Lähtö on taas edessä! Tällä kertaa talveksi Espanjaan

on
Tämä maisema kuvannee parhaiten sitä mitä odotan Espanjalta: kävelyitä luonnossa.

Viimeksi otin loparit loppuvuonna 2013 ja silloin vietin kolmisen vuotta lähinnä Thaimaassa. Takaisin Suomeen tultiin maaliskuussa 2017 ja nyt taas lähdetään syyskuussa 2019.

Jaksoin tämän talven Suomessa joten kuten sen voimalla, että tiesin Espanjaan lähdön siintävän edessä seuraavana syksynä. Mutta oikeasti odotin lähtöä lähes kaksi vuotta ja se on ihan liian pitkä aika odottaa yhtään mitään. Varon tekemästä liian hätiköityjä ja mukavuudenhaluisia päätöksiä, mutta nyt kyllä asetin porkkanan aivan liian kauas. Minullahan ei ole ikinä ollut Suomea ikävä, joten en tullut Suomeen siksi että olisin kaivannut tänne. Lue: Viimeinen talvi Suomessa ja uuden elämän lupauksia (2019) >>

Hyvästi kylmä lumi!

Nyt sitten ei aiota tulla Suomeen enää kuin kesiksi. Toivottavasti ei tarvitse asua enää ikinä Helsingissä eikä muutenkaan Suomen talvissa! Olen vihdoin päässyt vähitellen eroon turhista tavaroista, onhan tässä ollut aikaa niitä hyvästellä. Tällä kertaa hankkiudumme eroon vähän kaikesta ja jätämme maalle jonkinlaisen starttipaketin astioineen, mitkä voi sitten siirtää jonnekin, jos aiomme jossain asustella vähän pidempään. Konmaritus sopii hyvin tämmöiseen elämäntyyliin.

Matka tehdään matkailuautolla.

Olen ollut  reissumieleltäni itään suuntautunut, joten minulla ei ole kokemusta pitkäaikaisesta oleskelusta Espanjasta. Saa nähdä mitä siitä tykätään ensimmäisen talven jälkeen. Suuntana on Andalusia ja yritämme etsiä vuokralle maalaistalon jostain syrjästä noin tunnin matkan päässä Fuengirolasta. Mutta ennen sitä aiomme koirien kanssa matkustaa matkailuautolla Euroopan läpi hiljakseltaan ja Billy-kissa lentää perästä.

Thaimaahan verrattuna Espanjassa pitäisi siinä mielessä olla helpompaa, että voimme oleilla siellä 6 kk ilman viisumin hankkimisia, visa extensioneja ja 3 kk välein tehtäviä viisuminhakureissuja. Olen tutustunut Espanjassa oleskelun kiemuroihin ja pettynyt vähän siihen, etteivät EU-asukkaat tuosta vain saisikaan oleskella toisessa EU-maassa vapaasti.

Lue edellisestä kerrasta, kun lähdin Suomesta:
Maailmalle lähdön suunnitelmat (2013) >>
Miten irtiottosuunnitelmani etenevät? (2013) >>

Tämänkertaisia Espanjan suunnitelmiani:

Suunnitelma: matkailuautolla Andalusiaan (2019) >>

Muuttaisiko sitä seuraavaksi Espanjaan? (2018) >>

Espanjaan tutustuminen Fuengirolasta aloittaen (2018) >>

3 Comments Lisää omasi

  1. Mie sanoo:

    Oi, pidän tästä suuresti. Hienosti kirjoitettu.:)

    1. Kiva kuulla! Nyt on minulla intoa suunnitella tulevaa ja tekstiä varmaan alkaa tulemaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s