisia onnea tuottavia härpäkkeitä kojelaudalla.
Bangkokin takseissa on tyypillisesti kaikenlaisia onnea tuottavia härpäkkeitä kojelaudalla. Tässä edessä taitaa olla high way -maksupiste.

Lentäessä Air Asialla (tai parilla muulla kotimaan halpalentoyhtiöllä) saavutaan Bangkokissa Don Muangin lentokentälle, josta pääsee 150 bahtin Limobussilla suoraan Khao San Roadille. Mutta en tiedä pääseekö semmoisella lentokentälle, en tiedä mistä se lähtisi. Siten olen kulkenut Don Muangille viime aikoina vain mittaritaksilla. En muista paljonko matka maksaa, ei varmaan enempää kuin 300 bahtia.

Suvarnabhumin lentokentältä ei pääse julkisilla kulkuvälineillä niin kätevästi (mutta olen kyllä kulkenut sieltä yhdistelmällä ilmajuna + metro + bussi 53 Hualamphongin asemalta) (Päivitys 2019: Suvarnabhumilta olisi lähtenyt halpa [ehkä noin 50 bahtia?] ja kuuma paikallisbussi, joka mainosti menevänsä Khao Sanin lähelle). Taksi tulee maksamaan jotain 300-400 bahtia, mittarilukeman lisäksi tarvitsee maksaa matkan varrella highwaymaksuja yleensä pari kertaa jotain 20-40 bahtia muistaakseni kerrallaan (öisin taksi voisi tosin skipata high wayt kun tavallisiakin teitä pääsee etenemään). Eli on ihan normaalia, että kuski pyytää matkan aikana sinua ojentamaan rahaa highwaymaksua varten. Kuski saattaa kysyä että mennäänkö highwayta. Öisin voi olla niitä käyttämättäkin, mutta päivällä muita teitä kulkee niin hitaasti, että tuskin se tulee yhtään halvemmaksi, kun mittari juoksee.

Khlong Saen Saeb -kanava. Oikealla Baan Kruaa.
Khlong Saen Saeb -kanava.

Moderniin keskustaan esimerkiksi Siam Squarelle pääsee kätevimmin tosi halvalla (12 bahtia) veneellä San Saep -kanavaa pitkin. Se lähtee Golden Mountainin läheltä. Viimeksi menimme sillä Sukhumvitin Asokeen asti, mutta siinä piti kävellä jonkin matkaa kanavalta Sukhumvitille. Tuon jälkeen kanava ja iso Sukhumvit-tie (jonka myötäisesti kulkee ilmajuna) alkavat erkaantua sen verran, ettei kävely ole kovin kätevää, mutta moottoripyörätakseilla pääsee aina taittamaan tällaiset kadunvälit. Siam Squarelle kulkee myös busseja vanhasta kaupungista, mutta minä en ole niillä onnistunut kulkemaan pariin vuoteen tuota väliä, linjat ja reitit ovat tainneet vaihtua. Kioskeista voi ostaa Bangkokin bussireittioppaan.

Chinatownin lounaispuolella kulkee Chao Phraya -joki.
Chao Phraya -joki.

Chinatowniin ja Silomille pääsee parhaiten Chao Phraya -jokea pitkin halvoilla bussiveneillä. Niitä lähtee Phra Sumen -linnakkeen viereisen puiston takaa, pitää vain vähän kävellä joen rannalla kulkevaa käytävää pitkin laiturille. Voit ostaa lipun veneestä. Muutoin laiturilta sinulle saatetaan myydä lippu vähän kalliimpaan (mutta silti halpaan) turistiveneeseen. Kaikki veneet eivät pysähdy joka laiturilla, joten tarkista minkä värinen lippu on lähestyvän veneen salossa ja katso opastaulusta meneekö sen värinen sinne minne sinäkin haluat.

Hualamphongille ja Chinatowniin pääsee myös bussilla 53. Mutta Chinatowniin (Yaowarat) ja Indiatowniin (Phahurat) voi kyllä myös ihan kävellä.

Bangkokin ruuhkaa.
Bangkokin ruuhkaa.

Grand Palacelle, Wat Polle, Golden Mountainille ja kansallismuseoon pääsee parhaiten kävellen. Chatuchakin viikonloppumarkkinoille pääsee joillain busseilla Samsen-kadulta, kannattaa kysyä hotellista tai vaikkapa googlailla asiaa. Myös esim. Lonely Planet Bangkokissa on ollut jotain tietoa mitkä paikallisbussit kulkevat minnekin, mutta tiedot ovat hyvin vajavaiset. Matkat voivat busseilla tosin kestää, kun ne kiertelevät reiteillään.

Bangkokin autoliikenne on tukkoista, joten kannattaa aina käyttää ilmajunaa (kun olet esim. Siam Squarella, Silomilla tai Sukhumvitilla tai Chatuchakilla), metroa tai jokiveneitä. Jos olet seikkailunhaluinen, ei-kiireinen ja haluat säästää, kannattaa alkaa käyttämään paikallisbusseja. Ne maksavat usein vain jotain alle 10 bahtia matkalta. Taksien käyttö lisää Bangkokin liikenneruuhkia ja ympäristöongelmaa.

Lue myös:

Miksi tykkään Khao San Roadista? >>

Tuk tuk.
Tuk tuk.
Moottoripyörätakseilla voi taittaa lyhyemmät matkat jos ei halua kävellä. Näiden kuskeilla on oranssit numeroidut liivit.
Moottoripyörätakseilla voi taittaa lyhyemmät matkat jos ei halua kävellä. Näiden kuskeilla on oranssit numeroidut liivit.
Paikallisbussi ja pinkki taksi.
Paikallisbussi ja pinkki taksi.
Tuk tukeja Khao Sanilla.
Tuk tukeja Khao Sanilla.

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s