Muuttaisiko sitä seuraavaksi Espanjaan?

on
Kuvassa ranta Barcelonassa, mutta mieluiten muuttaisin vielä etelämmäksi muutaman asteen lämpimämpiin talviin.

Olen alkanut ottaa vähitellen selvää Espanjasta. Emme tulleet Suomeen jäädäksemme ja kaipaan muualle missä vain olenkin. Tultuamme Thaimaasta Suomeen maaliskuussa, ajattelin että seuraava kohde on sitten jossain Etelä-Euroopassa. Talvia on tietenkin päästävä karkuun ja Etelä-Eurooppaan on helpompi muuttaa eläinten kanssa, kun voi matkustaa autolla. Euroopassa voisi välttää myös monia Thaimaassa asumisen varjopuolia, kuten oleskelu- ja työlupaongelmat, ympärivuotisen ylenpalttisen kuumuuden, supermonimutkaisen kulttuurin ja kielen sekä ehkä myös kuilun itseni ja paikallisten välillä.

Haluan päästä tällaisiin Välimeren maisemiin. Kuva Etelä-Ranskan Calanquesin kansallispuistosta.

Itse mietin Italiaa, koska se on Euroopan upein maa, ja siellä kuvittelin itseni lähelle Napolia varmaankin lähinnä marinarapitsan takia. Mahtava ruoka vetää minua sekä Thaimaahan että Italiaan, se ei ole minulle elämänlaadussa mikään pikku juttu. Etelä-Ranskakin häämötti mielessä, se olisi hiukan lähempänä Suomea ja kieltäkin osaan vähän valmiiksi. Yritin kuvitella itseäni myös vaikkapa Kroatiaan, mutta jotenkin ajatus asumisesta slaavilaisessa maassa ei tunnu niin mukavalta. Puolisoani kiinnostaa eniten Espanja, joten nyt olen virittäytynyt Espanjan tutkiskeluun.

Maisemaa Portugalin Sintrassa.

Minähän en ole Espanjassa paljoa matkaillut, käynyt vain pari kertaa Barcelonassa ja reilin yhteydessä Sevillassa ja olemattoman pikaisesti Malagassa. Nyt tutkiskelen nimenomaan Aurinkorannikkoa, joka on kovin monille suomalaisille tuttu, mutta minulle ei lainkaan. Sitä voi ihmetellä, että miksi sitten tutkin juuri tuota seutua, enkä jotain muuta aluetta. Kai ajattelen siellä olevan helppoa, enkä tiedä mihin muuhunkaan alueeseen ryhtyisin perehtymään. Saaret eivät tule oikein kysymykseen, jos nyt haluaisimme päästä kätevästi muuttamaan koirien ja kissan kanssa.

Elannon hankkiminen on pulma numero yksi ja sitä pitää tässä kehitellä. En oikein elättele toiveita työn löytämisestä Espanjasta, joten virtuaalitöitä Suomeen sen olisi varmaan oltava. Jotain semmoista tein Thaimaastakin käsin.

Kuva Lanta Animal Welfaren eläinsuojelukeskukselta Thaimaasta. Sellaisen läheisyyteen haluaisin Espanjaankin.

Kaipaan vapaaehtoistöitä eläinten pelastuskeskuksissa yhtä paljon kuin ulkomailla oloa. Siksipä skannailen Aurinkorannikon koiratarhoja tässä myös. Kunpa sellaisessa voisi olla kokopäivätöissä. Mutta nyt varmaan pitäisi jakaa aika omien koirien hoitoon, vapaaehtoistöihin ja palkkatöihin.

Unelmani on pieni talo kukkuloilla omalla aidatulla pihalla. Tuo aidattu piha on ehdoton, haluan pystyä viettämään aikaa terassilla koirien kanssa ja jos vaikka kisukin voisi siellä liikkua. Mielellään se sijaitsisi vähän syrjässä eikä missään lomaosakealueella. Pitäisi olla myös turvallisia polkuja kävelyille koirien kanssa. Auto varmaan pitäisi hankkia, jotta pääsisi nauttimaan patikointimahdollisuuksista kolmen koiran kanssa. Kun olen vähän katsellut vuokra-asuntojen välitystä, niin yleensä tuppaavat olemaan liian prameita paikkoja liian keskustassa. On varmaan vaikea löytää taloa, jossa saa asua eläinten kanssa. Sopiva talo varmaan tulee määräämään sijainnin Espanjassa. Thaimaassa tavoite oli asua mahdollisimman halvalla, mutta en enää näe järkeä asua kopperossa. Minä viihdyn nykyisin lähinnä kotona vain, joten pitää olla näkymä ja jo eläintenkin takia enemmän tilaa kuin kaksikymmentä neliötä.

Crema catalana.

Espanjan ruokakulttuurihan ei ole mikään erikoinen. Mutta toisaalta hyvä ruoka riippuu ravintolasta, jossain Fuengirolassakin on kuusi kasvisravintolaa ja varmasti tarpeeksi muitakin vegaaniystävällisiä paikkoja. Toivottavasti ruoka olisi Espanjassa halpaa. Suomessa olen vähän järkyttynyt hinnoista, vaikka monia halpuuksiakin löytyy.

Vähän on Espanjasta kuva eläinten kiusaajien maana härkätaistelujen, Pamplonan härkäjuoksujen ja muiden typerien vanhojen tapojen takia (onneksi ainakin vuohen pudotus tornista on lopetettu jopa siellä). Lisäksi maassa hylätään ja tapetaan koiria säälimättömästi.

