Sóllerin kaupunki Mallorcalla

on
Sóllerin keskusaukio lauantai-aamuna.

Sóller on pieni paikkakunta Mallorcan pohjoisosassa meren ja Tramuntana-vuoriston välissä. Sóllerin kaupunki ei ole ihan rannalla, mutta se ja rannalla sijaitseva Port de Sóller sijaitsevat ihan lähekkäin ja niiden välillä kulkee raitiovaunu. Tuo raitiovaunu on vaan ihan ylihintainen kirskuva museolaite, jossa matka maksaa 7 euroa. Halvemmalla pääsee bussilla.

Tällainen on Sóllerissa Palmaan menevän junan asema.

Sóllerin rakennukset olivat vanhoja ja jos joku niistä ei ollut vanha, niin ainakin sulautui hyvin ympäristöön. Kadut ovat kapeita ja jalkakäytävät vain pieniä korokkeita. Kylän keskustassa on aukio ja tupsahdin sinne paikalle kaikkein vilkkaimpana lauantai-päivänä Palmasta. Silloin väki näköjään  kokoontuu aukion kahviloihin, jossa on myös torikauppaa. Raitiovaunu halkoo aukion keskeltä ja kulkee aivan läheltä pöytiä, joissa istutaan. Siitä läheltä lähtisi Palmaan matkaava museojuna, joka oli juuri tuolloin remontissa, joten saavuin Sólleriin bussilla.

Sóller kylänä sijaitsee melko tasaisella alueella kukkuloiden ympäröimänä. Sen takana ovat kai Tramuntana-vuoriston korkeimmat huiput.  Sóllerissa näyttäisi olevan yli 13.000 asukasta, mutta se tuntui kyllä tätä pienemmältä.

Hotel El Guían huone, jossa sain yhden hengen huoneen sijaan vähän isomman huoneen.

Majoituin ihan Palmaan suuntaavan junan aseman vieressä Hotel El Guíassa. Veikkaisin hotellin olevan enemmän kuin 76 euroa yöltä kesäsesonkina, sen verran hyvä paikka se oli. Huoneeni oli nätti ja hyväkuntoinen, aamiainen oli runsas ja hintaan kuului tunnin vuoro saunaan ja porealtaaseen. Niihin olikin ihana mennä päiväkävelyiden jälkeen.

Valitsin Sóllerin kohteekseni, koska katsoin sieltä pääsevän hyvin kävelemään GR 221-reittiä kaupungista molempiin suuntiin. Kahden päivän kävelyni olivatkin ihan loistavat.

Hoidin ruokailuni käymällä paikallisessa Eroski-supermarketissa kaupungin länsilaidalla ja sieltä ostin guacamolea, hummusta, dippivihanneksia ja hedelmiä.  Esimerkiksi viinirypäleet maistuivat kovin paljon paremmilta kuin mitä Suomesta saa. Ostin myös paikallisia kovakuorisia klementiinejä, jotka eivät kuitenkaan olleet kirpeitä, vaikka kovuudesta voisi niin kuvitella. Kauppa oli sunnuntaina kiinni ja päivän kävelyistä väsyneenä kävin syömässä tylsän riisiwokin keskusaukion ravintolassa.

Lue myös:

Matkavalmistelut lyhyelle Mallorcan patikkamatkalle >>

Mallorcan Palmassa >>

Kävely Mallorcan Sóllerin rinteillä >>
Barranc de Biniaraixin kävelyreitti Mallorcan Sóllerissa >>

Sóllerin lauantaitori.

 

3 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s