Auton vuokraaminen Aurinkorannikolla ja Malagassa

on
Maisema matkalla Antequeraan.

Olemme ihan noviiseja auton vuokraamisessa ulkomailla ja nyt Espanjassa jouduttiin tässä tosi toimiin. Olisimme halunneet vuokrata pikkuauton koko talveksi ja mahdollisimman halvalla totta kai. Ennen reissua olin vähän vilkaissut autovuokraamojen hintoja ja kauhistellut, että eihän auton vuokraamisen pitäisi maksaa kuukaudessa yhtä paljon kuin talon vuokraamisen. Parin FB-ryhmän keskustelujen perusteella sain vihiä, että halvempiakin diilejä voisi olla. Vähän mietin myös, että olisiko jollakulla kesäespanjalaisella vuokrata omaa autoaan talven ajaksi tällaiselle talviespanjalaiselle, mutta olisi varmaan tosi hankalaa saada sovituksi vastuista, joten tätä emme edes yrittäneet. Myöskään auton ostaminen Espanjasta ei tuntunut hyvältä vaihtoehdolta, koska sitä varten pitäisi hankkia ulkomaalaisen henkilönumero NIE, jota meidän ei muutoin tarvitse hankkia. Mielestämme talvioleskelumme on turhan lyhyt aika siihen, että viitsisi ostaa jotain omaa ja päätyä byrokratiaviidakkoon. Siispä turvauduimme tavallisiin autovuokraamoihin. Meidän tarvitsi saada vuokra-auto alle aikalailla saman tien lokakuussa, koska matkailuautollamme ei pysty ajamaan asuinalueemme vuoristoteitä.

Nämä jutut eivät tosiaankaan sisällä minkäänlaista mainontaa, vaan pelkkiä omia kokemuksia. Olen autojen ja niiden vuokraamisen suhteen täysin mukavuusalueeni ulkopuolella ja kaikki tähän liittyvä on minulle silkkaa epämiellyttävyyttä. Toivottavasti nämä kokemukset auttavat muita, koska itselleni tiedon etsintä oli taas kerran tosi vaikeaa kaikenlaisten kaupallisten hakutulosten massan keskellä.

Rentalcars.com -hakuportaali

Vuokraamojen autot vaikuttavat täällä tosi uusilta ja hyväkuntoisilta.

Vuokrasimme käytössämme olleet autot etsimällä niitä Rentalcars.com -hakuportaalista. Vinkatkaa pliis, jos tiedätte parempia. Meitä ei kiinnosta yhtään mitkään hienot autot. Merkitystä on vain sillä, että olisi menopeli jolla pääsee minne haluaa. Halvimmat autot ovat ihan pieniä ja niissä voi olla kehnosti tehoa Andalusian ylämäissä. Ensimmäisessä autossamme kyytiin mahtui aika huonosti neljä ihmistä ja iso kissankoppa ja lopulta matkustimme lentokentältä kotiin koppa sylissäni pelkääjän paikalla.

Autovakuutukset tekevät minut hulluksi

Auton vuokraaminen ei ole kuin lentolippujen ostamista. Lentolippuja ostaessa voi vain jättää kaikki lisämaksulliset asiat ottamatta ja maksaa vain sen alkuperäisen hinnan ilman että siinä olisi mitään ongelmaa. Auton vuokraamisessa taas on pakko olla vakuutuksia, jotta ei joutuisi maksamaan naarmuja, kolhuja tai mitä ikinä autolle voikaan tapahtua. Vakuutukset ja takuut tekevät vuokraamisesta aivan todella inhottavaa puuhaa. Ensin joutuu käyttämään aikaansa sen tutkimiseen, että mitä eri vakuutustyypit tarkoittavat ja mitä ne kattavat. Se olisi kiva, jos vain voisi päättää haluavansa kaiken katetuksi, mutta kun tässä vaiheessa joutuu varomaan vuokraamojen yrityksiä myydä turhia vakuutuksia. Jos olet katsonut netistä, että auton vuokraus maksaisi kahdeksi viikoksi vaikkapa 120 euroa, niin siihen voikin tulla päälle 140 vakuutuskuluja. Olen koittanut pitää mielessäni Tämä matka -blogin ohjeen siitä, että vakuutukset ovat autovuokraamojen pääbisnes.

