Mäntymetsässä Antequerassa Torcal-vuoren juurella

on
Näkymä takana näkyvien vuorten väliin on hieno monesta kohdasta kuvattuna.

Täällä Málagan takana metsät ovat vähissä, koska maa-ala on valjastettu oliiviviljelyksille ja pelloille. El Torcal -vuoren vieressä idässä Antequeran kaupungin vieressä on yksi mäntymetsikkö, jonka polkuja olemme innolla viime aikoina talsineet.

Tästä kyltistä selvisi, että metsän nimi on La Alhajuela.

Metsän polut eivät ole merkittyä ja muutenkin koko metsä vaikuttaa salaiselta ihmeeltä, koska sen nimeä ei ole merkitty näkemiini karttoihin. Metsän nimi näyttää olevan ( El Monte Publico) La Alhajuela tai La Alajuela, koska sellaisen nimen löysin yhden juomalähteen opastaulusta ja googlattuani sen sain joitain osumia. Ainakin vuonna 2011 sinne on kutsuttu vapaaehtoisia istuttamaan männyntaimia.

Camino Forestal Salvador Pereña -kyltti ja tuolta kohdalta alkava sypreisseillä reunustettu hiekkatie. Tämän kyltin edessä hiekkatiellä kulkee GR 249.4 -reitti. Kulkemalla tämän kyltin edestä hiekkatietä vasemmalle ehkä 20 metriä voi löytää polun, joka menee alas Arroyo de los Lagartosille ja las Adelfasille.

Ainakin yhdellä metsän teistä on nimikin, koska löysimme yhden hiekkatien risteyksestä kyltin, jossa luki Camino Forestal Salvador Pereña, ja sillä hakusanalla metsästä löytää jotain tietoa. Myös GR 249.4 -kävelyreitti kulkee pätkän verran mäntymetsän läpi tullessaan Antequerasta kohti etelää. Mutta vähän vaikuttaa, etteivät nämä GR-reitit suinkaan kulje täällä aina hienoimpia polkuja pitkin. Jos joku päättäisi taivaltaa pitkän Grande Routen, saisi Malagan seudulla kävellä paljon maanteillä, hiekkateillä ja peltonäkymissä. Tästä voi päätellä, että pelkästään Málagan provinssissa saattaa olla useita hienoa kävelykohteita, joita ei löydy mistään oppaista.

Esittelen tässä kuvin millaisia maisemia ja polkuja tuolla metsässä on. Ajattelin toiste esitellä tarkemmin Antequeran kävelyreittejä karttoineen.

Ensimmäisellä kävelykerrallamme mäntymetsässä joulukuussa näimme tämän hienon maiseman kohti etelä Boca del Asnoon, joka on tuo notkelma oikealla näkyvän El Torcal vuoren ja vasemmanpuoleisen Sierra de las Cabrasin välissä. Keskellä näkyy tie, jota ajamme usein kauppamatkoillamme Antequeraan.

Pääsimme ensi kerran andalusialaiseen metsään joulukuun alussa oltuamme Espanjassa kaksi kuukautta.
Mäntymetsä on varmaan istutettua, koska monien mäntyjen juuressa näkyi musta suojus ehkäisemässä taimien nakertelua.

Mäntymetsä tammikuussa

Arroyo la Pasarelan myötäisesti kulkee polku.
Alma katsoo El Torcalin vuoren suuntaan.
Päivä oli lämmin.
Mutkainen hiekkatie.

Sypresseillä reunustettu Camino Forestal Salvador Pereña. Kuvassa näkyvä rinnettä alas tuleva väylä on varmaankin raivattu kaistale metsäpalojen varalta.
Sypressin kävyt näyttävät tältä ollessaan vielä puussa kiinni.
Arroyo de las Adelfasin jokikanjoni Antequeran suuntaan.
Villisikojen rymypaikka.

6 Comments Lisää omasi

  1. Päivitysilmoitus: Vuoden 2020 reissukooste

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s