Koiranlihansyönti on julmaa pröystäilyä Aasiassa

on
Häkissä koiria, jotka olivat matkalla Vietnamiin. Nämä koirat pelastettiin koiranlihakaupalta, mutta ne on riistetty omistajiltaan, joiden luokse niitä ei tiedetä enää palauttaa. Kuva: Soi Dog Foundation.
Häkissä koiria, jotka olivat matkalla Vietnamiin. Nämä koirat pelastettiin koiranlihakaupalta, mutta ne on riistetty omistajiltaan, joiden luokse niitä ei tiedetä enää palauttaa. Kuva: Soi Dog Foundation.
Pentu 4-viikkoisena tarhalle tultuaan.
Emonsa 4-viikkoisena menettänyt Kanom-pentu ei selvinnyt. Koiranlihakaupalla on laajat surulliset vaikutukset.

Phuketista käsin toimivan eläinsuojelujärjestö Soi Dogin erityisponnistus on kampanjointi koiranlihakauppaa vastaan. Thaimaassa varastetaan lemmikkejä ja kesyjä korttelikoiria vietäväksi erityisesti Vietnamiin syömistä varten. Kyse ei siis todellakaan ole mistään ”ylijäämäkoirien” syömisestä, koska villejä koiria ei ole helppo saada kiinni. Sen sijaan olen netissä nähnyt turvakameroihin tallentuneita videoita siitä, miten ihmisten pihoilta varastetaan koiria. Eräskin näkemäni video vainoaa minua, kun siinä pihalta varastetut koirat näyttivät vanhempieni koirilta. Yritin pari vuotta sitten pelastaa koiranpennun, jonka emo oli napattu kadulta koiranlihakauppaa varten. Pentukaan ei selvinnyt (lue: Adoptoin koiran Thaimaassa >>), koiranlihakaupan pahat vaikutukset ovat laajat.

Koiranlihakauppiaiden häkkeihin sullomia koiria auton lavalla. Kuva: Soi Dog
Koiranlihakauppiaiden häkkeihin sullomia koiria auton lavalla. Tämä auto saatiin pysäytettyä, mutta tällaisia on lähtenyt Thaimaasta satoja tai tuhansia.  Kuva: Soi Dog Foundation

Eikä siinä vielä kaikki, varastetut koirat sullotaan ahtaisiin häkkeihin päällekkäin ja monet kuolevat ajomatkan aikana tukehtumiseen. Vietnamissa koirat tapetaan julmin metodein. Vietnamissa ja Kiinassa koiria esimerkiksi keitetään elävältä, koska vanhakantaisten uskomusten mukaan lihasta tulee sitä parempaa mitä enemmän eläimellä on ollut adrenaliinia veressään. Koiranliha ei ole noissa maissa mitään köyhien ruokaa, vaan rikkaiden erikoisuutta, jolla kuvitellaan olevan erityisiä terveydellisiä vaikutuksia. Eli se siitä joidenkin ihmisten harhaluulosta, että koiria syötäisiin silloin kun ei ole muuta syötävää. Katso kuva koirasta, joka ihmeen kaupalla selviytyi hengissä elävältä nylkemisestä Filippiineillä>>

Koiranlihakauppa on kamalan julmaa. Kuva: Soi Dog
Koiranlihakauppa on kamalan julmaa. Kuva: Soi Dog Foundation

Koiranlihakauppa on Thaimaassa laitonta ja viranomaiset Soi Dogin avulla ovat onnistuneet pysäyttämään rajalle matkalle olleita kuorma-autoja täynnä eläviä koiria. Koirat on viety suurille valtion koiratarhoille, joita on Pohjois-Thaimaassa kaksi. Soi Dog on ryhtynyt tuomaan koiria näiltä tarhoilta Phuketiin, jotta ne saataisiin adoptoiduksi uusiin koteihin. Se on tällä hetkellä järjestön valtava ponnistus, mutta heiltä adoptoidaan vuosittain satoja koiria, ja myös kissoja.

Nyt koiranlihakauppaa harrastavat rikolliset ovat muuttaneet toimintatapojaan ja tappavat koirat jo Thaimaassa ja yrittävät salakuljettaa ruumiit Vietnamiin.

Maailman rikkaat ja muuten vain pröystäilijät haluavat erikoisuuksia, kuten syödä koiria ja kissoja, vangita villieläimiä erikoisiksi lemmikeiksi ja syödä kaikenlaista muutakin julmaa erikoisuutta, kuten hanhenmaksaa ja käyttää erilaisia eläimistä saatavia osia mukamas lääkinällisiin tarpeisiin (lue sappikarhuista >>).

Lue lisää koiranlihakaupan vastaisesta työstä Soi Dogin verkkosivuilta >>

Lue myös jutut:
Soi Dogin turvatarha eläimille Phuketissa >>
Eläinsuojelukeskus Lanta Animal Welfare Thaimaan Koh Lantalla >>
Vapaaehtoisena koirien turvatarha Care for Dogsilla Chiang Maissa >>
Jössi-koira myrkytettiin Thaimaassa vuosi sitten >>

Katsoin juuri videon, jossa eräs koirateurastamo Filippiineillä hajotettiin. Teurastajamies oli aiemmin mm. myynyt kaksi tytärtään seksiteollisuuteen. Joskus eläimiin kohdistuvan julmuuden lopettaminen on tiiviisti yhteydessä maailman köyhyyden lopettamisen kanssa. Mutta mikään köyhyys ei oikeuta väkivaltaa eläimiä kohtaan.

soi-dog_koiria-hakissa-1_pieni-kuva
Työntekijät siirtämässä häkkiin sullottuja koiria kohta valtion koiratarhaa, jossa voi olla kerrallaan tuhansia koiranlihakaupalta säästettyjä koiria. Vietnamissa koirat olisi saatettu hakata hengiltä tuollaisilla kepeillä. Kuva: Soi Dog Foundation
lily_pelastettu-koiranliharekasta
Myös Pohjois-Thaimaan Care for Dogsin turvatarhalla on ollut muutama koiranlihakaupalta pelastettu koira. Tässä Lily, joka on ollut tarhalla ainakin pari vuotta odottamassa uutta kotia. Kesyllä Lilyllä on varmasti ollut koti, josta varkaat ovat sen vieneet.
Malee on myös pelastettu koiranlihakaupalta. Nyt se asuu Portugalissa hyvää elämää.
Malee on myös pelastettu koiranlihakaupalta. Nyt se asuu Portugalissa hyvää elämää, kiitos ihmisille, jotka haluavat adoptoida rescue-koiria jalostettujen koirien sijaan.

 

5 Comments Lisää omasi

  1. Kiitos että jaat tietoa tästä surullisesta ja vastenmielisestä asiasta. Ihmisen julmuudella ei ole rajoja!

    Jaan tämän omassa profiilissani eteenpäin.

  2. Ihan kamalaa, niinkuin kaikki muukin eläinten hyväksikäyttö 😦 Sitä tuntee itsensä välillä niin vihaiseksi, mutta voimattomaksi näiden asioiden edessä, mutta ei kai sitä voi tehdä muuta kuin oman pienen osansa tässä julmassa maailmassa…..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s