Vuoden 2016 matkailusaldoni

on
Syksyn aikana sain viettää aikaa rakkaassa Chiang Maissa. Tässä näkymä Suthep-vuoren suuntaan.
Syksyn aikana sain viettää aikaa rakkaassa Chiang Maissa. Tässä näkymä Suthep-vuoren suuntaan.

Tänä vuonna matkustelin Thaimaassa, Indonesiassa, Kambodzassa, Intiassa, Suomessa, Itävallassa, Italiassa, Ranskassa, Portugalissa ja Espanjassa. Suurimman osan vuodesta vietin Thaimaassa, Suomessa olin kesällä kolmisen kuukautta.

Alkuvuosi töissä Koh Lantalla

 

Dam tuotiin keskukselle keskellä yötä kun auto oli törmännyt siihen. Sen jalka jouduttiin amputoimaan. Se huusi seuraavan yön kun morfiini on Thaimaassa kiellettyä. Olisi ihan mielenkiintoista tietää mitä melusta valittavien ihmisten mielestä tuossa tilanteessa olisi pitänyt tehdä. Vapaaehtoinen nukkuin yön sen vieressä kennelissä. Dam tervehtyi hyvin ja juoksentelee nyt Klong Daon rannalla.
Yksi Lanta Animal Welfaren hoidokeista. Damilta jouduttiin amputoimaan jalka skootterin törmättyä siihen. Lanta Animal Welfarella on saaren ainoa eläinlääkäri.

Vapaaehtoiskoordinaattorin hommani jatkuivat Etelä-Thaimaan Koh Lantan saarella alkuvuoden, kunnes lopetin huhtikuussa. Olin kyllästynyt saarielämään ja väsynyt liiasta työnteosta Lanta Animal Welfaren eläinsuojelukeskuksella, mutta silti jo suunnittelin tulevani syksyllä Thaimaahan takaisin ja niin teinkin.

Koh Lantalla vähän niinkuin luovutin edes yrittämästä hankkia elämää, kun päätin etten jatka siellä toista vuotta. Asuisin mieluiten kaupungissa tai edes sellaisen läheisyydessä. Mutta Lanta Animal Welfare pysyy paikkana, jonne haluan palata aina takaisin. Se on parhaiten organisoitu eläinsuojelupaikka, jossa olen käynyt ja mielellään jatkan siellä auttamista.

Vajaa vuosi Koh Lantalla päättyy, mitä jäi käteen? >>

Suomessa helmikuussa ja kesällä

 

Vanhempieni koirat tykkäsivät veneilystä ja etenkin määränpään tutkimisesta.
Vietin kesällä paljon aikaa Alfan ja Wispan kanssa, toin nämä koirat vanhemmilleni Suomeen elokuussa 2015.

Kävin Suomessa helmikuussa hakemassa uuden passin ja Thaimaan viisumin, tapaamassa perhettä, koiria ja kavereita ja toin myös Brownie-koiran Suomeen sen uusille omistajilleen.

Huhtikuussa tulin sitten Suomeen pidemmäksi aikaa. Toukokuu meni paljolti Tampereella ja muutoin sitten maalla Itä-Suomessa. Aika vähin ehdin olla Helsingissä, jossa olen kuitenkin asunut ennen Thaimaata.

Koh Lantan ainaisesta kesästä Suomen talveen >>

Euroopan reissu kesä-heinäkuussa

 

Quinta da Regaleiran sisäänpäinkääntynyt torni Initiation Well.
Yksi Euroopan reissun hienoimpia kohteita oli Portugalin Sintra, jossa tämä Quinta da Regaleiran kaivokin on.

Eurooppa houkutteli kesällä ja etukäteen sovitun Wienin reissun lisäksi päätin jatkaa matkaa Venetsiaan, Marseilleen, Lissaboniin ja Barcelonaan. Wieniin menin suomalaisen kaverini kanssa käymään Julian luona, me kaikki tavattiin Chiang Main Care for Dogsin koiratarhalla yli vuosi aiemmin. Euroopan kiertely vei kesästä kolmisen viikkoa.

Neljän päivän vegaaniravintolakierros Wienissä >>

Venetsia on kaunis ilman kanaalejakin >>

Marseillessa vahingossa jalkapallokisojen aikaan >>

Mukavan kulahtanut Lissabon >>

Barcelona turisteja täynnä >>

Loppuvuosi takaisin Aasiassa

 

Koirien kävelytys on vapaaehtoisten perushommaa Care for Dogsilla. Sinne on Nimmanhaeminilta yli 10 km matka.
Koirien kävelytys on vapaaehtoisten perushommaa Chiang Main Care for Dogsilla.

Palasin Thaimaahan elokuun lopussa. Lähtöajankohta määräytyi kaverini Julian loman mukaan ja suuntasimme sitten Bangkokiin, Koh Lantalle, Koh Phi Phille, Phuketiin ja Chiang Maihin. Oli loistavaa käydä Koh Lantalla moikkaamassa ihmisiä ja eläimiä ja sen jälkeen päästä Chiang Maihin, jota olin ikävöinyt jo yli vuoden ajan.

