Helvetinjärven kansallispuistossa

on
Helvetinkolu.

Seitsemisen kansallispuiston ja Riuttaskorven virkistysmetsän jälkeen yövyin Kurussa ja jatkoin koirineni Helvetinjärven kansallispuistoon. Valitsin reitin Ruoveden kautta, koska kuulin 65-tieltä lähtevän hiekkatien olevan hankala ison matkailuauton kanssa. 66-tieltä piti ajaa melkein 8 km hiekkatietä pitkin Kankimäen parkkipaikalle, mutta tie oli ok.

Helvetinkolulle vievän Helvetistä itään -polun portti.

Kankimäessä on paljon parkkitilaa ja sieltä lähtee Helvetistä itään -polku (4 km ympyräreitti) Helvetinkolulle.

Helvetinkolu on pari metriä leveä halkeama kalliossa. Se alkaa korkealta mäen päältä ja päättyy Helvetinjärven rannalle. Kolua pitkin voisi kulkea, mutta en viitsinyt lähteä koirien kanssa kävelemään paikoin jyrkkää ja lohkareista hiekkapohjaista halkeamaa. Vähän taempana oli rappuset ylhäältä mäeltä alas rantaan. Alhaalla oli päivätuparakennus ja rantaa. Ylhäällä oli näköalapaikkoja alas Helvetinjärvelle. Helvetikolun kanjonia ei kuitenkaan päässyt turvallisesti katsomaan kuin tasanteelta sen alkupäästä, joten esimerkiksi sen pituudesta ei saisi tuntumaa kuin kävelemällä sen läpi.

Helvetinkolu sen yläpäästä katsottuna.
Helvetinkolu alapäästä kuvattuna.

Helvetinjärven kansallispuistossa on muutakin kuin Helvetinkolu ja lähdimme kulkemaan etelään kohti Iso Ruokejärveä vähän matkaa ja takaisin.

Rappuset kun Helvetinkolun näköalapaikalta lähtee kohti Iso Ruokejärveä.

Kankimäen parkkipaikalla on Ravintola Helvetin Portti ja sähköpaikkoja matkailuautolle, mutta päätin jatkaa matkaa. Olin yötä Ruoveden laivarannalla, jossa oli wc:itä, suihkumahdollisuus ja kemiallisen wc:n tyhjennyspaikka.

luontoon.fi/helvetinjarvi

2 Comments Lisää omasi

  1. Päivitysilmoitus: Vuoden 2020 reissukooste

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s