iCarHiren vuokra-autovakuutus

Otimme heti alkuun vuoden pituisen vuokra-autovakuutuksen ihan erillisestä firmasta, koska pöyristyimme ensimmäisen parin viikon automme 140 euron vakuutusmaksusta. Minulla kuitenkin kesti aikansa, että kaaliini mahtui se, että vuokraamot saattoivat silti pakottaa meidät ottamaan jonkun vakuutuksen. RecordGossa jokin vakuutus on kuulunut hintaan, mutta Fireflyssä jouduimme ottamaan jonkun perusvakuutuksen hinnan päälle.  En ihan vieläkään ymmärrä tätä kuviota. Mutta kuitenkin tuo iCarHiren vakuutus toimii niin, että jos autolle tapahtuisi jotain, niin voisimme iCarHiren kautta saada omavastuumme hyvitetyksi. Auton saa joskus vuokrattua sitä halvemmalla mitä suuremman omavastuun siihen ottaa. Eli esimerkiksi jos ottaisi 1500 euron omavastuun, voisi auton saada halvemmalla kuin jos ottaisi 300 euron omavastuun. Mutta ei tämä kuitenkaan mene yksi yhteen näin, koska on aina ihan toisistaan poikkeavia tarjouksia.

Varo näitä aloittelijan mokia

Älkää olko urpoja kuten me, joten pitäkää mielessä nämä seikat:

 • Auto pitää varata autoa ajavan henkilön luottokortilla. Ei siis niin, että puoliso ajaa ja toinen maksaa kortillaan netissä tai vuokraamossa. Ei auta vaikka molemmat olisitte paikalla autoa hakiessa.
 • Muistakaa hyvänen aika molemmat ottaa passit, ajokortit ja luottokortit mukaan vuokraamoon ihan varmuudeksi.
 • Visa electron ei ehkä kelpaa tiskillä tai sitten käy niin kuin OK Rent a Carissa, jossa jouduimme ottamaan kalliin vakuutuksen, koska kuskilla oli mukana vain Visa Electron. Olimme netissä varanneet auton minun luottokortillani ja minäpä en ollut kuski. Eikä minulla ollut passia mukanani, joten minusta ei voinut käden käänteessä tehdä edes ykköskuskia toisen ollessa kakkoskuski.
 • Toisen kuskin ottaminen maksaa aina lisää, ellet sitten ole ostanut sellaista tarjousta, jossa saa kaksi kuskia yhden hinnalla. Minä sain sellaisen kuvan, että lisähintaa tulisi yleensä esim. jotain 8 euroa per päivä. Kun vuokrasimme auton Record Gosta meille sanottiin, että toisen kuskin voi lisätä vuokrauskuukauden keskelläkin käymällä heidän toimistossaan. Sitä ei kerrottu, että toista kuskia ei voi ottaa vain viikon mittaiseksi pätkäksi kesken kuukauden, vaan hänet pitäisi ostaa kuskiksi koko loppuajaksi. Eli jos sinulle tulee vieraita, ei ketään vieraista voi todennäköisesti säätää auton kakkoskuskiksi lyhyen pätkän ajaksi.

Pitää myös pitää varansa, että jos on varannut Rentalcars-portaalin kautta auton ja ottanut siihen samalla vakuutuksen, saatetaan vielä vuokraamon tiskillä yrittää myydä samanlainen vakuutus uudestaan vuokraamon kautta.

Pitkäaikainen vuokraus

Sehän on ihan ok, että parin viikon pituisen lomamatkan aikana tulee kuluja. Mutta sitähän luulisi, että pitkäaikainen vuokraus tulisi halvemmaksi. Mutta vuokraussivustoillapa ei ole otettu huomioon pitkäaikaisia vuokria, vaan kaikki hakutulokset tulevat sillä olettamalla, että olet vuokraamassa vain pariksi viikoksi. Siispä ei ole mitään paljousalennuksia, jos haluatkin vuokrata puoleksi vuodeksi.

Kirjoitin jo aiemmin jutussa Eka kuukausi Espanjassa seuraavasti:

Autovuokraamot eivät ole järin innokkaita vuokraamaan autoja moneksi kuukaudeksi. Firefly-vuokraamon tiskillä henkilö sanoikin, ettei se olisi heille kannattavaa. Sikäli tuntuu oudolta, ettei varma monen kuukauden tulonlähde ole kannattavaa. Mutta kai se perustuu siihen, että vuokraamot hyötyvät tilanteesta aina kun he saavat uuden asiakkaan. Silloin heillä on aina uusi mahdollisuus saada joku hämmentynyt ottamaan turhia vakuutuksia tai sitten se on muuten vain mahdollisuus saada asiakas ottamaan hieman kalliimman auton jne.

