Bangkokin Chinatown

on
Chinatownia halkova Yaowarat-katu illalla.
Chinatownia halkova Yaowarat-katu illalla.

Jos Bangkokin kiinalainen kaupunginosa olisi oma erillinen kaupunkinsa jossain päin maailmaa, voisi se sellaisenaan olla käymisen arvoinen. Siellä on ahtaita kävelykujia, joskus kojujen välillä ahtautuu skootteri tai tavarakärryt. Kaduilla on kävelykäytävät otettu tehokkaasti haltuun. Erilaiset työpajat ovat suvereenisti ottaneet jalkakäytävän pajansa jatkeeksi. Monet työpajat vaikuttavat olevan kotien eteisiä ja iltaa istutaan kadulla. Jotkut ovat jopa blokanneet jalkakäytävän isoilla kasvisruukuilla itselleen verantakäyttöön.

Näkymä Chinatownin suuntaan River View Guest Housesta.
Näkymä Chinatownin suuntaan River View Guest Housesta.

Majoituin River View Guest Houseen, joka sijaitsee niin sokkeloisten kujien takana ettei sinne eksyisi ellei tietäisi. Sinisten opasteiden ansiosta se silti löytyy esimerkiksi Son Charoen Phanit -kadulta kätevästi. Minun piti mennä toiseen, halvempaan majapaikkaan, mutta sitä en yöllä löytänyt.

Pitkähäntäveneen moottoreita kujien pajoissa.
Pitkähäntäveneen moottoreita kujien pajoissa.

River View Guesthousen läheisillä kujilla on vieri vieressä moottorinrassaustyöpajoja. Majoittuessani majataloon jo toista kertaa aloin hieman kyllästyä lähikulmien työpajojen katseluun. Toisaalta ihan läheisellä jokibussin laiturille vievällä kujalla oli kivasti ruokakojuja. Sydäntäni kuitenkin särki, kun reitti kulki sellaisen pihan ohi, jossa pidettiin ehkä kahdeksaa beaglea pienessä betonipohjaisessa virikkeettömässä aitauksessa. Niitä kaitsi ilkeä mummo, joka löi koiria ja nosteli niitä etujaloista riiputtaen. Enkä minä voinut asialle mitään, sillä tuo taisi olla thaimaalaisittain ihan hyvätasoista koirien pitoa. Välillä inhoan Thaimaata.

Chinatownin epäkohdat eivät rajoitu yhteen pahaan mummoon. Esimerkiksi Yaowarat-kadulla näkyvin osa ravintoloista on erikoistunut haineväkeiton myymiseen.

Haineväkeittoravintola.
Haineväkeittoravintola.

Yksi piirre Chinatownissa on äkäiset kiinalaismummot. He olivat suorastaan hauska poikkeus sulavan kohteliaisiin thaimaalaisiin verrattuna. Vaikka thaimaalaisista iso osa on kiinalaistaustaisia, pystyi Chinatownissa tunnistamaan tämmöisen kulttuurisen erityispiirteen. Väittäisin Chinatownin kujilla olevan myös enemmän tungeksimista kuin vaikkapa Chatuchakin markkinoilla.

Lue myös: Bangkokin Chinatownin kasvisravintolat >>

Chinatownin lounaispuolella kulkee Chao Phraya -joki.
Chinatownin lounaispuolella kulkee Chao Phraya -joki.
Kiinalainen portti liikenneympyrässä. Takana Wat Traimitin kultaiset katot.
Kiinalainen portti liikenneympyrässä. Takana Wat Traimitin kultaiset katot.
Yaowarat-katu päivällä.
Yaowarat-katu päivällä.
Chinatownin kauppakujia.
Chinatownin kauppakujia.
Khlong-kanava Thieves Marketin vieressä.
Khlong-kanava Thieves Marketin vieressä.
Chinatownissa on nättejä vanhoja taloja ikkunaluukkuineen.
Chinatownissa on nättejä vanhoja taloja ikkunaluukkuineen.
Erään koulun portti.
Erään koulun portti.
Chinatownin liikennettä.
Chinatownin liikennettä.
Alttari Chao Phraya -joen rannalla.
Alttari Chao Phraya -joen rannalla.
Leluja myynnissä kadulla.
Leluja myynnissä kadulla.
Chinatownin krääsäkujia.
Chinatownin krääsäkujia.
Hualamphongin asema.
Hualamphongin asema.
Khlong Chinatownissa.
Khlong Chinatownissa.
Jokinäkymä.
Jokinäkymä.

 

4 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s