Reissuni vuonna 2019

on
Tämä kylätie tuli tutuksi vuonna 2019 Andalusiassa.

Sain suoritettua parivuotisen Suomen oleskeluni loppusuoran sen voimin, että kävin vuosi sitten keväällä parilla reissulla. Ne olivat etappeja ennen mukavaa Suomen kesää ja syyskuista lähtöä Espanjaan. Keväällä 2019 matkakohteitani olivat minireissut Espanjan Mallorcalle, Viron Tallinnaan ja Thaimaan Bangkokiin ja Krabille. Syksyllä sitten vierailimme useissa maissa ajettuamme matkailuautolla läpi Viron, Latvian, Liettuan, Puolan, Slovakian, Itävallan, Italian, Ranskan ja Espanjan.

Vuosi vuodelta mietityttää enemmän se, että matkailublogin pitäminen edesauttaa matkailuinnon tartuttamista muihinkin ihmisiin ja sitä en haluaisi. Eli hei, hyvä jos keksitte muita harrastuksia ja intohimon kohteita! Blogin pitäminen auttaa itseäni mutustelemaan reissujani ja tekemisiäni niin, että ne paisuvat isommiksi elämyksiksi kuin mitä ne olisivat, jos vain ”kävisin lomalla ja sen pituinen se”. Yleensähän tykkään suunnitella matkoja,  koska siten voin mehustella tulevaa kokemustani jo etukäteen ja ottaa tulevasta mahdollisimman paljon irti. Blogissa sitten säilön kokemukseni – olen itse omien juttujeni ahkerin lukija 😀 . Ilman en muistaisi mitään. Blogini kautta olen myös tutustunut mahtaviin tyyppeihin ja tämä on keino kohdata ihmisiä, joilla viiraa päässä samoilla tavoin eli että täytyy saada irtautua ja mielellään ulkomailla.

Tästä aiheesta vuonna 2019:
Lentomatkustamisen tuskaa ja tekosyitä >>
Matkojen suunnitteleminen – kannattaako vai ei? >>

Mallorca tammikuussa

Barranc de Biniaraixin polku Sóllerista itään GR 221 -reittiä pitkin.

Onneksi varasin reissun Mallorcalle, sillä toinen talvi Suomessa tökki aivan todella. Kolmen yön reissu piristi oikein hyvin. Ensin reissua sai fiilistellä suunnittelemalla sitä kuukauden ajan ja jälkeenpäin selasin kuviani ja kirjoittelin blogiin juttuja. Edelleen minusta on kiva, että tiedän nyt paljon enemmän tuosta saaresta. Minähän haluaisin tietää millaista jokaisessa maailmankolkassa on, eikä kartoista ja netistä saa ikinä sitä oikeaa vaikutelmaa.

Perjantaisen Palmassa vietetyn yön jälkeen lähdin Sóllerin pieneen kaupunkiin sen patikointimahdollisuuksien takia. Kävelin lauantaina Sóllerista GR 221 -reittiä länteen ja sunnuntaina itään. Huomasin, että nimenomaan tuota haluan tehdä, nähdä maailman maisemia polkuja kävellen.

Reissusta kirjoitetut jutut:

Matkavalmistelut lyhyelle Mallorcan patikkamatkalle >>
Mallorcan Palmassa >>
Sóllerin kaupunki Mallorcalla >>
Kävely Mallorcan Sóllerin rinteillä >>
Barranc de Biniaraixin kävelyreitti Mallorcan Sóllerissa >>

Tallinna helmikuussa

Vegan Restoran V:n snack platter Tallinnassa.

Pääsimme ensimmäiselle yhteiselle reissullemme kahteen vuoteen puolisoni kanssa, kun käväisimme Tallinnassa. Olimme saaneet siskoni hoitamaan eläimiämme ja oli halvempaa lähteä Tallinnaan kuin mennä minnekään Suomen kylpylään.

Tallinna oli helmikuussa kalsea ja siksi oli nappivalinta mennä kylpylähotelliin lämpimiin saunoihin ja poreammeisiin. Saimme sentään käytyä ravintoloissa syömässä, mutta lähinnä halusimme lepäillä.

Tallinnan kylpyläloma vegaaniravintoloineen >>

Thaimaa vapun aikaan

Oli ihanaa päästä edes pariksi päiväksi ajelemaan skootterilla Krabille.
Ruokaa Bangkokissa May Kaidee´sin kasvisravintolassa.

Olin pysytellyt Thaimaasta poissa pari vuotta, mutta viime keväänä luovutin ja lähdin hyvinvointimatkalle Bangkokiin. Tarkoitus oli käydä useita kertoja hieronnassa ja ehkä muissa hoidoissa, tallustella rakkaita katuja pitkin, viettää aikaa uima-altaalla auringossa ja syödä mahtavaa thairuokaaja hedelmiä. Olin kotoa poissa vain kuusi yötä, mutta ehdin siinä kuitenkin mennä kahdeksi yöksi ex-tempore reissulle Krabiinkin.

