Uikkupolku Raisionlahden ympäri

on
Näkymä Raisionlahden lintutornista.

Raision Kaanaassa valtamerilaivojen telakan vieressä on Raisionlahti, jonka ympäri kiertää neljän kilometrin pituinen Uikkupolku. Sille pääsee pysäköimällä esimerkiksi E18-tien vieressä olevalle pienelle epäviralliselle parkkipaikalle, jota käyttävät ainakin Raisionlahden lintutornilla kävijät. Kaanaan Grillin vieressä näyttäisi myös olevan runsaasti parkkitilaa. Mutta luulisi, että paikalle pääsee esimerkiksi bussillakin vaikka Turusta.

Ruovikosta kertova kyltti. Tällaisia opastauluja oli matkan varrella joitain.

Raisionlahti on sen verran matala, ettei sinne voi mennä uimaan. Rannoilla kasvaa ruokoa, eikä veteen olisi helppoa edes päästä. Se onkin siis hyvä paikka linnuille. Jos oikein muistan, niin lintutornissa joku harrastaja sanoi rannalla olleen neljää erilaista hanhea (ainakin valkoposkihanhet, kanadanhanhet ja merihanhet). Lisäksi oli yksi harmaahaikara, joitain  sorsia ja pari nokikanaa.

Kierros oli suurimmaksi osaksi kivaa kapeaa polkua, jonkin verran piti koirien kanssa varoa pyöräilijöitä. Ilahdun aina jos pyöräilijät varoittavat soittoäänellä tulostaan, koirien kanssa on tosi ikävää, jos joku vain ääneti viuhahtaa kovaa ohitse.

Elokuun loppupuolella oli mahtavan lämpimiä päiviä ja tuolla polulla meidän piti juottaa koiria moneen kertaan. Öisin nukuttiin ikkuna auki. Muutaman päivän päästä olikin jo erilaista, kun olin Seitsemisen kansallispuistossa ja öisin matkailuautossa oli +15 -asteista ja alle sen.

Luontopolut sivustolla Raisio.fi >>

Turun lintutieteellisen yhdistyksen esittely Raisionlahdesta >> 

Minne syömään Raisiossa?

Kätevä vegaaneille käypä ravintola Raisiossa on esimerkiksi Pancho Villa. Tuon ketjuravintolan menussa on selkeästi merkitty pari vegaaniannosta ja taisi pari muutakin kasvisannosta pystyä muokkaamaan vegaanisiksi.

Nyt jälkeenpäin huomasin, että kaiketi tuossa Raision torin luona olisi ollut ihan kasvisravintola, nimittäin VG Wokin Raision ravintola.

 

Lahden länsipuolella laiduntaa lampaita.
Telakka näkyy ruovikon takana. Pimeällä isot rakenteilla olevat laivat hohtavat ja päivälläkin ne näyttävät monen korttelin pituisilta.

Silta lintutornille.
Iso pihlaja lintutornin vieressä. Siinä taisi olla myös pöytä ja penkit.
Lähikuva lintutornista nähdyistä linnuista.

4 Comments Lisää omasi

 1. Kukka sanoo:

  Hei,

  Löysin blogisi kun googletin Suomeen paluumuuttoa. Asun tällä hetkellä Skotlannissa, jossa en tosin viihdy sillä työtilanne on huono, ja sää myös… 😀 Pidän blogisi rehellisyydestä ja aitoudesta, sanot asiat niinkuin ne ovat. Ja tietenkin suuri plussa on koirarakkaus!
  Tuskailen itse samojen asioiden parissa kuin sinä, ja oli mahtava huomata miten samoja ajatuksia meillä oli! Läheiset ja ystävät eivät oikeen ymmärrä reissukärpästäni. Korona ja huono työtilanne ovat painostaneet miettimään Suomeen muuttoa, mutta samalla se ahdistaa kovasti. Tällä hetkellä haluaisin muuttaa takaisin Espanjaan, mutta se tuntuu hankalalta maailman tilanteen vuoksi. Olisi mukava jutella kanssasi ja jakaa mietteitä, harvoin löytää samanlaisia nomadeja! Olette ilmeisesti nyt Suomessa kunnes korona menee ohi?
  Tsemppiä sinne ❤

  1. Hei Kukka! Kiitoksia palautteestasi, on mukava löytää samojen ajatusten ihmisiä, jatketaan sähköpostitse! Ollaan juu näillä näkymin Suomessa tämä talvi. Tsemppiä myös Skotlannin syksyyn.

 2. Päivitysilmoitus: Vuoden 2020 reissukooste

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s