Pari kesäpäivää Pärnussa

on
Pärnun majapaikkamme sisäpiha.

Vuokrasimme heinäkuun lopussa kaveriporukalla asunnon Pärnusta kahdeksi yöksi, jolloin hintaa tuli vain 15 euroa yöltä per henkilö. Käsittääkseni jonkin hienon vanhan puutalon vuokraaminen ja kylpylässä käynti ovat juuri sitä mitä Pärnussa pitäisikin tehdä. Lisäksi kai pitäisi jotenkin nauttia hiekkarannasta, mutta meillä ei ollut ihan niin helteisiä ilmoja, joten näin rantaa vain vähän yhden tuulisen illan aikana, kun istuimme juomassa hiekalla viiniä. Muuten sitten käytiin syömässä ja parilla kirpputorilla (Jenny Kruse , ks. sijainti, ja kierrätyskeskus Uuskasutuskeskus, ks. sijainti). Yritin pitää kierrätyskeskuksen jonossa koronaetäisyyttä, mutta mamsut sitten etuilivat häikäilemättömästi. Laitoin kasvomaskin naamalleni mielenosoituksellisesti, niitä kun ei Virossa näkynyt ja lauttamatkalla olin ainut, joka yritti pitää maskia naamallaan. Ehkä sittemmin Virossakin on vähän petrattu, tai sitten ei.

Mietin aina useimmissa paikoissa, että millaista niissä olisi asustella pidempääkin. Nyt kun näytti siltä, että joudumme koronan takia olemaan menemättä Espanjaan talveksi, mietin olisiko Pärnussa kivaa. Mutta ihan kuten Suomessakin kaikki paikkakunnat ovat kivoja kesäkaupunkeja, mutta talvella synkkiä ja tyhjä paikkoja, ei Pärnu olisi ehkä sen kummempi. Jos kylpylät ovat talvisin auki, niin ne sentään olisivat ihan kivoja talven viimoissa.

Asunnon sisäänkäynti.

Hiekkarannalle johti puinen polku.

Hedon Spa – hiljainen kylpylä

Hedon Spahan voisin mennä uudestaankin. Kolmen tunnin vuoro kului turhan äkkiä, ehdin käydä useimmissa saunoissa ja altaissa vain kerran. Suolavesiallas oli hauska, kun siellä kellutti. Ulkona oli matala allas ja sitten oli yksi semmoinen, jossa oli perus vesihierontapisteitä, joissa vesi saisi mielestäni aina tulla vähän kovemmalla voimalla. Oli kaksi keskenään hiukan erilaista höyrysaunaa, oli tavallinen kuiva sauna ja sitten mietolämpöinen suolahuone. Check-innistä sai mukaan kylpytakin ja pyyhkeen lisäksi beauty bagin, jonka sisällä oli mm. jalkakylpysuolaa, kuorinta-ainetta ja kosteusvoidetta. Näitä neuvottiin käyttämään kylpylässä, jossa oli paikka oman jalkakylvyn tekemiseen.

Meidän porukka ei osannut olla siellä ihan hipi hiljaa, eikä siellä muutenkaan ollut harrasta tunnelmaa, mikä oli tällä kertaa ihan ok. Käsitin, että kylpylä ei olisi alle 14-vuotiaille, mutta oli joillain siellä mukana pari lasta. Myöhemmin tajusin, että kylpylä oli jaettu kahteen osaan. Ulkoallas, sisäuima-allas, isompi uima-allas ja baari ovat aina hotellin vieraiden käytössä.

Kylpylän ravintolassa olisi vaikuttanut olevan kelpo vegaaniruokaa, mutta siellä olisi pitänyt ottaa joku laajempi menu, joka olisi maksanut muistaakseni yli 40 euroa, joten eipä jääty sinne. Sen sijaan monenlaista ruokavaliota omaava joukkomme lähti etsimään sopivaa ravintolaa mm. Happy Cowhun merkittyjen paikkojen avulla, mutta tällä kertaa vaikutti siltä, että Happy Cowhun oli merkitty sellaisia ravintoloita, joissa oli vain pari vegaaniannosta (passasimme mm. Villa Wessetin, Nooti ja Mahedikin sekä georgialaisen ravintolan, jossa olisimme saaneet vain viininlehtikääryleitä). Se ehkä kertoo siitä, ettei kaupungin tarjonta ole erityisen hyvä, jos tuommoisetkin paikat on tarve ilmoittaa.

Kohvik Kroon

Salaattini Kohvik Kroonissa. salaatissa oli vegaanista fetaa ja vöneriä.

Kävin Kohvik Kroonissa kesäkuussakin matkalla Espanjasta Suomeen. Se on varmaankin Pärnun paras ravintola vegaaneille. Pöytään tuodaan menu, jossa toisella puolella on vegaaniannokset ja toisella puolella sekaruoka-annokset. Annokset ovat melko samoja eli monista ruoista on kaksi eri versiota.

Pieniä alkupaloja.

Tämä oli toinen alkupala-annos. Margariinia tuli hervoton köntti.
Vegaaninen nakkiannos.

Vorstid & Vahvlid

Tilasin vegaanisen ramenkeiton, joka oli ihan hyvä, voisin käydä syömässä tuon uudestaankin, varsinkin kun Pärnun ruokatarjonta ei ollut mikään erityisen mahtava.

Ensimmäisenä iltana testasimme Pärnun vanhan kaupungin Rüütli-kävelykadulla olevaa Vorstid & Vahvlid -ravintolaa. Menu ei ollut kovin laaja, mutta siellä oli muutama vegaaniannos ja ne kelpasivat meille.

Tämmöinen porkkanasalaatti voisi olla hyvä kunnon maustein tai marinadein, mutta tämä maistui ihan vain porkkanaraasteelle.
Ravintolassa oli tällaisia messeviäkin vegaaniannoksia. Mutta menu oli aika suppea.

 

Melkein Vorstid & Vahvlidin vieressä on intialais-kiinalais-thaimaalainen Mt Everest -ravintola, jossa kävimme myös kerran syömässä kelpo ruokia. Siellä oli niin laaja menu näiden ruokakulttuurien ruokia, että kannattaa suunnata sinne, jos seurueessa paljon erilaisia ruokarajoitteita.

Kiinalainen munakoisoannos.
Puutaloja Pärnun keskustan kävelykadulla.
Bastionide rada on ikään kuin vanhan kaupungin portti.

 

Pärnusta jatkoimme Matsalun kansallispuistoon Penijõen kävelypolulle ja vietimme yön autossa. Matsalu on Pärnusta pohjoiseen. Pärnusta etelään olisi hieno Rannametsän luontopolku, jossa kävimme edellisenä syksynä.

2 Comments Lisää omasi

  1. Päivitysilmoitus: Tuhun pieni suopolku Virossa
  2. Päivitysilmoitus: Vuoden 2020 reissukooste

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s