Yöpymiset lentokentillä: Moskova ja Bangkok

on
Avagard-kapselihotellin kapseli Suvarnabhumin lentokentällä Bangkokissa. Kapseleissa on futuristisia valaistusvaihtoehtoja, mutta valon saa myös valkoiseksi.

Iän lisääntyminen näkyy siinä, etten halua uhrata yksiäkään yöunia. Vielä vuonna 2013 yritin muokata suhtautumistani nukkumiseen. Mietin että ”pitäisi ehkä oppia suhtautumaan niin, että ihan hyvin voi valvoa jossain viiteen, jos kulkuväline lähtee aikaisin.” Nyt nelikymppisenä en enää ajattele niin. Haluan voida hyvin ja olen valmis maksamaan siitä hiukkasen. Lue: Onko sillä väliä, missä yönsä viettää? (2013) >>

Nukkumistyyliä Don Mueangin lentokentällä vuonna 2014 matkalla Vietnamiin.

En silti maksaisi sataa euroa siitä, että saisin nukkua viisi tuntia, joten tulen vielä nukkumaan lattioilla, elleivät halvat kapselihotellit yleisty. En maksa satasta per yö majoituksesta oikeastaan koskaan, joten rajani menee jossain viidenkympin ja satasen välillä. Ehkä kymmenen vuoden päästä olen valmis maksamaan satasen hyvistä yöunista milloin vain, saa nähdä.

Yöpyminen Moskovan lentokentällä

Aerosleepin kapselit Moskovan lentokentällä. Täällä ei tainnut olla matkatavaroille mitään säilytysmahdollisuutta. Olisin silti joka tapauksessa ottanut tämän reppuni sisään kapseliin. Yläpuolelleni majoittui varmaan joku japanilainen, koska löysin sandaalini rappusten alapäästä, vaikka olin laittanut ne kenkälaatikkoon, jonne oli ilmestynyt jonkun tossut. Japanilaisilla  kun on eri sandaalit joka tilaan ja hän varmaan luuli sandaalieni tarkoituksen olleen kävellä niillä kaksi askelta säilytyslaatikolta rappusten luo.

Sheremetyevon lentokentällä on useampi yöpymispaikka, joissa voi nukkua lentojen välillä. Niihin majoittuakseen ei siis tarvitse hankkia Venäjän viisumia, vaan nämä majapaikat ovat lentokentän terminaalien käytävien varrella.

Aerosleepin kapselini Moskovan lentokentällä. Bangkokissa on hyvin samanlainen, mutta siellä oli lakanat.

Aerosleepillä on nukkumiskapseleita kahdessa paikassa, terminaaleissa D ja F. Hinnat  lähtevät 10 eurosta kolmelta tunnilta. Ne ovat ihan käytävien varrella ja niiden ohi tulee käveltyä sattumaltakin. Check-in tiskiltä sain pelkästään korvatulpat, jotka ovat kyllä hyödylliset, koska kapselin ovi ei ollut ollenkaan tiivis, joten äänet kuuluivat selkästi ja valoa tuli raosta sisään. Lakanoita tai peittoa ei ollut, tyyny oli peitetty kertakäyttökankaalla.

GoSleepin unitunneli.
GoSleepin alue.

GoSleep on kentän halvin makuuvaihtoehto. Helsinki-Vantaalla on samanlaisia uniputkia. Nukuin sellaisessa yhden tunnin ajan paluumatkalla Moskovan lentokentällä, kun minulla oli kolmen tunnin vaihtoaika.

Lue vanha juttuni Kapsellihotelli Tokiossa (2013) >>

Näitä pieniä GoSleepin nukkumiskoteloita kutsutaan Helsingin lentokentän sivuilla unitunneleiksi ja näitä samoja on Moskovan lentokentällä. Kokeilin tunnin ajan tämmöistä ja ihan hyvä oli.
Jos kapselit tai unitunnelit kammottavat, niin ehkä nämä Gett Sleepin sänkykopperot ovat parempi vaihtoehto? Tämäkin tiski sijaitsee aivan terminaalin käytävillä enkä tiedä avautuvatko sängyt heti näiden sängynkuvien takaa.
Myös oikeampi hotelli löytyy Sheremetyevosta.

Yöpyminen Suvarnabhumilla tai Don Mueangilla

Avagard-kapselihotellin kapselit ovat tällä tavoin päällekkäin ihan vain Suvarnabhumin lentoaseman käytävällä Bangkokissa.

