Koh Phangan on noussut hyväksi vegaanikohteeksi

on
Bubba´s Coffee Barin avokadoleivät.

Kymmenessä vuodessa Koh Phanganista on tullut kohde, jonne kannattaa Thaimaassa suunnata, mikäli haluaa hyvää ruokaa. Chiang Main ja Bangkokin tasolle se ei voi yltää, mutta Phangan on sentään saariparatiisi ja Thaimaan rantakohteiden vegaanitarjonta ei yleensä ole kummoista, kun joutuu turvautumaan erilaisiin paistettuihin vihanneksiin, nuudeleihin ja riiseihin.

Koh Phanganilla on 19 kasvisravintolaa ja niistä 10 on Srithanun alueella. Eli kannattaa unohtaa Haad Rinin täydenkuun juhlien ranta etelässä, hiljaisimmat rannat itärannikolla ja niiden sijaan majoittua vilkkaammalle länsirannikolle nimenomaan Srithanuun satamakylä Thongsalasta pohjoiseen. Silloin mopoilutaidotonkin voi itse kävellen käydä syömässä loistavissa paikoissa ja välttää hankalien lava-autotaksien käyttöä.

Kun sanon joidenkin paikkojen olevan kalliita, niin se tarkoittaa että ne ovat silti tosi halpoja Suomeen verrattuna. Thaimaassa asustellessa totuin maksamaan halvimmista annoksista 2 – 3 euroa. Jos ruoka maksoi 5 euroa, se oli tosi kallista. Eli parin viikon matkalla missään näissä paikoissa syöminen ei paina kukkaroa mitenkään.

Srithanun kasvisravintolat

Taboon

 

Taboonin pita, babaganoushia ja sienikulhoruoka (bowl).

Phanganin reissun paras ravintolakokemus oli israelilaista ja välimerellistä ruokaa tarjoava Taboon. Ruoat ne vain tihkuivat makua, joka joskus puuttuu hyvää tarkoittavissa kasvisravintoloissa. Kävin siellä kahtena tai kolmena iltana ja sen takia minulta jäi kokeilematta jotkut muut Srithanun kasvisravintolat, koska halusin lisää Taboonin ruokaa.

Vihreä salaatti, joka maistui.

Ihan jo vain kun tilasin vihreän salaatin, niin siinä oli mukana mahtavan makuinen seesamikastike. Falafelit, hummukset, babaganoushit, erilaiset pitat ja juomat olivat hyviä myös, mutta mahtavin oli mushroom bowl. Pieniä napakoita sieniä tosi hyvin maustettuna. Tuollaista haluaisin syödä jatkuvasti. Jos menisin nyt Koh Phanganille, paukaisisin suoraan syömään tuon annoksen.

Falafelia sai tilata tahinissa tälla tavalla lisäkkeenä.

Monet muut Srithanun kasvisravintolat tuntuvat yrittävän tarjota terveellistä ruokaa, joka usein tarkoittaa liian pieniä ja kalliita annoksia, jotka ovat vähän mauttomia. Olihan Taboonin ruoat aika suolaisia, mutta rahoille tuli ainakin vastinetta.

Taboon Happy Cowssa >>

Ihana sieniannos vielä lähempää katsottuna.
Taboon tieltä katsottuna.

Karma Kafe

 

California bowl.

Karma Kafe taitaa olla Srithanun trendikkäin paikka ja siellä voi olla täyttäkin. Minä en sinne kuitenkaan ehtinyt toiste, koska olin pettynyt california bowlini annoskokoon. Ison kulhon pohjalla oli riisiä, tempeä, norilevää, kaalia ja tomaattia. Piti pyytää lisää oranssia soossia, olikohan tarpeen pyytää kahdesti vai jopa kolmesti, jotta ruokaan olisi saanut kosteutta ja makua. Kai tänne pitää tulla syömään, jos haluaa kulkea ympäriinsä laihana bikinitopissa ja mikroshortseissa.

Kookossuklaa.

Saa Karma Kafesta myös leivoksia, jotka ovat ikävä kyllä pääasiassa raakakakkuja. Olen sanonut tämän jo monesti, mutta Thaimaasta saa niin harvoin vegaanisia leivoksia, että ärsyttää jos ne sitten ovatkin raakaleivoksia silloin kun niitä löytää. En halua cashewmössöä ja viikunamössöä, jos haluan kunnon leivoksia. Ennen tykkäsin enemmän raakakakuista, mutta Thaimaassa alkoi ärsyttämään tämä trendi.

Joka tapauksessa sain Karma Kafesta ei-raaka-porkkanakakun ja tosi kalliin palan suklaalla päällystettyä kookoshyvää. Kyllähän minä täällä kävisin, jos tuolla asuisin. Se on eläväinen paikka ja haluaisin kokeilla useampia ruokia.

