Pop-up -kesäkahvilan pitoa ja kuppikakkujen myyntiä

on

Viime viikonloppuna pidin kahvilaa, jossa kävi muutaman tunnin aikana ainakin ehkä noin 250 asiakasta. Kahvilatilana toimi ihana korttelisisäpiha, ja alle 10-vuotiaat lapset hoitivat myynnin tarmokkaasti. Olimme etukäteen varautuneet noin 100 asiakkaaseen, mutta kahvilan yhteydessä ollut muu tilaisuus veti kansaa paikalle.

Kahvilan tuotteita vas-oik: kaupasta ballerinakeksejä, minttusuklaakuppikakut, korvapuustit, mustikkamuffinit ja suklaaneliöt. Pöydän takana innokkaat pienet myyjät.

Tuli tarpeeseen ryhtyä leipomaan lisää kesken rupeaman ja käydä kaupassa ostamassa lisää kahvia ja hätävaraksi myös keksejä (ks. vegaaniset valmiskeksit täältä). Keittiössä oli hirveä tohina, kun yksi keitti kahvia kahdella tavallisella keittimellä, minä leivoin, ja välissä tiskattiin ja kuivattiin kuppeja ja muita astioita. Harmi kun siinä ei ehtinyt valokuvia ottamaan herkuista, jotka olivat ihan näyttäviä ja sitäkin paremman makuisia.

Vadelma-ballerinakeksejä myytiin hätävarana, kun omat tarjoiltavat alkoivat loppua.Pieniä minttusuklaakuppikakkuja saatiin vähitellen tehtyä lisää myyntiin. Niistä ei silti ehtinyt ottamaa kunnon kuvaa keittiötohinoilta.

Myyntiartikkeleina olivat:

  • Minttusuklaakuppikakut (resepti alla)
  • Sitruuna-kookoskuppikakut (resepti alla)
  • Suklaaneliöt (Raisa Kettusen reseptillä)
  • Mustikkamuffinssit
  • Korvapuustit ja ”voisilmä”pullat
  • Kahvi, tee ja mehu

Minttusuklaakuppikakut

noin 12 kpl

2 ¼ dl soijamaitoa
1 tl etikkaa
1,5 dl sokeria (käytin intiaanisokeria)
¾ dl öljyä
muutama tippa pipariminttuöljyä tai aromia (en käyttänyt)
0,5 tl manteliaromia (käytin vanilja-aromia)
2 ¼ dl vehnäjauhoja
¾ dl kaakaojauhetta
¾ tl ruokasoodaa
½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
¼ tl suolaa

Hinnasto kahvilan alkuhetkillä oli tällainen.

Sekoita nesteet yhdessä kulhossa ja jauheet toisessa kulhossa. Kaada jauheet nesteiden joukkoon ja kääntele taikina-ainekset juuri ja juuri sekaisin. Älä hämmennä tai vatkaa, mitä vähemmän pyörittelet taikinaa, sitä kuohkeamman lopputuloksen saat. Lusikoi taikina öljytyn muffinssipellin koloihin. Paista noin 20-22 min 180-asteessa.

Tämä resepti on alunperin muistaakseni kavereideni tekemästä reseptivihkosta.

Minttukreemi tuoreista mintun lehdistä

50 g margariinia (tai 25 g margariina ja 25 g kookosvoita)
5-6 dl tomusokeria (varaudu enempään kuin yksi pakkaus)
0,5 dl soijamaitoa
10 mintun lehteä
0,5 tl vanilja-aromia

Kookos-sitruunakuppikakut.

Sekoita kaikki ainekset sauvasekoittimella sekaisin tahnaksi. Tahnaan pitäisi löytää oikea suhde aineksille, jotta siitä saisi helposti pursotettavaa, mutta sellaista mikä ei valu. Laita massa pursottimeen. Jos sinulla ei ole erityistä pursotinta, laita massa pakastepussiin, jonka yhdestä kulmasta leikkaat ihan pienen palan pois.

Pursota tahna jäähtyneiden kuppikakkujen (pidä huolta että ovat jäähtyneitä, muuten kuorrute sulaa päälle) päälle spiraalin muotoisesti ulkoreunasta sisääpäin. Voit kokeilla erilaisia muitakin tapoja kuorruttaa. Koristele esim. pienemmillä mintun lehdillä ja sulatetun suklaan viiruilla.

Nämä ovat mielestäni parhaita kuppikakkupohjia, jotka ovat hyviä ilman kuorrutettakin:

Kookos-sitruunakuppikakut

13 kpl

2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
reilu 0,5 dl öljyä
2,5 dl kookosmaitoa
reilu 1,5 dl sokeria
1 tl vanilja-aromia
2,5 tl kookoshiutaleita (100 g pussi)

Sekoita ensin kuivat aineet yhdessä kulhossa (paitsi kookoshiutaleet) ja toisessa kulhossa nesteet ja sokeri. Kaada kuivat aineet märkiin ja sekoita varovasti. Lisää kookoshiutaleet. Lusikoi taikina muffinssipellin koloihin. Paista 20-22 min 180-asteessa.

Tämäkin resepti taitaa olla alunperin kavereideni tekemästä reseptivihkosta.

Sitruunakreemi

50 g margariinia (tai 25 g margariinia ja 25 g kookosvoita)
5-6 dl tomusokeria
0,5 dl soijamaitoa
yhden luomusitrunaan ihan pieneksi raastettu kuori
0,5 tl vaniljasokeria

Toimi kuten minttukreeminkin kohdalla. Koristele esim. raastetulla sitruunan kuorella ja kookoshiutaleilla.

* * *

Kun sitruunakreemi loppui, saivat kookoskuppikakut päällensä tuoretta vadelmaa ja tomusokeria.

Kahvilassa tein kuppikakkutaikinat aina kaksinkertaisena. Onhan nopeampi tehdä kaksi satsia kerralla, mutta ideaali lopputulos tulee, kun tekee vain yhden pellillisen taikinan kerralla. Taikinalle ei ole hyväksi odotella yli 20 minuuttia edellisen erän paistumista.

Paistumisen jälkeen pitää yleensä odotella ennenkuin irrottaa muffinssit pelliltä. Vaikka joskus ne ovat irroteltavissa heti kuuminakin, jos pelti on öljytty juuri sopivasti ja taikina täydellinen. Minulla oli käytössä kaksi peltiä, toisessa tuli isompia kolmen euron kuppikakkuja ja toisessa ihan pieniä kahden euron kuppikakkuja.

Kyllähän muffinssit voi laittaa paperivuokiinkin, mutta ei se ole välttämätöntä. Mutta muffinssipeltiä tarvitaan silloinkin, kun käytetään paperivuokia, koska paperivuoat levahtavat taikinan painosta. Niitä tarvitsi laittaa ainakin pari-kolme päällekäin, jos muffinssipeltiä ei ole käytössä.

Kahvilan tuotot jakoivat ahkerat lapset ja Kissojen katastrofiyhdistys.

3 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s