Me itse asiassa yritimme hankkia pitkäaikaisvuokraan autoa OK Rent a Carista, mutta se kävi lopulta todella hankalaksi. Puolisoni oli saanut yhteyden firman pitkäaikaisvuokraustahoon tai mihin lie.  Yhteystieto löytyi kai lopulta heidän nettisivuiltaan. Hän kirjoitteli sähköposteja ja sieltä tuli ihan ok tarjous. Olisi tarvinnut kai vielä lähettää kopiot passista ja ajokortista, niin auto olisi saatu varattua. Kun menimme palauttamaan OK Rent a Cariin pari viikkoa meillä ollutta autoa, kuvittelimme voivamme tiskillä asioida myös tuon pitkäaikaisvuokra-asian. No ei todellakaan onnistunut, eivät he siellä sitä hoitaneet. Olimme asioineet saman firman pitkäaikavuokratyyppien kanssa, joiden kanssa pystyi asioimaan vain puhelimitse tai sähköpostitse. Tuo homma sitten jäi, olimme hetken ilman autoa ja sitten löysimme Record Golta superhalvan auton kuukaudeksi ja sitten vielä seuraavaksikin. Yritämme nyt kai sitten metsästää näitä superhalpoja tarjouksia ja katsoa tilannetta kuukausi kerrallaan.  Nytkin uuden vuoden aikaan olemme ilman autoa muutaman päivän, koska olisi ollut tosi paljon kalliimpaa varata auto kuukauden ajaksi päivämääränä 27.12. kuin kuutta päivää myöhemmnin 2.1.

Sitten oli yksi täysosumalta vaikuttava pohjoismainen Marbellasta käsin toimiva autovuokraamo, joka vuokrasi edullisesti pitkäaikaiseen käyttöön, mutta me asustelemme liian syrjässä Aurinkorannikon kaistaleelta, jotta meille olisi vuokrattu.

Fuengirolassa on pari suomalaista vuokraamoa, joiden kuukausihinnat yli 3 kk vuokrille ovat esimerkiksi 490 euroa/kk. Nämä olisivat helppo valinta, joten jos muiden vuokraamojen kommervenkit rasittavat päätä ja kukkaroa, niin miksipä ei. Me olemme kuitenkin löytäneet nyt sellaisia diilejä, joissa maksamme vuokraa alle 100 e/kk ja sitten olemme maksaneet noin 100 e/kk siihen päälle siitä, että saamme palvelua jos auto hajoaa keskelle tietä tai avaimet katoavat.

8 Comments Lisää omasi

 1. Vaikuttaa vakuutuksen ottamiselta, kuten HS-jutussa: ”Emme korvaa, koska sademäärä oli tätä vähäisempi, vaikka kaikki lattialla olleet tuotteet taloyhtiönne kellarissa kastuivat.” Hyvä, että löysitte edullisia tarjouksia! Minä vain maksan vakuutuksia, mutta en ole ikinä hakenut mitään korvauksia. Turvalisempi vaihtoehto. 😀

  1. Toivon kovasti, ettemme mekään joudu mihinkään korvaustilanteisiin! Täällä näkyy jonkin verran autoja, jotka ovat kolhiintuneita ja olen ymmärtänyt, että täällä paljon Suomea helpommin porukkaa kolhii toisten autoja esim. parkkeeratessa.

 2. Nimetön sanoo:

  Joo tuon huomasimme myös, että auto pitää varata autoa ajavan henkilön luottokortilla kun olimme Italiassa. Meillä ei omaa autoa ole. Joten Suomessakin me joskus vuokraamme auton kun menemme pikkureissuille.

  1. Tuli tosiaan tehtyä alussa täällä vuokrauksen suhteen kömmähdyksiä ja varmaan jatkossakaan ei mikään mene nappiin 😀 Just saimme 250 euron laskun auton ”erikoissiivouksesta” ja nyt vaadimme tietää, että mikä muka oli ongelma. Tuota Firefly-firmaa emme tosiaan aio enää käyttää.

 3. Nimetön sanoo:

  mistähän näitä edullisia voisi löytää tänä päivänä, vai onkohan tilanne muuttunut koronan myötä

  1. blogi sanoo:

   En kyllä tiedä tilannetta nyt, nuo oli siis 2 v sitten, voihan niitä samoja linkkejä kokeilla. Mutta yleensä joulun aikaan kalliimpi, joten jos nyt kokeilit etsiä, niin hinnat varmaan korkeammat. Muistaakseni 2 v sitten oltiin uuden vuoden aikaan pari pv ilman autoa, koska ei vaan löytynyt tarpeeksi halpaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s