Maailman paras pitseria on kasvisravintola

on
Da Michelen luukut ovat sunnuntaisin kiinni, muulloin se on auki kymmenestä kymmeneen.
Da Michelen luukut ovat sunnuntaisin kiinni, muulloin se on auki kymmenestä kymmeneen.

Maailman parasta pitsaa saa Napolista Da Michele -ravintolasta. Se on perustettu jo 1800-luvun lopussa ja tituleerattu vaikka missä maailman parhaat pitsat tarjoavaksi paikaksi.

Maailman paras pitsa on yksinkertaista eikä siinä ole juustoa.
Maailman paras pitsa on yksinkertaista eikä siinä ole juustoa.

Ravintolasta saa vain kahta pitsaa: marinaraa, eli pitsaa, jonka päällä on tomaattia, valkosipulia ja öljyä sekä margharitaa, eli pitsaa, jonka päällä on edellisten lisäksi myös juustoa. Eli maailman parhaassa pitsapaikassa toinen pitsoista on täysin vegaaninen ja toinen on lakto-vegetaarinen.

5–6 eurolla saa ison pitsan ja juoman. Molemmilla kerroillani kävin siellä kello 10–12 aikoihin ja se tuskin on vielä ruuhkaisinta aikaa, koska pääsin suoraan istumaan ja tilaamaan. Olen lukenut, että joskus pitää ottaa jonotusnumero ja odottaa vuoroaan jopa tunnin. Näin varmaan voi käydä klo 12 jälkeen ja todennäköisesti erityisesti iltaisin. Asiakkaat laitetaan istumaan silloin keskenänsä samoihin pöytiin, koska sinne tullaan vain syömään pitsa. Viiniä ei myydä, vain kaljaa, vissyä ja limpparia.

Da Michele sisältä ja maailman parhaita pitsoja taikova uuni.
Da Michele sisältä ja maailman parhaita pitsoja taikova uuni.

Da Michele on sunnuntaisin kiinni. Suuntasimme ensimmäisen kerran sinne Pompeista nimenomaan sunnuntaina ja käännyimme ovelta vastapäiseen D´Angelo -ravintolaan pitsalle. Marinara oli sielläkin ihan mahtava, joten voin suositella sitäkin, mikäli joskus Da Micheleen ei mahdu syömään aikataulunsa puitteissa.

Da Michelen vaatimaton ovi.
Da Michelen vaatimaton ovi.

Luin netistä jonkun kävijän kommentin, jossa ihmeteltiin paikan halpuutta. Joku vastasi, että varmaan ravintola on arvioinut saavansa tarpeelliset tulot nykyisellä tyylillään. Mielestäni kyseessä on ehdottomasti erittäin hyvin arvioitu konsepti, jolla paikka pysyy aitona. Jos paikassa ei tarjota valkoisia pöytäliinoja ja konstailevaa palvelua, niin silloin napolilaisen pitsan hinnan pitää olla 4–5 euroa, muu on rahastusta.

Lue myös:

Italialaisessa pitsassa ei aina ole juustoa >>

Italian kasvisruoat >>

Italian focacciat ja bruschetat >>

Da Michele sijaitsee Via Cesare Sersalella, joka on ison, päärautatieasemalta lähtevän Umberto-kadun poikkikatu. Rautatieasemalta sinne kävelee alle 10 minuutissa.
Da Michele sijaitsee Via Cesare Sersalella, joka on ison, päärautatieasemalta lähtevän Umberto-kadun poikkikatu. Rautatieasemalta sinne kävelee alle 10 minuutissa.

8 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s