Kävely Mallorcan Sóllerin rinteillä

on
Kaktus ja Port de Soller.

Valitsin Mallorcan kohteekseni Sóllerin kaupungin saaren pohjoisosissa, koska arvelin siellä olevan hienot kävelymaisemat Serra Tramuntana -vuoriston rinteillä. Minulla oli kaksi päivää aikaa kävellä ja ensimmäisenä kävelypäivänä suuntasin kaupungista länteen. Ensin kävelin hieman kohti Deian kaupunkia ja sitten jatkoin GR 221 -polkua rannalle alas Refugi de Muletan pysähdyspaikan kautta Port de Sollerin rantakohteeseen. Lue Sóllerin kaupunki Mallorcalla >>.

Patikointimatkan vaiheet

Sóllerista pääsee aika hyvin ulos oikeaan suuntaan tällaisia viittoja seuraten.

Päädyin kävelemään Sóllerista mutkikasta rinnettä ylös menevää maantietä siihen asti, kunnes Deian kaupungista tuleva polku risteää rantaan Refugi de Muletaan ja samalla Port de Solleriin menevälle polulle. Kävelin maantietä pitkin varmaan jotain tunnin ja ehkä paljon ylikin. Tarkoitus olisi ollut kulkea tässä kartassa näkyvää kirkkaan punaista reittiä Sóllerista, mutta en sitten ollut kääntynyt alkumatkasta sopivassa risteyksestä oikealle kohti polkua, joka kulkisi alarinteessä maantiehen nähden. Täältä löytyy kartta, jossa näkyy toinen Sóllerista lähtevä polku, joka minun olisi ollut maantien sijaan hyvä valita, ja joka kulkee maantien yläpuolella. Täällä on ohjeet, miten tuon polun löytäisi Sóllerista. Mutta onneksi Deiaan kulkevalla maantiellä ei ollut paljoakaan liikennettä ja tietä oli oikeastaan ihan kiva kävellä. Ei ainakaan joutunut samalla tavalla tuijottamaan jalkoihinsa kuin kuhmuraisilla poluilla joutuisi.

Kävelypolut Sóllerista länteen. Kirkkaan punaisella on GR 221 -reittiin kuuluvat polut ja tumman punaisella muut polut. En tarkkaillut karttaa tarpeeksi lähtiessäni Sollérista liikkeelle ja päädyin kävelemään pitkin kartassa näkyvää mutkikasta maantietä Can Bledaan asti.
Alkumatkan näkymät ovat Sóllerin laaksoon ja vuorille. Keskellä takana taitaa näkyä Mallorcan korkein huippu Puig Major.
Maantieltä oli hienoja näkymiä ja sieltä näki joitain pihoja portteineen.
Matkan varrella näin nämä pinjantoukat, joiden myrkyllisiä höytyväisiä karvoja sekä ihmisten että koirien tulee varoa. Kun muutamme Espanjaan, niin nämä toukat tulevat olevaan irtokoirien lisäksi huolen aiheena kävelyillämme.
Can Bleda tai Son Bleda on hieno risteyspaikka GR 221 -polun varrella.

Hienon Can Bleda -talon ja Deian risteyksen jälkeen pääsee näkemään meren. Jonkin matkaa tässä kuljetaan syrjäisempää tietä, jolla voisi joku autokin tulla vastaan. Ja tässä olisi oiva tilaisuus kävellä rantaan Alconasserin kylään Béns d´Avall -ravintolaan syömään 11 ruokalajin vegaanisen maistelumenun, mutta sinne kai pitäisi tehdä etukäteen varaus.

Välimeri tuli näkyviin Can Bledan jälkeen.
Mallorcan rannikkoa Deian suuntaan.
Vanhan näköisiä oliivipuita.

Välipala.

Käveltyäni läpi oliivipuulehtojen, muhkuraisten polkujen ja hevoshaan läpi saavuin Refugi de Muletalle, jossa siis pitäisi kai olla sekä majoitusta että ravintola GR 221 -polun kulkijoille. Minä vain ihastelin pihan kissoja ja merinäköalaa. Tästä lähdin kävelemään alas Port de Sollerin kylään. Port de Sollerissa on hiekkaranta (joita ei Mallorcan pohjoisrannikolla juuri ole) ja se on suojainen venesatama. Iso osa rannan ravintoloista ja majapaikosta oli tammikuun lopussa kiinni. Raitiovaunu Sólleriin sentään kulki (toisin kuin Sóllerin ja Palman välinen juna) ja hyppäsin sen kyytiin päivän kävelyiden päätteeksi.

Kissat Refugi de Muletan pihalla.
Port de Sollerin näkymä matkalla Refugi de Muletaan.
Port de Sollerin suojainen laguuni., vaikka yhdessä kohtaa rantaa aallot iskevät suurina.
Port de Sollerin hiekkarannan äärellä majapaikat olivat talvella kiinni.

4 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s