Yksi vuosi ja 260 bloggausta!

on
Näkymä mökistämme ulos.
Vuoden aikana olen kirjoittanut juttuja liittyen 28 eri maahan, eniten näistä juttuja liittyen Belizeen, jossa kävin vuosi sitten. Kuva Belizen Glover´s Reefin mökistämme.

On kulunut vuosi ensimmäisistä bloggauksistani. Julkaisin 5.5.2012 kolme kirjoitusta:

Kahvit Töölönlahdella
Ensimmäisessä juttussa ”Anna olla haittaamatta” puin mm. sitä, miten jotkut kahvilat eivät salli koiria. Onneksi Töölönlahden Sininen kahvila tarjoaa koirille myös vesikupin.

Anna olla haittaamatta oli purkautuminen siitä, miten jotkut kahvilat eivät edelleenkään sallineet koiria, vaikka sitä ei mikään säädös enää estänyt. Mukana oli myös tuohtumusta muuhunkin ankeiluun, kuten yleisötilaisuuksien melusta valittamiseen ja koirakieltomerkkeihin. Sama ankeilu on kirvoittanut kirjaimia myöhemminkin vuoden aikana jutuissa:

kookoskojuToinen tasan vuosi sitten julkaistu Ajatukset ennen kuin lähdimme Meksikoon ja Belizeen -juttu aloitti 26 bloggausta sisältävän juttusarjan ja jälkikäteen kirjoitetun matkapäiväkirjan. Sukelsimme koralliriutoilla ja cenoteissa, kävimme purjehdusmatkalla pysähtyen saarilla, yritimme selvitä matalalla budjetilla ja saada hyvää kasvisruokaa. Nämä jutut voi selata täältä >>

Kolmas juttu 5.5.2012 liittyi tuohon Meksikon ja Belizen juttusarjaan, eli julkaisin pakkauslistani reissuille.

Vuoden aikana julkaisemani jutut ovat käsitelleet 28 maata. Jos lukija haluaa lukea juttuja liittyen tiettyyn maahan, voi sen valita sivulta Matkakohteet. Eniten olen kirjoittanut juttuja liittyen kevään 2012 matkakohteeseeni Belizeen, johon liittyviä juttuja kertyi 19 kpl. Seuraavana tulee Intia, jossa olen käynyt useamman kerran ja kirjoittanut niihin perustuvia juttuja yhteensä 16 kpl.

punkkipentu Balilta
Yksi ensimmäisistä Eläimet maailmalla -sarjan jutuista kertoi punkkisesta koiranpennusta Balilla.

Omia suosikkeja ovat juttuni eläimistä maailmalla. Ne ovat rakkaita muistojani possuista, vuohista, koirista, varaaneista, pandoista, kenguruista, orankeista ja muista eläimistä, joita olen päässyt maailmalla ihailemaan.

Kirjoitin 93 juttua liittyen jollain tavalla ruokaan. Mukana oli ruokakokemuksia ulkomailla, reseptejä ja ruokien esittelyitä. Terävöittääkseni blogini aihepiiriä perustin toisen blogin nimeltä kevyt vegaani, jonne voin laittaa juttuni, jotka eivät liity matkusteluun oikein millään lailla.

Kirjoittaisin enemmänkin sukeltamisesta, joka on mielettömän upea harrastus, mutta koska jutut ilman valokuvia ovat mielestäni tylsiä, ei näitä ole sitten ollut julkaista enempää kuin kahdeksan. En ole hankkinut sukellusvälineitä kameralleni, jolla voi ottaa kuvia veden alla vain parin metrin syvyyteen asti.

sittee
Globaaliksi nomadiksi ryhtyminen kutkutti minua kuluvan vuoden aikana.

Monet kirjoitukseni ovat olleet eri matkakohteiden esittelyitä. Mutta olen kirjoituksissani käsitellyt myös matkailua yleisesti, aiheina mm. lentomatkailu, matkailuautoilu ja reissukirjat. Yhä tärkeämpi aihepiiri minulle on ollut irtiotto, nomadius ja muu elämäntapailu. Minua askarruttaa elämänmeno, oravanpyörä ja ihmisten onnellisuus. Tämän blogivuoden aikana itselleni on paremmin kristallisoitunut mitä haluan elämältäni.

Vuoden aikana blogissa on käyty lukemassa juttuja lähes 42 000 kertaa, kävijäkäyntejä on ollut ehkä puolet siitä, sillä moni on lukenut enemmän kuin yhden jutun kerrallaan. Se on mysteeri moniko henkilö blogiin on päätynyt edes kerran ja moniko toistuvasti. Kiitos kaikille lukijoille, toivottavasti olette löytäneet hyödyllistä tietoa tai muuten viihtyneet!

6 Comments Lisää omasi

  1. Teea sanoo:

    Onnea yksivuotiaalle! Olen viihtynyt blogin äärellä :). Nyt tänne tullessa huomasin, että olet vaihtanut ulkoasua, näyttää todella kivalta! Matkan aikana ei tullut niin hirveästi muiden blogeja luettua, joten luettavaa sitten riittääkin, täällä ja muualla.

    1. Kiitoksia, ja tervetuloa takaisin tänne ei-enää-niin-pimeään Suomeen. Tällä ulkoasulla ajattelin juttujen löytyvän paremmin, eli lyhyellä silmäilyllä lukijat voivat valita itseään kiinnostavat jutut ilman loputonta skrollailua. Pitääkin lukea tarkemmin kirjoituksesi Malesiasta ja Indonesiasta, näytti olevan minulle tuttuja ja ei-tuttuja paikkoja, joissa kävitte!

  2. Aurore sanoo:

    Onnea minunkin puolestani! Tämä on yksi ensimmäisistä matkailublogeista, joita aloin seuraamaan omaa blogiani aloitellessani 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s