Chiang Mai toimi syksyn aikana tukikohtanani muulle matkustelulle ja vietin siellä yhteensä pari kuukautta syksyn aikana. Melkein joka päivä menin Care for Dogsin koiratarhalle kävelyttämään ja hellimään siellä asuvia koiria, jotka olivat minulle ennestään tuttuja vietettyäni siellä talven 2014-2015.

Takaisin Thaimaassa ja käymässä Koh Lantalla >

Koiravahtina Chiang Main kukkuloiden juuressa >>

Kaupunkielämää Chiang Main Nimmanhaemenilla >>

Bali ja Gilisaaret Indonesiassa

Puolisoni tuli Aasiaan lokakuussa ja lähdimme Balille ja Gilisaarille. Syy oli osallistua Cats of Gilin kissojen sterilointiklinikalle, joka kiersi kymmenenä päivänä kolme Gilisaarta. Autoimme siellä missä ikinä pystyimmekään.

Kuva sairaasta pennusta, josta kukaan ei halua pitää huolta, pitäisi riittää kertomaan, miksi kissat pitää steriloida.
Tällaisten tapausten vuoksi on niin palkitsevaa tehdä reissuillaan vapaaehtoistöitä, että voi auttaa edes vähän.

Edellisestä Indonesian reissusta oli vierähtänyt kuutisen vuotta ja oli hienoa päästä käymään Canggun rantakylässä ja Ubudin kaupungissa. Ubudiin voisin joskus mennä pidemmäksikin aikaa. Muutenkin tällä kertaa havahduin Balin kauneuteen.

Kaunis Ubudin kaupunki Balilla >>

Kissaklinikan apulaisena Indonesian Gilisaarilla >>

Kambodza

 

ta-prohm-12
Raunioita ja niillä kasvava puu Angkorin Ta Prohmilla.

Indonesian visiitin jälkeen vanhempani liittyivät matkaan ja lähdimme Kambodzaan, jossa en ollut ennen käynyt. Kävimme Phnom Penhissä ja Siem Reapissa, jossa tietysti Angkorin raunioiden takia. Joskus on kiva saada joku käsitys jostain maasta, jotta sinne tultuisi näppärältä mennä käväisemään uudestaankin. Siem Reapiin en kaipaa, mutta voisin käydä Phnom Penhissä ja uusissa kohteissa.

Kambodzan jälkeen menin Chiang Maihin pariksi viikoksi ja vanhempanikin näkivät Care for Dogsin turvatarhan, mistä heidän Alfa-koiransa on kotoisin.

Angkor Watin temppelirauniot >>

Phnom Penh yllätti viihtyisästi >>

Intia

 

Varanas on ihmeellisimpiä paikkoja, joissa olen käynyt.
Varanas on ihmeellisimpiä paikkoja, joissa olen käynyt.

Ehdin rentoilla Chiang Maissa itsekseni noin viikon ja sitten taas mentiin, kun lähdin pariksi viikoksi Intiaan. Nyt menin tapaamaan siskoni perhettä Goalle. Matkalla kävin tutustumassa Varanasiin Ganges-joen rannalla. Goa on tuttu paikka ja kävin siellä kuudetta kertaa. Mutta Intiassa olisi niin paljon ihmeellisiä paikkoja tutustuttavana ja olen tosi tyytyväinen, että päätin nyt laittaa ylimääräistä rahaa Varanasissa piipahtamiseen.

Intian pyhä kaupunki Varanasi Gangesin varrella >>

Koirapennun hoitamista Goalla Intiassa >>

Chiang Mai

 

Toinen vahtimistani koirista, 16-vuotias sokea ja kuuro tyttö.
Joulun ja uuden vuoden yli olen koiravahtina Chiang Maissa ja toinen hoidokki on tämä kuurosokea Scamps.

Intian jälkeen tulin loppuvuodeksi Chiang Maihin koiravahdiksi samaan paikkaan, jossa olin muutaman päivän syys-lokakuussa. Vietin joulun ja uuden vuoden itsekseni koirien kanssa. Oli ollut mieletön syksy kaiken matkustelun kanssa ja oli kiva vähän jumitella paikallaan.

Aidatulla omakotialueella asuminen Thaimaassa >>

 

Lue aiempien vuosien matkailusaldoni:

Missä matkailin vuonna 2015? >> Thaimaa, Burma, Yhdysvallat, Malesia ja Suomi

Vuoden 2014 matkailusaldoni >> Thaimaa, Vietnam, Saksa, Belgia, Luxemburg, Hollanti, Tanska, Ruotsi, Hongkong ja Intia.

Missä matkailin vuonna 2013? >> Ruotsi, Saksa, Belgia, Tunisia, Venäjä, Iso-Britannia, Viro, Latvia, Liettua, Puola, Itävalta, Tsekki, Ranska, Italia ja Thaimaa.

Vuoden 2012 matkailusaldoni >> Goa, Meksiko, Belize ja Lontoo.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s