Papinpalon luontopolku Ranualla

on
En tiedä oliko tämä lintutornista kuvattu suo jo Litokairaksi luettavaa aluetta.

Noin 15 km päässä Ranuan keskustassa on hiekkatien varrella pieni parkkialue ja Papinpalon polun lähtöpaikka. Polku ei ole rengasreitti, vaan siinä voi kävellä 2,1 km päässä olevalle lintutornille ja jatkaa siitä vielä 300 metriä Tervon laavulle. Lähtöpaikan kartan mukaan Tervon laavulta menisi vielä polku Haaramaan laavulle, mutta sitä myöhemmin alkaa kai Litokairan erämaa-alue, jossa reittinsä pitää keksiä itse.

78-tieltä (Ranua-Rovaniemi) käännytään Heinisuontielle ja jatketaan siitä Papinpalontielle, joka muuttuu pian hiekkatieksi, joka lopulta kapenee. Tiessä on syviäkin kuoppia, jotka sateen jälkeen täyttyivät vedellä ja minua jännitti ajaa pakettiautolla niiden yli. Parkkialue oikealla oli ruohoinen ja polun lähtöpaikka vasemmalla kivasti maastoutunut.

Polku meni välillä aika märissä paikoissa ja pitkospuut olivat välillä aika rähjäiset, mutta säilyin melko kuivi lenkkarein. Ensin mentiin metsässä, kallioilla ja suolla, kunnes tultiin isommalle suolle, jossa oli lintutornikin.

Näkymä lintutornista 2,1 km lähtöpaikalta.

Tutustu Ranuan seudun retkeilyreitteihin Ranuan kunnan sivuilla >>

3 Comments Lisää omasi

  1. Päivitysilmoitus: Koukku-Äijän polku Ranualla
  2. Suomaisema on ilman muuta yksi suosikkimaisemistani Suomen luonnossa. Suomaisema on siitä erittäin hieno, että se on oikeastaan sulanmaan aikana aina todella kaunis, mutta muuttuu vuodenaikojen mukaan. Keväällä heti lumien sulamisen jälkeen maa on varsin värikäs, kesällä kukkivat suopursut ja syksyllä maa saa myös hieman väriä säiden kylmettyä.

  3. Totta! Eri suotyyppien tunnistaminen on hieman työn alla, että onko se sitten neva, mikä on se ihanin, vai aapasuo vai mikä. Korpi ei kuusineen taida edes juuri suolta näyttää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s