Ravintolapäivän antimia 19.8.2012

on
Kunpa jostain ravintolasta saisi aina näin hyvää vegaanista pitakebabia ja hodaria, kuin mitä Dan K:ssa oli. Pitää käydä testaamassa saisiko vastaavaa Vegemestasta.

Aloitin ravintolapäivän syömällä alkupalaksi raakasuklaakonvehdin Porthaninkadulla matkan varrelle sattuneessa Happy Soul Café & Bakeryssä. Mikään muu tarjonta ei tainnut olla vegaanista, mutta konvehti oli hyvää ja siinä oli ehkä hiven suolaakin, mikä sopii moniin makeisiin nameihin. Ylejäänkin raakasuklaa on paremman makuista kuin tavallinen suklaa.

Happy Soul Café & Bakeryn antimet.

En ole mikään suklaahifistelijä ja mielestäni parhaita suklaita eivät ole mahdollisimman tummat suklaat, vaan esim. Wiener-nougat ja muut sen tyyppiset vegaaniset suklaat. Suklaan pitää olla makeaa, joten raakasuklaanibsit sellaisenaan ovat kitkeriä ja pahan makuisia. Jostain syystä olen tykästynyt raakasuklaiden makuun. Paras suklaa on Ombarin kookosraakasuklaa.  On hyvä, että sitä myydään pienissä pakkauksissa, ettei tule syötyä liikaa.

Varsinaisen ruokailun hoidimme Kallion kirjaston edessä olevassa Dan K:ssa. Ruokapiste oli mm. kunnallisvaaliehdokkaana olevan Dan Koivulaakson tukijoiden pystyttämä, joiden joukossa on ravintolapäivän onneksi kokeneita kasviskokkaajia. Myynnin tuotot menivät siis oikeaan osoitteeseen. Valitsimme tämän ruokailupaikaksi sopivan sijainnin ja tarjonnan takia, mieli teki seitanpitakebabia ja hodareita. Tykkäsin.

Dan K:n makeat herkut.

Pitan sisällä oli ainakin tosi messevää paistettua ja hyvin marinoitunutta seitania, salaattia ja varmaankin itse tehtyä majoneesia, joka oli ihanan kuohkeaa eikä liian rasvaisen makuista. Hodarissa oli jotain hyvää vegaanimakkaraa, salaattia ja taisi olla myös kurkkusalaattia ja kuivattua sipulia majoneesin lisäksi. Olivat varmasti parempaa kuin minkään kebabravintolan tunkkaiset tarjonnat. Dan K:ssa oli myös hyvännäköistä suklaakakkua ja jotain piirakkaakin, mutta päätimme katsoa ympärillemme ennen mahan täyteen tuppaamista.

Karhupuisto ravintolapäivänä 19.8.

Karhupuistossa oli kivasti kuhinaa ja ravintolapäivän pisteitä. Olimme liian aikaisin liikkeellä, jotta vegaanisia leivonnaisia tarjonnut Kallion Herkut olisi vielä tullut paikalle. Nyt en löytänyt mitään erikoista vegaanista jälkiruokaa. Mutta tunnelma oli tosi kiva.

Hummusta, libanonilaista salaattia ja leipää.

Koiran ulkoilutuksen lomassa suuntasimme kohti Kruununhakaa ja libanonilaista HKI goes Cedars -ravintolaa, joka sijaitsi Suomen Pankin takana olevassa puistossa. Ruoka oli juuri loppumassa kun tulimme paikalle, joten hyvin heillä oli mennyt. Saimme maistiaiset hummuksesta, hyvänmakuisesta korianteripitoisesta taboullehsalaatista (kivasti oli etikkaa!), leivästä ja jääteestä. Melkein kaikki tarjonta näytti tuollakin olevan vegaanista aiemmin tarjolla ollutta jugurttikastiketta lukuun ottamatta. Taas oli tarjonta parempaa kuin Helsingin peruslähi-itäravintoloissa.

HKI goes Cedarsin menu.

Joskus mietin, että ovatko näiden Kampin Pashas´in ja Kampin Pippurin ym. pyörittäjät ollenkaan ruokaihmisiä, kun tarjoavat sapuskaa, joka ei maistu kovin tuoreelle. Perusilmiö on se, että hummus maistuu käyneeltä. Olen kyllä miettinyt, että voiko se olla jotenkin tarkoituksellistakin (kuten Indonesiassa luulin kaiken tofun olevan pilaantunutta, mutta se olikin fermentoitua tofua) että hummus on sen makuista. Ymmärrän toki, että ravintoloiden kannattavaksi saaminen on tosi vaikeaa ja silloin saatetaan alkaa tekemään liian isoja satseja ruokaa kerralla. Joskus ei vain tunnu olevan hyviä välimuotoja tosi halpojen kebabpaikkojen ja turhan kalliiden hienojen paikkojen (mieleeni tuli Farouge) välillä.

Ravintolapäiväkierrokseni jäi vähän tyngäksi edellisen päivän ruokamyrkytykseni (kenen tahansa älli kertoo, että vuorokauden pöydällä seisonutta riisiä ei syödä…) takia, piti lähteä kotiin lepäämään eikä mahakaan olisi vetänyt enempää ruokaa. Keskustassa olisi kolmen aikaan saattanut jossain paikoissa olla vielä tarjontaa, mutta sadesääkään ei oikein hivellyt.

Tämmöiset tapahtumat tekevät Helsingissä elämisestä elämisen makuista. Että terveisiä vaan kaikille, joiden mielestä Helsinki olisi viihtyisä paikka, jos täällä vain ei olisi roskia, melua, yleisötapahtumia, katukioskeja, spurguja ja kahvitehtaalta tulevaa tuoksua: olen kanssanne ihan eri mieltä.

9 Comments Lisää omasi

  1. Päivitysilmoitus: reissausta ja ruokaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s