Anna koti tälle koiranpennulle!

on

Päivitys: ***Pennun alkuperäinen perhe näki vihdoin tänään kylälle laittamiamme julisteita, otti yhteyttä ja pentu on nyt kotonaan!!!***
***Kiitos kaikille, jotka välittivät   . Voi olla ettei tämä ole viimeinen koira, jolle etsimme kotia, koska Espanjassa koirilla on vaikeaa. Siksi emme kahden vuorokauden odottelun jälkeen eilen uskoneet, että pentua kukaan kaipaa. Halusin alkaa äkkiä etsimään pennulle kotia koska a) pienen pennun olisi hyvä päästä äkkiä uuteen kotiin, koska koirien on helpompi saada koteja, kun ne ovat vielä pieniä, b) mitä nopeammin sen asiat olisimme hoitaneet paikallisella eläinlääkärillä, sitä nopeammin se olisi ollut valmis matkustamaan Suomeen. Hyvä kuitenkin näin, että pentua sittenkin kaivattiin. ***

Noin 8-viikkoinen rescuetyttö etsii kotia. Nyt hän on meillä kotihoidossa Espanjan Malagan maaseudulla. Se on valmis matkustamaan Suomeen 12 – 16 viikkoisena, kun sille on voinut ottaa rabiesrokotuksen ja kun olemme saaneet selvitettyä, voiko se matkustaa alle 16-viikkoisena vielä. Jos olet harkinnut koiran hankkimista, kannattaa miettiä nyt joulupyhien ajan, voisitko antaa Veralle pysyvän kodin.

Vera muistuttaa tuuheaturkkista rottweilerin pentua, mutta emme tiedä tuleeko siitä loppujen lopuksi pienempi koira. Vera on sosiaalinen, ihmisrakas, utelias, ei erityisen villi ja on sillä lailla järkevä, että se kiertää meidän omat koiramme ja kissamme kaukaa, kun ne murisevat tai sähisevät sille. Vera tykkää läheisyydestä, rapsutuksesta ja leikkimisestä.

Kyse on rescuepennusta. Löysimme Veran 20.12.2019 Espanjassa Malagan maaseudulta kuopasta oliivipellolta ollessamme iltakävelyllä omien koiriemme kanssa. Kukaan lähistön maataloista ei ole kaivannut Veraa (olemme levittäneet julisteita ja naapurimme ovat ottaneet yhteyttä muihin naapureihin), joten se oli ehkä tahallaan jätetty kuoppaan. Tällainen toiminta on Espanjassa tavallista. Kun se ulisi kuopassa, se ilahtui kovasti nähdessään meidän tulevan auttamaan. Sitten se lähti kävelemään perässämme. Emme voi itse pitää pentua, koska omat kolme rescuekoiraammekin ovat enemmän kuin olimme suunnitelleet. Nyt kävi näin, että sattumalta kuljimme ohi ja kuulimme Veran ja meidän piti se ottaa meille hoitoon.

Pentu oli kurainen kun se tuli meille, mutta tämän kuvan ottamisen jälkeen pesimme hänet.

Olemme toimineet yhteistyössä paikallisen koirien rescuejärjestön kanssa, mutta koiria on vaikea saada adoptoiduksi Espanjassa, missä koiria hylätään paljon. Pelkästään Aurinkorannikon alueen kunnallisissa koirasäilöissä tapetaan noin 250 hylättyä koiraa viikoittain, joten emme voineet viedä pentua ainakaan sellaiseen paikkaan. Rescuetarhoilla, joissa koiria rokotetaan ja huolletaan, taas on aina enemmän koiria kuin koirien adoptoijia on. Siksi toivomme jonkun vastuullisen ihmisen Suomessa haluavan Veran. 

Pentu oli löydettäessä terveen oloinen ja hyväkuntoinen ja viemme sen eläinlääkäriin toivon mukaan jouluviikon aikana. Hoidamme pennun rokotukset, loishäädöt, mikrosirutuksen, passin sekä myös steriloinnin, mikäli sen ehtii täällä tehdä. Lisäksi hoidamme pennun Suomeen. Emme ota koirasta maksua, mutta uusien omistajien olisi suotavaa osallistua lento- ja eläinlääkärikustannuksiin.

Opetamme pentua sisäsiistiksi ja kulkemaan hihnassa. Onnistuimme heti ensimmäisenä iltana pesemään sen suihkussa ja leikkaamaan sen kynnet, eli se on sillä tavalla luottavainen.

Otathan yhteyttä pennun suhteen: reissaustajaruokaa@gmail.com. Sen jälkeen voimme olla yhteydessä puhelimitsekin ja voin lähetellä videoita yms.

4 Comments Lisää omasi

  1. Onneksi pennun oma koti löytyi! 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s