Vegaaniruokaa Intian Varanasin Vegan & Rawssa

on
veganin-tofuraviolit-sienikastikkeessa
Tofutäytteiset tortellinit sienikastikkeessa. On harvinaista saada tällaista ruokaa Intiassa, tai muutenkaan Aasiassa, joten oli fiiliksissäni ja lisäksi tämä oli oikein hyvää.

Valitessani majoitusta Varanasista noudatin uutta tapaani tarkistaa Happy Cown sivuilta ensin millä alueella sijaitsee parhaiten kivoja kasvisravintoloita. Se yleensä kertoo jotain alueen ilmapiiristä ja on tietysti myös käytännöllistä, jos hyvät ruokapaikat ovat lähellä majoitusta.

Nämä Vegan & Rawn seinämaalausmainokset eivät onnistuneet johdattamaan minua perille.
Nämä Vegan & Rawn seinämaalausmainokset Gangesin varrella ja vanhan kaupungin kujilla eivät onnistuneet johdattamaan minua perille.

En halua enää käyvän niin, kuten vuosia sitten saavuttuamme jokiveneellä Intian Alleppeyhyn. Valitsimme hälisevästä majoitustenmyyjäjoukkiosta tosi mukavan majapaikapitäjän, joka kuitenkin vei meidät pitkän matkan päähän alueelle, jossa ei ollut ollenkaan ravintoloita tai mitään. Kivapa siinä oli illalla tosi väsyneenä kyykkiä pimeässä majapaikassa kotikuljetusruokaa odotellen, kun muutoin olisi voinut vain kävellä kaupungilla ja mennä syömään mihin haluaa.

Yllätyksekseni Happy Cowhun oli merkitty vain joitain kasvisravintoloita siellä täällä Varanasissa. Yleensähän intialaisista kaupungeista löytyy hyvin ”pure veg”-ravintoloita, jotka myyvät kasvisruokaa ilman kananmunaa, mutta ikävä kyllä maidoton ruoka ei ole Intiassa perinteinen juttu, vaikka muu kasvissyönti onkin. (Lue aiheesta lisää: Kasvissyönti intialaisittain (2013) >>). Nyt näitä ”pure veg” -ravintoloita, eikä oikein ravintoloita muutenkaan näkynyt kujien ja teiden varsilla, ja piti mennä Happy Cown kartan varassa löytääkseen ravintolansa. Tällaisilla paikkakunnilla on tavallista tärkeämpää parkkeerautua sinne, mistä löytyy edes jokin paikka syödä.

Kasvisravintola Vegan & Raw

veganin-oviVegan & Raw -ravintola sijaitsee Varanasin rannan Tulsi ghatin takana tien varrella ja melko lähellä Jain ghatin takana ollutta majapaikkaani. Siltikin minun oli vaikea löytää ravintola ilman mitään kännykän GPS:ää tai minnekään merkittyjä kadun nimiä. Gangesin rannan ghateille on maalattu Vegan & Rawn mainoksia, mutta en mitenkään onnistunut löytämään ravintolaa näiden opastamana.

Vegan & Raw on levähdyspaikka likaisilta ja hälyisiltä kaduilta ja ruoka on mahtavaa vaihtelua rasvaisiin intialaisruokiin. Listalla olisi ollut salaattejakin, mutta en halunnut riskeerata, vaikka tämä olikin varmasti hygieenisempi kuin useimmat Intian ravintolat (lue: Miten välttää vatsatauti Intiassa (2014) >>).

tofutaytteiset-tortellinit
Tortellinien tofutäyte oli mukavasti maustettua.
veganin-thali
Tämä annos oli ihan hyvä, koska Intiassa on kiva saada ruokaa, joka ei ole moneen kertaan öljyssä keitettyä. Eli siinä hyvät paistetut vihannekset ja linssisoossi sekä itse tehtyä chutneyta. Mutta en kutsuisi tällaista annosta thaliksi, koska siihen kyllä kuuluu aina enemmän maistiaisia eri ruoista.
veganin-chapatit-ja-hummus
Hummus ja chapatit. Hummusta on alkanut saamaan joistain länsimaisia ruokia tarjoavista ravintoloista, mikä on loistavaa, koska se on vegaanin peruselintarvike.
veganin-bruschetat
Bruschettaleivät. Erityisen otettu olin hyvästä leivästä. Vegan & Raw on jotenkin kytköksissä Varanasissa pidempään toimineeseen Brown Bread Bakeryyn.

vegan-and-rawn-sisapiha
Vegan & Rawn sisäpiha. Jo tämän takia tänne kannattaa tulla, jotta pääsee rauhaan likaisilta ja hälyisiltä kaduilta.

vegan-and-raw-sisalta

vegan-and-rawn-menu

Vegan and Raw ulkoa kadulta.
Vegan and Raw ulkoa kadulta.

Majapaikkani PG on Gangesin kattoravintola

Kävin Varanasissa syömässä pelkästään Vegan & Rawssa ja majapaikkani PG on Gangesin kattoravintolassa. Kerran kävin kahvilla ja teellä jossain hienossa ravintolassa, jonka löysin harhaillessani kaduilla. Kattoravintolassa sai perus intialaista ruokaa ja lisäksi menusta taisi löytyä tyypilliset spagetit tomattikastikkeessa ja sen sellaiset.

biryani
Kattoravintolan versio biryanista. Thaimaassa tulee syötyä paistettua riisiä vihanneksilla aika paljon ja on kiva syödä Intiaversiota, jossa käytetään mausteita kuten jeeraa, kardemummaa ja kurkumaa. Minun mielestäni oikean biryanin riisikasan alta paljastuu kuitenkin mehevä kastikesydän, joka toisinaan puuttuu.
hotellin-ruokia
Chapatia, sienicurrya ja jeerariisiä ja juomaksi tilasin aina inkivääri-sitruunateetä.
jeerariisi
Paistettua riisiä jeeralla. Kun tilaa ihan vain plain ricen, niin se on paistamatonta, mutta yleensä jeerariisit yms. tulevat paistettuina. Voisin syödä tällaista vaikka kuinka ja olihan tuo vähän tuhti lisäke kastikkeelle.
mushroom-curry
Sienicurry. Tykkäsin enemmän kasvissekoituscurryversiosta toisena iltana.
Annos puri bhajia hotellini kattoterassilla.
Parasta taisi olla tämä annos buri bhajia, vaikka bhajisoossi olikin aika suolaista.

Lue intialaisesta ruoasta:

Masala dosa on eteläintialainen täytetty kreppi (2015) >>
Intialaista ja muuta ruokaa Goan rannalla (2015) >>
Kasvissyönti intialaisittain (2013) >>
Resepti intialaiseen pinaatti- tai nokkossoossiin palak mutteriin >>
Intialaista pikaruokaa valmisaineksista: upma ja sambar >>

Lue Varanasista:

Intian pyhä kaupunki Varanasi Gangesin varrella >>
Varanasin vanhan kaupungin kujat >>
Gangesin rannan ghatit Varanasissa ovat portaita autuaaseen jokeen >>

2 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s