Matkavalmistelut lyhyelle Mallorcan patikkamatkalle

on
Kuva: kRisu

Talven piristykseksi varasin viikonloppumatkan Mallorcalle tammikuuksi. Tiedän ettei siellä ole talvisin erityisen lämmintä, mutta ainakin on lämpimämpää kuin Helsingissä. En etsi mitään rantalomaa, vaan sen sijaan halusin päästä johonkin eurooppalaiseen luontokohteeseen. Tajusin etten välttämättä halua millekään kaupunkilomalle, koska mitäpä minä jossain kaupungissa. Kaupungissa kävisin lähinnä syömässä ja sitten miettisin jos jonnekin museoon menisin. Ennen kiertelin kaupunkilomilla kauppoja, mutta sitä en halua enää tehdä.

Koitin siis miettiä, mitä hienoja luontokohteita Euroopassa haluaisin kokea, mutta kyllähän niitä löytyy vaikka mistä. Välimerelle asti oli päästävä, koska en halua joutua kokemaan lunta ja kylmää. Ratkaisevaksi muodostuivat hinta ja sopivat lentoajat. Minulla kun oli aika tiukka slotti, mihin matkani mahduttaa.  Mallorcalle on Norwegianilla suorat lennot (minun edestakaiset maksoivat 114 €) ja sinne pääsee lähtemään perjantaina vaikka työpäivän päätteeksi ja palaamaan maanantaina, jos maanantain saa vapaaksi.

Minne mennä, jos haluaa kävellä Mallorcalla pari päivää?

Mallorcan pohjoispuolen Tramuntana-vuoristoa pitkin kulkee GR221 -kävelyreitti, jota kutsutaan myös Dry Stone Routeksi tai nimellä Ruta de Pedra en Sec.  1 – 2 viikon pituisen reitin varrelle on perustettu jonkinlaisia hienoja versioita erämajoista, joissa on käsittääkseni hotellimaisia palveluita, mutta majoitus on makuusaleissa. Siten sopivien päiväetappien päässä on majoitusta. Joskus myös päivän kävelyn päässä on kylä, jossa voi majoittua hotellissa. Olisi kiva päästä kävelemään tuo reitti kokonaan, mutta nyt minulla on aikaa vain kaksi päivää talvella, jolloin saarella voi olla sateista. Käytin apuna suunnittelussa kirjaston kirjaa Walking in Mallorca, jolla on Cicerone-kustantamon informatiiviset nettisivut.  GR221-nettisivut taas ovat aika kököt.

En ole itse ennen käynyt Mallorcalla, mutta sen sijaan löysin puolisoni vanhoja kuvia. Kuva: kRisu

Minulla oli paljon pähkäilemistä siinä, mitkä GR221-reitin pätkät valitsisin kahdeksi päiväksi. Ensin mietin meneväni Alaróon sisämaassa ja käveleväni siellä, mutta tulin siihen tulokseen, ettei siellä ole ehkä tarpeeksi pitkiä hienoja kävelymaisemia Alarón linnalle kipuamista lukuunottamatta.

Sitten luin siitä, että Palmasta kulkee vanhanaikainen sähköjuna Solleriin, joka on yksi GR221-reitin etapeista. Sieltä katsoin voivani tehdä yhtenä päivänä kävelyä yhteen suuntaan ja toisena toiseen suuntaan. Lisäksi sieltä pääsee rantaan Port de Sollerin kylään, josta voi tulla takaisin Solleriin raitiovaunulla.

Harkitsin kyllä sitäkin, että matkustaisin ensimmäisen Palmassa vietetyn yön jälkeen jollekin paikkakunnalle, josta kävelisin toisen yön majoituspaikkakunnalle, ja josta jatkaisin seuraavana päivänä eteenpäin vielä uudelle paikkakunnalle majoittumaan. Mutta jos haluan varata majoitukset etukäteen, niin tuossa olisi ongelmana mahdollinen sadesää, jolloin en lähtisikään kävelemään. Haluaisin että minulla olisi majapaikka, jossa viettää sadepäivää. Tietysti siirtymän voisi tehdä taksilla. Mielenkiintoisin matka olisi ehkä Valdemossa – Deia – Soller, mutta Deiassa ei näyttänyt olevan enää majoitusta tarjolla, kun sitä netistä etsiskelin.

Majoitus Mallorcalla

En majoitu rannalla, vaan sen sijaan Sollerissa Tramuntana-vuoriston juurella. Silti hienoa jos sattuu tällainen aurinkoinen päivä kun käyn Port de Sollerissa meren rannalla.

Innostuin etukäteen parista Mallorcalla sijaitsevasta vegaanisesta majapaikasta, mutta ne osoittautuivat suureksi harmikseni liian kalliiksi. Ensin bongasin Villa Veganan, joka sijaitsee ihan sisämaassa Incasta pohjoiseen. Tutkiessani Sollerin vaihtoehtoja, löysin Happy Cown avulla Ecocirerin, jonka  voi varata myös ainakin Booking.comin kautta. Mutta nämä molemmat maksoivat yöltä 150 euroa tai enemmän. En ole valmis maksamaan niin paljoa vegaanisesta aamiaisesta ja kivojen majapaikkojen tukemisesta, jos kelpo majoitusta on tarjolla halvemmallakin. Tosi harmi.

Varasin ensimmäisen yöni majapaikaksi Palmassa Hostal Reginan lähellä  juna-asemaa. Kahdeksi seuraavaksi yöksi varasin Hotel El Guían Sollerista, läheltä juna-asemaa myös. Siten matkan majoitusten hinnaksi tulee 244 euroa. En halunnut lähteä hostellilinjalle näin lyhyellä ja harvinaiseksi käyneellä matkalla.

3 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s