Ensimmäistä kertaa Malagassa

on
Malagan rantabulevardi. Vaikka minulle Malagan vanha kaupunki ja keskusta onkin tärkein kaupungissa, on se aivan upeaa, että on vielä rantaakin.

Unohtakaa Barcelona, Malaga on mahtava kaupunki! Olen vasta tutustunut aivan keskustaan, joka on oikeastaan myös Malagan vanha kaupunki, ja siellä on tuntuu olevan esimerkiksi kasvisravintoloita joka kulman takana. Vanha kaupunki on kompakti, sen läpi kävelee ehkä parissa kymmenessä minuutissa. Koska olen karttojen tuijottelija, niin hyvin nopeasti opin hahmottamaan alueen, mutta kapeilla kujilla voi onnistua kävelemään kehääkin.

On kivempi ettei tarvitse autolla päätyä Malagan keskustan kaduille ja etsiä parkkipaikkaa.

Oli hienoa saada tietää, että kylästämme pääsee bussilla Malagaan ja Antequeraan. En ole tottunut olemaan riippuvainen autosta ja joka tapauksessa emme tule autolla tunkemaan Malagan keskustaan asti, joten kaupunkivierailuille bussi on paras. Antequerassa käymisten syy meillä taas tulee olemaan käydä isosti kaupassa Carrefourissa, Lidlissä tai Mercadonassa, joten sinne tuskin  tulee mentyä bussilla, joita menee sinne arkisin vain kaksi.

Malagaan pääsee arkisin neljällä vuorolla ja lauantaisin vain yhdellä. Kun olemme yhdessä ajaneet autolla jonnekin päiväksi, on aika aina tuntunut tosi rajalliselta ja on ollut ikävää kiireen tuntua. En ole voinut kunnolla haahuilla ja katsella. Lähdin siis taannoin Malagaan ensimmäistä kertaa yöksi, nyt näitä kertoja on kertynyt jo useampi. Halusin testata toimiiko combo liikkua sinne bussilla ja jäädä hostelliin yöksi. Sillä tavalla saa edes yhden illan olla ilman kellon katselua. Olenpahan karsinut elämästäni jo aiemminkin semmoiset menot, että pitäisi olla tiettyyn aikaan tietyssä paikassa. Ihmettelen miten muut ihmiset jaksavat sellaista aikataulutettua menoa harrastuksineen. Minähän en nyt täällä Espanjassa katso kelloa edes aamuisin, vaan vilkaisen onko ulkona jo valoisaa. Jos on valoa, niin kannattaa nousta, muuten ei.

Pyöreä torni Malagassa.

Ihastuin Malagaan oikein kunnolla. Tuntuu ihanalta, että voin mennä sinne vaikka joka viikko. Se on hyvä vastakohta maalaiselämälle ja sillä voin torjua mökkihöperyyden. Tulen varmaan tutustumaan tähän kaupunkiin kunnolla.

Oli hienoa, kun illalla yhdeksän jälkeen kaduilla oli ihmisiä liikkumassa ravintolasta toiseen ja istuskelemassa baarien terasseilla. Ei tule mieleen mitään muuta paikkaa, jossa olisin nähnyt niin luontevasti ravintoloiden olevan osa katukuvaa ja jossa niitä olisi niin paljon pienellä alueella niin, että niissä näytti olevan sopivasti ihmisiäkin. Minulle tuli mieleen, että millaista olisi jos olisin parikymppisenä ryhtynyt käymään Malagassa, oppinut espanjaa ja ehkä asettunut sinne. Silloin taisin olla eniten kiinnostunut hyisestä Lontoosta, jossa en sitten kuitenkaan käynyt kuin reissuilla. Ja sitten kiinnostuin eniten Aasiasta ja reppureissaamisesta. Vaan vielä sitä ehtii vaikka asumaan Malagassa joku päivä. Nyt kuitenkin mieluummin annan eläimillemme mahdollisuuden omaan rauhalliseen pihaan maaseudulla.

La Sociedad Herbivora -vegaaniravintolan Snickers-raakakakku.

Ensimmäisellä kerralla vierailuni teema oli kasvisravintoloihin tutustuminen. Keskustassa vanhojen katujen joukossa on tosi runsas tarjonta. Kaikki vaikutti olevan lähellä. Tuli olo, että Malaga on tosi kätevä kaupunki. Kirjoittelen kasvistarjonnasta kunhan olen kokeillut lähes kaikki Happy Cowsta löytyvät paikat.

Majoittuminen Malaga City Hostellissa

Näissä kerrossängyissä oli sentään jonkinlaiset tikkaat, kun minun yläpedille pääsi vain tuolille nousemalla.

Majoituin Malaga City Hostelliin ja aamulla lähellä olisi ollut useampi aamiaispaikka, joista valitsin kasvisravintola Nic Picin. Heillä olisi ollut myös putiikki-hostelli, mutta viidenkympin yöhintoihin en ainakaan yksin matkustaessa täällä taida ryhtyä.

Hostellin rappuset.