Minusta tuntui, että ehdin tehdä lyhyessä ajassa vaikka mitä. Kaikki on varmaan joutuisampaa, kun on yksin reissussa ja paikat ovat tutut. Bangkokissa ehdin parissa päivässä liikkua Khao Sanin alueella ihan tarpeeksi ja Chatuchakin markkinoillakin kävin taas kerran. Sitten varasinkin jo lennot Krabiin, jossa majoituin kaverini viidakkomökkiin. Siellä ehdimme liikkua Krabissa ja käydä Tiikeriluolatemppelillä. Yhdeksi pitkäksi päiväksi ja illaksi jumituimme sateen takia Krabi Towniin, mutta en antanut sen haitata. Oli mahtava loma.

Pari päivää Bangkokin Khao Sanilla >>
Maisemat karstikukkulalta Krabissa – Tiikeriluolatemppeli >>
Lyhyt kasvisruokamatka Bangkokissa ja Krabilla >>
Miten minusta tuli skootterifani Thaimaassa? >>
Marianluumu, lokvattimango, plango vai mikä?

Apina Krabin Tiikeriluolatemppelillä.

Matkailua Suomessa

Leivonmäen kansallispuistoa.

Minulla oli pitkä kesäloma, kun käytin pois kaikki kertyneet lomapäiväni ja kesä meni muun muassa siivotessa käyttöön ottamaamme kesätaloamme. Teimme matkailuautolla pienen reissun Leivonmäen ja Etelä-Konneveden kansallispuistoissa. Minulle tuo reissu teki hyvää siksikin, kun osan ajasta liikuin matkailuautolla yksin koiriemme kanssa. Siitä tuli olo, että kyllä minä osaan sitä autoa käsitellä. En sitten kuitenkaan lopulta ajanut autoa ollenkaan matkatessamme sillä Euroopan läpi, minulla tuli kammo kuitenkin.

Luontomatkailu Suomen tasaisilla teillä on niin helppoa ja arvostan metsiä, kansallispuistoja  ja tyhjyyttä aina vain enemmän. Odotan oikein paljon taas ensi kesää ja Suomen luontoa. Leivonmäessä oli melko lyhyitä kävelyreittejä ja taas kuljimme soilla ja mäntyisillä korkeilla harjuilla. Etelä-Konnevedellä taas mentiin jyrkemmissä maisemissa.

Kävin kolmatta kertaa Tammelan Liesjärven kansallispuistossa elokuussa. Tuolla seudulla on monia muitakin kävelykohteita ja nyt tallustelimme lisäksi Torronsuoen kansallispuistossa ja Saaren kansanpuistossa.

Leivonmäen kansallispuiston harju- ja suomaisemissa >>
Etelä-Konneveden kansallispuiston korkeita kallioita ja vesistöä >>
Tammelan luontokohteissa >>

Etelä-Konneveden kansallispuistoa.

Kohti Espanjaa

Kävelyretket luonnossa ovat olleet Andalusian parasta antia.

Syyskuussa matkailuauto kääntyi kohti etelää, kun ajelimme koirien kanssa Baltian kautta kohti Espanjaa. Kirjoittelin juttuja kaikista pysähdyspaikoistamme 27 päivää kestäneen ajon varrelta. Matkailuautomme oli hidas ja koirien kanssa päivät olivat tekemisestä täysiä. Nyt olemme olleet perillä vuokratussa talvikodissamme miltei kolme kuukautta. Nämä ovat niin tuoreita juttuja, että niihin kannattaa tutustua linkistä Matkailuautolla Espanjaan >>

Jutut maittain: Viro, Latvia, Liettua, Puola, Slovakia, Itävalta, Italia, Ranska, Espanja

Lue aiempien vuosien matkailusaldoni:

Vuonna 2018 ei juuri matkailtu >> Espanja, Suomi
Vuosi 2017 ei ollut matkailuvuosi >> Thaimaa, Malesia, Suomi
Vuoden 2016 matkailusaldoni >> Thaimaa, Suomi, Itävalta, Italia, Ranska, Portugali, Espanja, Indonesia, Kambodza ja Intia.
Missä matkailin vuonna 2015? >> Thaimaa, Burma, Yhdysvallat, Malesia ja Suomi
Vuoden 2014 matkailusaldoni >> Thaimaa, Vietnam, Saksa, Belgia, Luxemburg, Hollanti, Tanska, Ruotsi, Hongkong ja Intia.
Missä matkailin vuonna 2013? >> Ruotsi, Saksa, Belgia, Tunisia, Venäjä, Iso-Britannia, Viro, Latvia, Liettua, Puola, Itävalta, Tsekki, Ranska, Italia ja Thaimaa.
Vuoden 2012 matkailusaldoni >> Goa, Meksiko, Belize ja Lontoo.

2 Comments Lisää omasi

  1. Päivitysilmoitus: Vuoden 2020 reissukooste

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s