Suvarnabhumi taitaa olla kaikin puolin kalliimpi lentokenttä kuin Don Mueang. Suvarnabhumin lentokenttärakennuksen sisällä on pari kohtuuhintaista majoitusvaihtoehtoa. Halvin on Avagard Capsule Hotel, jonka testasin keväällä 2019. Sieltä joutuu tepsuttelemaan vessaan ehkä sadan metrin päähän eikä siellä ole suihkuja. Melkein vieressä on thaihierontapaikka. Maksoin jotain 40 – 50 euroa ja sain viipyä kapselissani kello 18 ja kello 9 välillä. Minä valitsin tuon silloin, koska lentoni Suomeen lähti aikaisin aamulla. Mielestäni oli fiksumpaa tulla viimeiseksi yöksi lentokentälle kuin yöpyä jossain keskustassa ja joutua lähtemään liikkeelle ennen kello kolmea aamulla. Tuolloin sain sentään nukkua jonnekin kello neljään.

Aivan Avagard Capsulen vieressä on Boxtel -hotelli, joka tarjoaa hieman tilavampia makuusoppia kuin kapselit. Kannattaa kiinnittää suurta huomiota tarjotun majoituksen kellonaikoihin. Eli katso moneksiko tunniksi majoitus olisi ja millä aikavälillä. Halvin majoitus on todennäköisesti ehkä kuutisen tuntia ja keskellä päivää. Koko yöksi majoitus maksaa enemmän.

Kun vein vanhemmilleni kaksi koiraa, majoituin lentojen välissä niiden kanssa Suvarnabhumin lähellä Ploy Kumthong Resortissa. Sinne ja takaisin liikuimme lemmikkitaksilla. Silloin kuski oli kentällä vastassa nimilapun kanssa ja vei kentälle takaisin aamulla.

Suvarnabhumin ympäristössä on paljon majoitusta, mutta ei kai niihin pääsisi kuin taksilla. Taksit ovat Bangkokissa edullisia, mutta lisäähän se reissun sotkuisuutta lähteä kentältä pois ja takaisin.

Suvarnabhumilla on paljon ravintoloita, mutta en muista ostaneeni sieltä kuin lattea Starbucksista ja mango stick ricea saa monesta paikasta.

Boxtel-hotellilla on minikokoisia huoneita lentokentän käytävän varrella. Käytävän perällä on sekä Boxtelin että Avagard-kapselihotellin vessatilat.

Don Mueangin lentokentän vieressä on tosi paljon hostelleja ja halpoja majapaikkoja. Etsi lentokentältä kyltti, joka ohjaa Amari-hotellille. Siten pääset ison tien yli toiselle puolelle. Majapaikkoja löytyy etenkin Thanon Song Prapha -tien varrelta ja sen sivukuljilta. Minä varasin netissä Donmueang Transit Hostellin ja sieltä kuuden tunnin majoituksen omassa pienessä vaatimattomassa huoneessa jaetulla kylppärillä, se maksoi noin 10 euroa. Oli kiva päästä suihkuun Euroopan lentojen jälkeen.

Thanon Song Prapha -tien varrella on pari perinteistä thaikasvisravintolaakin, mutta ne ovat varmaan auki vain aamupäivisin.

Nukkumista lentokentällä vuosia sitten.

Moskovan lentokentän ruokapaikat

Minulla oli hyvin aikaa tutkailla Sheremetyevon lentokentän ravintoloiden vegaanitarjontaa. Siellä on useampi Shokoladnitsa-kahvila, joista saa lattea kasvimaidoin. Menuun on merkitty vegaaniruoat, joita ovat ainakin oudon majoneesinen poke bowl, falafelrulla, puuro, chiavanukas ja kookos-appelsiinikeksi. TGI Fridays -ravintoloista saa Beyond Burgeria ja Bud Burgerin listalla näytti olevan joku vegeburgeri myös.

Yksi Cafe Shokoladnitsan kahviloista Sheremetyevolla.

Olen useamman kerran lentänyt Aeroflotilla Moskovan kautta ja suosikkini (tai ainut vaihtoehtoni) Sheremetyevolla on ollut uzbekistanilainen ravintola. Tällä kertaa ruokien hinnat osoittautuivat niin kalliiksi, että en sinne enää mene.

Tämä uzbekistanilainen ravintola on ollut kiehtova erikoisuus Moskovan lentokentällä.
Uzbekistanilaisessa ravintolassa olen osoitellut tiskiltä mitä ruokia haluan. Tässä paistettuja kesäkurpitsoita, joistain kuivahedelmistä tehtyä mehua ja kolmenlaista salaattia. En taida silti käydä tässä ravintolassa enää ikinä, koska nämä tulivat maksamaan 21 euroa.
Venäjällä suosittelen kokeilemaan kaalisalaatteja, jotka ovat usein tosi hyvin maustettuja.

One Comment Lisää omasi

  1. Päivitysilmoitus: Vuoden 2020 reissukooste

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s