Hostellidormissa yöpyminen oli ihan ok, vaikka yläsängylle olikin vaikea kömpiä tikkaiden puuttuessa eikä sängyssä ollut laitoja, mikä on hieman jännää yläsängyllä. Totesin sitten, että enpä ole koskaan ennenkään pudonnut sängyltä eikä korkealla nukkuminen lisää putoamisen mahdollisuutta lainkaan. Toki oli taas hankalaa käydä suihkussa ja muistaa ottaa sinne käytävän päähän kaikki tarvittava mukaan. Ja suihkun aikana tilat pimenenivät kahdesti automaattivalojen takia ja jouduin kesken kaiken läpimärkänä ja alasti lähteä steppailemaan sensorien alueelle. Ja yöllä muistin jättäneeni dormihuoneen avaimen lukittuun kaappiini, josta minun olisi haettava avain, jos aikoisin yöllä hipsiä vessaan. Piti käydä ostamassa se pieni lukkokin kaappiin näitä tulevia hostelliöitä varten.

Espanjalaisissa taloissa on usein tällainen ihan pieni sisäpiha, jolla saadaan luonnonvaloa asuntoihin.

Yöpyminen maksoi vain 14 euroa, joten on tosi ok majoittua dormissa ja maksaa 8,40 euroa edestakaisista bussilipuista. Maksoin sitten 75 euroa 90 minuutin hieronnasta Sadhana massage centerissä ja herkuttelin ravintoloissa. Jostain pitää säästää voidakseen elää tätä elämäntapaa.

Olin muuten käynyt sittenkin Malagassa aiemminkin parikymmentä vuotta sitten päiväseltään interrail-reissulla. Päädyimme silloin jostain syystä jonnekin muhkuraiselle kivirannalle kaupungin laidalle emmekä oikeastaan nähneet mitään kiinnostavaa.

Kaikki Espanja-jutut >>

El Gambio on vegaaniruokakauppa Malagan keskustassa. Se on melko tyypillinen ekokauppa tuotteineen, mutta sieltä löytyy myös esimerkiksi Violifen juustot ja Beyond Burgerit.
Veganized on vegaanivaatekauppa Malagan keskustassa. Minulle sen myrkyttömät luomuvaatteet ovat liian kalliita, vaikka meinasinkin sortua hienoon yli satasen hintaiseen froteemekkoon.
Plaza de la Constitución.
Malagan hiekkaranta.
Minulle oli oikeastaan yllätys, että keskustan vieressä oli tällainen kunnollinen hiekkaranta.
Rannan tuntumassa on tällaisia korkeita uudempia taloja.
Vanhassa kaupungissa on vanha Alcazaba eli vanha hallitsijoiden asumus kukkulalla.
Tällaisia ihmeellisiä katolisia tauluja voi bongata seiniltä kaduilla.
Hienoja taloja.
Ranskalaisia parvekkeita.

2 Comments Lisää omasi

  1. Mielenkiintoinen kasvissyöjän näkemys paikasta. 🙂 Malaga oli kiinnostava kohde, mutta Marbella pikkukujineen viehätti vielä enemmän. Ystäväni asui Fuengirolassa jossain vaiheessa, joten vierailin hänen luonaan ja ajoimme useisiin kohteisiin Espanjassa. Pidin tuoreista ja edullisista kasviksista ja kapeista lasitölkeistä, joissa myytiin hyviä säilöttyjä kikherneitä. Yritin nuorempana asua hosteleissa, mutta en koskaan oppinut nukkumaan vieraiden ihmisten keskellä. Yritän täysin sivuuttaa suosikkikaupunkini Lontoon (ns.) herjaukset. 😀 Taidemuseot, kirjakaupat, teatterit, kauniit rakennukset, lämpimänkostea ilma ja palmut pihoilla ilahduttavat aina.

    1. Olisi kyllä kiva tutustua vielä enemmän eri paikkoihin täällä, kun kaikki on minulle uutta, mutta tuntuu että on niin pitkät ajomatkat! Marbellassa käväisin kolmisen vuotta sitten ja kivalta kaupungilta sekin vaikutti, pitää tosiaan käydä uudelleen katselemassa pikkukujia.

      Toivon että seuraavana talvena asuisimme jossain melko lähellä jotain vihanneskauppaa, kun niissä taitaa olla halvemmat hinnat, supermarkettien vihannesvalikoima ja hinnat eivät ole olleet kovin hyviä. Ja noita kikherneitä on tullut tosiaan ostettua niissä korkeissa kapeissa tölkeissä silloin kun en ole itse niitä keitellyt! Ne taitavat tosiaan olla täällä Suomea halvempia.

      Kyllä minä Lontoosta edelleen pidän ja olen vähän katsellut tosi halpoja lentoja sinne 🙂 Mutta koleaahan siellä on! Ja siellä varmaan pitäisi taas mennä dormiin hintatason takia… onneksi nukun niissä hyvin, mutta tosiaan tiedän että monet eivät pysty, eivätkä varsinkaan nyt vanhemmiten halua enää niihin mennä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s