Koh Rokin saarireissu: snorklausta ja kävelyä Thaimaassa

on

Pienet saaret keskellä merta kiehtovat ja semmoisille pääsee helposti päiväreissuilla esimerkiksi Thaimaan Koh Lantalta käsin. Varasimme saarireissun Koh Rokille yhdestä Koh Lantan monista matkatoimistoista. Reissu maksoi muistaakseni 1100 – 1300 bahtia per henkilö. Samassa moottoriveneessä meitä oli jotain alle 20 henkeä ja kyytiläisiä poimittiin Koh Lantan rannoilta. Lähtö oli joskus kello kahdeksan aikaan aamulla ja paluu taisi olla kello neljän aikaan iltapäivällä.

Näissä noudoissa piilee iso mokailun mahdollisuus. Kaksi kaveriani olisi pitänyt ottaa kyytiin jo heti Saladanin kylästä, mutta jostain syystä he puuttuivat veneen listalta. Oli outoa nousta veneen kyytiin Klong Daon rannalta, kun kavereita ei siellä näkynytkään. Mietin että viekö tuo vene minut toiselle veneelle, jonka kyytiin hyppään, mutta ei kuitenkaan. Soittelimme toisillemme siinä sitten ja kerroin mihin vene rantautui seuraavaksi. Olimme varanneet reissun vanhasta tutustua Apple Travelista ja heillä on tapana aina tulla itse varmistamaan niin saarireissu- kuin taksikyytinoudotkin, että veneet tai autot varmasti tulevat hakemaan matkan varanneita ihmisiä. Niinpä kaverini saivat autokyydin Apple Travelin omistajalta sille rannalle, jossa vene oli huomatessamme mokan.

Veneessä sai vesipulloja, mutta parempi silti olisi kuljettaa mukana omaa täytettävää vesipulloa, jonka tällä reissulla olisi saanut täytettyä lounaan aikana isosta kanisterista. Saarella oli snorklausten välissä lounas, jossa ruoka otettiin seisovasta pöydästä. Tarjolla oli riisin kera yksi kasvisruoka, paistettuja vihanneksia, jossa kuulemma ei ollut osterikastiketta. Tämä seisova pöytä on niin paljon parempi systeemi kuin styroksiin yksittäispakatut fried rice -annokset.

Vene Koh Lantalla kohti Koh Rokia.
Veneessä voi istua ihan nokassa pehmustetuilla penkeillä tai sitten varjossa veneen perällä.
Koh Lantan rantoja alkumatkan varrelta ohittaessamme koko saaren.
Kartat Koh Rok Nokin saaren rannalla.
Varaani Koh Rokilla. Näitä on paljon Koh Lantallakin.

Snorklaaminen Koh Rokilla

Veneitä Koh Rokin edustalla.

Koh Rokin reissu oli oikeastaan snorklausreissu, muistaakseni meillä oli perillä kolme snorklauspysähdystä. Koh Lantallahan ei ole paljoa paikkoja, joissa olisi korallia ja mitään nähtävää suoraan saaren rannassa. En itse asiassa tiedä yhtäkään paikkaa, vaikka sellaisia varmaan saattaa olla. Koh Rokin snorklaus ei ollut mitään priimaa, mutta näki siellä sameita koralleja, joulukuusimatoja ja monenlaisia kaloja.

Minusta oli hyvä käydä snorklausreissulla ennen parin päivän päästä tehtävää sukellusreissua, koska en ollut sukeltanut kolmeen vuoteen. Siten sain vähän kosketusta mereen pitkästä aikaa ja tyhjennettyä vedestä täyttyvää maskia ennen syvyyksiin menoa.

 

Pa Samet Daengin kävelypolku

Koh Rokilla on miltei aina kuuma, joten saaren kävelypolun kapuamiset ja laskeutumiset hikoiluttavat. Koko polku on laatoitettu, mutta välillä askelmat ovat tosi korkeita ja välillä laatat ovat rikki. Jos ei pysty kätevästi kyykkäämään, ei ehkä kannata lähteä.

Kävelypolun kartta. Lopuksi tullaan alas kiviselle rannalle ja palataan sitä pitkin.
Varmaankin saaren puistonvartijoiden rakennuksia.
Tha Lun poukama Koh Rok Nokin saarella kävelypolun alussa.

Ka Pho -kasvin lehtiä.
Jokin pieni puusta pudonnut hedelmä. Näyttää ihan punaiselta mini-mangosteenilta, mutta ei ollut sisältä samanlainen

Näkymä polulta. Polku on tosiaan paljon nousua ja laskua.

Polku päättyy kiviselle rannalle.
Hiekkarantaa pitkin pääsee takaisin lähtöpaikalle.

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s