Espanjassa haluan päästä kävelemään koirieni kanssa rauhassa.

Vielä pari vuotta sitten kuvittelin olevani kaupunki-ihminen, ja kai sitä väkisinkin kaipasi supermarketteja, elokuvateattereita, huonekaluliikkeitä ja sen sellaista lomasaari Koh Lantalta käsin. Mutta nyt olen todennut, että en kaipaa enää kaupunkielämää. Espanjassa haluan siis maalle. Iso syy on se, että koiriamme on helpompi siellä ulkoiluttaa. Sitä kuitenkin teen pari kolme tuntia päivässä, joten se on iso osa elämää. Koh Lantalla ärsytti myös kulttuuritarjonnan köyhyys. Mutta koska Helsingissäkin olen yhdeksän kuukauden aikana käynyt teatterissa vain kaksi kertaa, elokuvissa nolla kertaa, näyttelyissä aika ohimennen, niin ihan hyvin voin elää ilman että tällaiset mahdollisuudet ovat lähellä. Haluamani elämäntapa taitaa vaatia oman auton, haluaisin päästä usein myös hienojen retkeilyreittien varrelle. Vähän kyllä mietityttää vapaana liikkuvat koirat, että miten ne saa pidettyä kaukana meidän koirista.

Saa nähdä, miten kaikki toiveeni toteutuvat ja miten suunnitelmat tässä kehittyvät ja muuttuvat. Mitään aikataulua ei ole vielä tiedossa millekään.

Viisi vuotta sitten suunnittelin ulkomaille lähtöä: Maailmalle lähdön suunnitelmat (2013) >>

Miten suunnitelmat alkoivat viisi vuotta sitten edistymään: Miten irtiottosuunnitelmani etenevät (2013) >>

Ensimmäiset puoli vuotta Thaimaassa: Puoli vuotta Thaimaassa – reitti (2014) >>

Seuraavat puolitoista vuotta Thaimaassa:

Talvehtimisuunnitelmani 2014 – 2015: Thaimaa ja Goa (2014) >>

Vajaa vuosi Koh Lantalla päättyy, mitä jäi käteen (2016) >>

Vielä menin mm. Thaimaahan runsaaksi puoleksi vuodeksi: Aasiaan syksyksi eläimiä auttamaan (2016) >>

Takaisin Suomeen viime keväänä: Paluu Suomeen kolmen vuoden irtioton jälkeen (2017) >>

9 Comments Lisää omasi

 1. sarikoo.fi sanoo:

  Hauska huomata, miten samoja ajatuksia jaetaan. Meilläkin on Thaimaan talvia takana useampi, viime talvena ajoimme Espanjaan mutta lähdimme kuitenkin sieltä lämmittelemään Thaimaahan. Nyt vietämme pitkästä aikaa talvea Suomessa, kun esikoista odotellaan. Mutta ensi talvena suuntaamme todennäköisesti Aurinkorannikolle, kävimme siellä siis jo tutustumassa. Uskoisin, että sieltä löytyy noille sun kriteereille sopivaa asumusta ja elinympäristöä. Mä tykästyin tosi paljon Espanjaan ja paikalliseen rentoon elämänmenoon – vaikka siestaan onkin tottuminen!

  1. Paljon selailenkin nyt Espanjan juttuja blogeista, tutustunpa juttuihisi. Hieman mietityttää huonosti eristetyt Espanjan talot talvella, kun en kestä yhtään sisätilojen koleutta. Vaan ehkäpä erilaisilla sähköpattereilla selviää, ettei tarvitse Thaimaahan lähteä. Hyvää odotuksen aikaa Suomessa!

 2. reissuesa sanoo:

  Asuin muutama vuosi sitten tammi-helmikuun Malagassa ja kyllä oli kamalan koleaa sisällä, sähköpatteri oli välttämätön. Jatkossa aion sydäntalvella suosia Kanariaa Manner-Espanjan sijaan.

  1. Auts siellä on varmaan semmoista kolean kostean viimaista pahimmillaan? Varmaan ulkona silti kivempi kuin Suomessa talvella, mutta olisi tosi tärkeää että sisällä olisi lämmintä. Sähköpatterit siis pakko. No, parin viikon päästä käyn kokemassa Fuengirolan loppuhelmikuun sään, saa nähdä pistääkö pahinta vai parastaan. Meidän suunnitelmiin Kanaria ei tällä haavaa kuulu, kun koirat ja kisu pitäisi sinne lennättää. Haluaisimme päästä autolla yhdessä liikkumaan.

 3. @viola.veganbeauty sanoo:

  Ihanaa pohdintaa, samoja mietteitä täälläkin. Itsellä muutto edessä Fuengirolan alueelle ensi syksyksi, mukaan lähtee myös kissa ja Espanjasta pelastettu koira 😉 Välillä naureskellutkin, että ehkä koirani tuli tarkoituksella Suomeen hakemaan mut sinne 🙂

  1. Liikuttavaa, miten koirasi kanssa on jo tuo Espanjan yhteys ja nyt palaatte sen entiseen kotimaahan 🙂 Teillä onkin vielä ajankohtaisempaa lähtö, olisi kyllä kiva itsekin jo edetä pois Suomesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s