Soi Dogin turvatarha eläimille Phuketissa

on
Vapaaehtoinen menossa kävelyttämään koiraa lammen ympäri.
Vapaaehtoinen menossa kävelyttämään koiraa lammen ympäri.

Soi Dog on Thaimaan kuuluisin eläinsuojelujärjestö, jonka päämaja on Phuketin saarella. Pohjois-Phuketin Mai Khaon alueella, lentokentän pohjoispuolella, heillä on iso turvatarha koirille ja kissoille.

Soi Dogin eläinten pyydystäjät etsivät koiria ja kissoja, jotka tuodaan näillä autoilla Soi Dogille steriloitavaksi, rokotettavaksi ja tarpeen mukaan muuta hoitoa saamaan.
Soi Dogin eläinten pyydystäjät etsivät koiria ja kissoja, jotka tuodaan näillä autoilla Soi Dogille steriloitavaksi, rokotettavaksi ja tarpeen mukaan muuta hoitoa saamaan.

Aivan kuten muissakin vastaavissa turvatarhoissa, Soi Dogin päätyö on sterilisoida kulkukoiria ja -kissoja, jotta jatkuvasti ei syntyisi ei-toivottuja eläimiä, joista kukaan ei halua pitää huolta. Sellaiset alueet, joissa koira- ja kissapopulaatioita ei pidetä kontrollissa, ovat aina surullinen näky – sairaita eläimiä ihosairauksineen, kaduille parasiittitauteihin kuolevia eläimiä, autojen ja skoottereiden alle jääneitä vammautuneita eläimiä ja ihmisten välinpitämättömyyttä tilanteen repsahdettua heidän vaikutusmahdollisuuksiensa ulottumattomuuksiin.

Soi Dogin logo.
Soi Dogin logo.

Steriloinnin jälkeen eläimet palautetaan takaisin sinne, mistä ne on löydettykin, koska Thaimaassa tarkoitus ei ole ottaa kulkukoiria talteen, vaan ne voivat jatkaa elämäänsä entiseen tapaan. Tämä on asia, mitä länsimaiset eivät aina tiedäkään, että nämä tarhat eivät ole koirien ja kissojen talteenottopaikkoja, vaan niihin otetaan vain hädänalaisimmat eläimet. Kulkukoiria ja -kissoja on niin paljon, ettei ole minkäänlaisia mahdollisuuksia haalia niitä tarhoille, eikä siinä olisi järkeäkään.

Yhden kissan tarina siitä, miksi se asuu nyt Soi Dogilla ja etsii kotia.
Yhden kissan tarina siitä, miksi se asuu nyt Soi Dogilla ja etsii kotia.

Kulkukoirien ja -kissojen kohdalla tulee aina tapauksia, joita ei voida viedä takaisin kadulle steriloinnin tai sairauksien ja vammojen hoidon jälkeen ja siksi turvatarhoille päätyy eläimiä myös asumaan. Niinpä Soi Dogilla on sterilointikeskuksen ja eläinklinikan lisäksi useita koira-aitauksia ja kissatalo sadoille eläimille, joille yritetään löytää uudet kodit. Ja koteja löydetäänkin, noin 600 vuosittain. Soi Dog hankkii näille Thaimaan hyljeksimille koirille tehokkaasti koteja ulkomailta, joskus myös Phuketista. Varsinkin USAsta ja Kanadasta, koska sinne koirat voivat lähteä jopa parissa viikossa tarhalle tultuaan, mutta myös Eurooppaan, jonne karanteenisääntöjen takia koirat joutuvat odottelemaan nelisen kuukautta tarhalla. Euroopan päässä ei silloin ole mitään karanteenia.

Soi Dogin päätehtävä on auttaa katukoiria- ja kissoja.
Soi Dogin päätehtävä on auttaa katukoiria- ja kissoja.

Soi Dogilla on myös katukoirien ja -kissojen sairaala, eli sinne otetaan mitkä vain loukkaantuneet tai sairastuneet katujen kasvatit hoitoon. Jos mahdollista, nekin palautetaan hoidon jälkeen sinne mistä ne löydettiin. Joskus vain hoito pitkittyy tai muuten ei vain ole enää paikkaa, minne eläimet palauttaa. Minne vain niitä ei viedä takaisin, koska niillä on omat vakiintuneet alueensa.