Karma Kafe Happy Cowssa >>

Karma Kafen porkkanakakku on naamioitu terveelliseksi gojimarjoilla ja kurpitsansiemenillä.
Karma ulkoa. Jos paikan edessä ei olisi yhtään mopoja, niin silloin näyttäisi kuin paikka ei olisi auki.

Hippimäinen Green Gallery

 

Tilasin After party breakfastin, koska halusin maistaa kikherneomelettia ja vegaanista tuorejuustoa, joka ei muistaakseni maistunut yhtään tuorejuustolle, mutta oli silti hyvää.

Green Galleryssa taisi mennä niin, että ensin siellä oli vähän ulalla oleva thaityöntekijä ja sitten kun länkkäriomistaja tuli paikalle, hän halusi varmistella onko kaikki mennyt niin kuin pitikin. Mutta näin se menee Thaimaassa pienissä ravintoloissa aina.

Ruoka oli ihan hyvää ja menu oikein mukava, ei pidä antaa energiasfääreissä kulkevan sisustuksen haitata. Tilasin After party breakfastin. Kikherneomeletti oli ehkä vähän kuivaa eikä ruoka ollut mitään superhyvää, mutta ihan ok. Olisi kiva jos olisi ehtinyt kokeilemaan useampia ruokia menusta.

Green Gallery Happy Cowssa >>

Tältä ravintola näyttää tieltä käsin. Se oli ehkä hieman vaikea löytää, heti sen vieressä ei ole oikein mitään.
Hippimäisestä sisustuksesta ja kaikista noista energiahoitoja ja höpöhöpöä kauppaavista julisteita en tykkää.

Art of Juicen lounasbuffet

 

Art of Juicen buffetruokaa.

Muutoin en olisi mennyt tähän mehulla itseään mainostavaan ravintolaan, mutta koska niillä oli lounasbuffet, niin se kiinnosti. Thaimaassa ei kovin usein saa buffetia ja Srithanun kasvisravintolat olivat vähän kalliita, joten söisin tuossa buffassa joka päivä, jos olisin tuolla pidempään.

Buffetissa oli riisiä ja erilaisia paistettuja ja eri tavoin maustettuja vihanneksia. Linssikeitto oli aivan mahtavaa.

Yllättävää, että lounas oli hyvä, koska paikka mainostaa mehujensa olevan hitaasti puristettuja sen sijaan, että olisi mehulingolla rikottu ”hauraat entsyymit ja mineraalit”. Kuulostaapa älyttömältä ja juuri tällaista en kaipaa. Mutta buffeteja kaipaan silloin kun ravintolat ovat vähän kalliita.

Art of Juice Happy Cowssa >>

Art of Juice kadulta.

Vegaanitarjontaa muualla Koh Phanganilla

House of Hummus Haad Rinissä

House of Hummuksen ruokaa.

House of Hummus on Haad Rinin ainoa kasvisravintola ja nimensä mukaisesti listalla on monia hummusannoksia, mutta myös muuta. Minä tilasin hummuksen, jonka päällä oli tomaattikastiketta ja rikottua tofua. Muistan olettaneeni annoksen olevan jotenkin erilainen nimestään päätellen. Tämä ei ollut mitenkään ihmeellinen yhdistelmä.

Haad Rinin kadut ovat vähän monimutkaisia ja en päässyt tänne perille heti saapuessani Haad Riniin, koska satoi eikä minulla ollut aikaa etsiä. Olisin saattanut majoittua ravintolan hostelliin, jos en olisi ehtinyt etsiä majoitusta muualta.

House of Hummus Happy Cowssa >>

Bubba´s Coffee Bar (ei kasvisravintola) Baan Taissa

Kävin Bubba´s Coffee Barissa, koska se sijaitsi vastapäätä Echo Beach -hostellia, jossa majoituin liikkuvan eläinklinikan aikana. Jos jostain syystä majoitut Phanganilla jossain muualla kuin Srithanussa ja sinulle kelpaa dormimajoitus, niin ainakin tuolla on tämä kiva kahvila vastapäätä.

Ostin sieltä take away -latteja ja söin kolmesti. Kerran leivän, jonka päällä oli paistettua kurpitsaa ja kahdesti loistavan avokadoleivän.

Bubba´s Happy Cowssa >>

Avokadoleivän leipä oli toisella kerralla eri.

Lue muiden Thaimaan saarten vegaanitarjonnasta:

Koh Lantan ravintolasuosikkini (2016) >>

Koh Taon kasvisruokatarjonta (2015) >>

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s