Tarifan upea ranta

on
Yksi Tarifan tyylikkäistä rantabaareista.

Tarifan ranta on saatu pidettyä ihmeellisen hienona. Playa de los Lances -ranta on leveä ja pitkä. Sen takana on kävelytie, jonka laidalla on muuria ja rakennuksia. Autoliikennettä on rannan tuntumassa aika vähän ja se on aina hyvä se. Muuri on kylläkin välillä vähän rumaa ja sen takana on jonkinlaista pientä teollisuusaluetta. Näiden luulisi väistyvän, mikäli Tarifa tästä kasvaa ja ranta-alueen tontit halutaan rakentaa asunnoiksi.

Tarifan rantaa ei ole pilattu autotiellä tai rumilla rakennuksilla.

En ole viettänyt Espanjassa koskaan rantalomaa (tai ehkä vauvana), joten vertaan Tarifan rannan tunnelmaa muualla päin maailmaa kokemiini rantakohteisiin. Mielestäni yksi yleinen epäkohta rantojen suhteen on, jos heti hiekkarannan takana on autotie. Tuon autotien takana taas usein on rivistö rumia ravintoloita ja krääsäkauppoja. Sellaisissa kohteissa puuttuu mahdollisuus istuskella ravintoloissa tunnelmallisesti ihaillen merta, kun välissä kaahaa autoja.

Tarifan rannan baarit ovat ehkä parhaimman näköisiä, mitä olen koskaan nähnyt. Ne sopivat sinne rantahiekalle oikein hyvin, ne ovat kauniita rakennuksia eikä niitä ole pilattu rumilla virvoitusjuomamerkkien mainosvarjoilla. Baarirakennuksia on myös harvassa. En tiedä tuleeko rannalle kesäaikaan lisää väliaikaisia rakennelmia. Ainakin olen netistä katsonut kuvia Tarifan rannoista kesällä, kun niillä on valtavasti ihmisiä, jotka ovat tuoneet mukanaan omat rumat varjonsa ja pyyhkeensä.

Nyt en tainnut nähdä ketään leijalautailemassa vedessä, mutta sen sijaan jotkut lautailivat hiekalla. Tarifa taitaa olla noissa harrastuksissa Euroopan ykköspaikkoja. Siksihän sain käsityksen, että Tarifassa olisi aina kovin tuulista, mutta nytkin vaikka jotkut leijalautailivat, ei maan tasolla ollut mitenkään kummempi puhuri.

Tarifan rannalla kulkee GR 145 ja GR 7 -reitit. Tuo sama GR 7 -reitti kulkisi Tarifasta lähikaupunkimme Antequeran kautta.

Isla de las Palomasin kohdalta voi lähteä kävelemään rantaa pohjoiseen päin, siellä alkaa asfaltoitu kävelytie. Kun tuo kävelytie loppuu, alkaa puulla päällystetty Los Lancesin kävelypolku, joka menee hiekkarannan viereisen kosteikkoalueen läpi. Se on luonnonsuojelualue etenkin lintuja varten. Nyt polku oli poikki, kun Jara-joen yli menevä pikku silta oli romahtanut.

Lue myös: Espanjan eteläisin Tarifa >>

Tarifan upeat rantabaarit

 

Polku Waikiki-baarille.

Kävelytie Tarifan rannan takana

Rakennuksia rannan takana

Tarifan hiekkarannan takainen alue ei ole rakennettua edes puoliväliin asti. Tarifassa ei ole samoja dramaattisia vuorinäkymiä kuin Aurinkorannikolla, mutta rauhallisuus ja eksoottisen Marokon näkyminen tekevät siitä paremman.

Leijalautailu

Näyttäisi, että tässä olisi leijalautailijan jarrutusjäljet hiekassa.

Leijalautailijoita. Takana näkyy hienosti Marokon kukkulat.
Tässä näkyy, millaisella rullalaudalla leijailija menee.

Ranta

 

Vaaleanpunainen auringonlasku Isla de la Palomasin kohdilla.
Marokon ranta Isla de las Palomasin sillalta.

One Comment Lisää omasi

  1. Päivitysilmoitus: Vuoden 2020 reissukooste

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s