Joitain koiria ei voi palauttaa sinne missä ne ovat asuneet, jos ne ovat olleet ihmisten väkivallan uhreja. Thaimaassa myrkytetään koiria, niitä lyödään teräaseilla, ammutaan, törmätään autolla tahallaan, päälle kaadetaan kuumaa vettä jne. Olen joutunut näkemään näitä kaikkia tarhoilla, joilla olen ollut vapaaehtoisena. Myös vanhimmat raihnaiset koirat saatetaan ottaa Soi Dogille loppusijoitukseen. On myös esimerkiksi lopullisesti vammautuneita koiria, ja näille Soi Dogin tarhalle jääville koirille tarvitaan sponsoreita kustantamaan niiden hoito. Lue ja katso video miten voit auttaa näitä koiria >>

Vihreä merkki osoittaa, että vierailija saa tutustumiskierroksen jälkeen mennä alueelle.
Vihreä merkki osoittaa, että vierailija saa tutustumiskierroksen jälkeen mennä alueelle.

Soi Dog on hyvin organisoitu paikka, jonne voi tulla tutustumiskäynnille. Vierailukierrosten aikataulut voi tarkastaa Soi Dogin sivuilta >>. Muistathan jättää lahjoituksen käydessäsi!

Soi Dogille Phuketiin voi mennä vapaaehtoiseksi. Jotta koirista tulisi tai jotta ne pysyisivät adoptiokelpoisina, tarvitaan ihmisiä viettämään niiden kanssa aikaa ja kävelyttämään niitä. Siinä kyllä riittää hommaa. Lue vapaaehtoisuudesta >>

Katso jos voisit auttaa Soi Dogin koiria pääsemään uusiin koteihinsa, niitä adoptoidaan myös Suomeen ja saatat voida auttaa viemällä koiran ”matkatavaranasi” paluumatkallasi, lue lentovapaaehtoisuudesta >>

Lue koiran adoptoimisesta Soi Dogilta >>

Soi Dog Facebookissa >>

Soi Dogilla on myös suomalaiset Facebook-sivut >>

Vierailukierros Soi Dogilla.
Vierailukierros Soi Dogilla.
Vapaaehtoinen viemässä koiraa takaisin aitaukseen.
Vapaaehtoinen viemässä koiraa takaisin aitaukseen.
Soi Dogin koiranulkoiluttajia
Soi Dogin koiranulkoiluttajia

koira-soi-dogilla

Koirat voivat maata tällaisissa katoksissa.
Koirat voivat maata tällaisissa katoksissa.

koiria-soi-dogilla

koira-aitaus-soi-dogilla

Rullatuoli koiralle. Monet koirat voivat ihan hyvin liikkua tällaiselle, mikäli takajalat eivät toimi.
Rullatuoli koiralle. Monet koirat voivat ihan hyvin liikkua tällaiselle, mikäli takajalat eivät toimi.

kissojen-eristyshuone

Kissahuone Soi Dogilla. Rappuja pitkin ne pääsevät ulkoiluaitaukseen.
Kissahuone Soi Dogilla. Rappuja pitkin ne pääsevät ulkoiluaitaukseen.
Kenneleiden rakentamista uuden eläinsairaalan yhteyteen.
Kenneleiden rakentamista uuden eläinsairaalan yhteyteen.
Soi Dogin toimistorakennus. Siellä hoidetaan adoptiot, tehdään varainkeruuta, markkinoidaan ja tehdään toimistohommia.
Soi Dogin toimistorakennus. Siellä hoidetaan adoptiot, tehdään varainkeruuta, markkinoidaan ja tehdään toimistohommia.

opastekyltti-alueella

opaste-pentualueelle

Koira-alueiden portti.
Koira-alueiden portti.
Tällaisten tilojen ylläpito ei ole ilmaista. Lahjoituksia tarvitaan kaikilta toiminnan ylläpitämiseksi.
Tällaisten tilojen ylläpito ei ole ilmaista. Lahjoituksia tarvitaan kaikilta toiminnan ylläpitämiseksi.

 

 

5 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s