Kävely El Torcal -vuorelle Malagan provinssissa

on

Noin tunnin ajomatkan päässä Malagasta sisämaahan päin on El Torcal -vuori, joka on noin 1300 metrin korkeudella sijaitseva leveä ja melko tasainen vuori. A-7075 -tien varrella on parkkipaikka lähellä risteystä, josta lähtee tie ylös vuorelle vierailijakeskukselle. Arkisin parkkipaikka voi olla aivan tyhjä, mutta hyvällä säällä viikonloppuisin ja pyhäpäivinä autoja saattaa olla parkkeerattuna pitkin tien vartta, koska parkkipaikka täyttyy. Ylhäällä vuorella olevan parkkipaikan täytyttyä tuolta A-7075 -tien parkkikselta järjestetään parin euron hintaisia bussikyytejä ylös. Kannattaa välttää Torcalille menemistä viikonloppuisin, jos voi valita arkipäivän, ainakin jos haluaisi ajaa ylös vierailijakeskukselle.

Vierailijakeskukselle asti voi kuitenkin myös kävellä noin 1,5 – 2 tunnin matkan ylös. Me kävelimme sinne joulukuun alussa koirien kanssa ja varmasti tulemme vielä palaamaan tuolle mukavalle reitille, joka ei ollut mitenkään raskasta kapuamista, vaikka välillä oli melko kivikkoisia kohtia.

Ylhäällä vierailijakeskukselta lähtee osin päällekkäiset rengaisreitit, joiden kävelyt kestävät 45 min – 2 tuntia, joten tällä tavalla voi Torcalilla tehdä jopa yhteensä 6 tunnin kävelyn. Muualla kuin näillä merkityillä kävelypoluilla itsenäisesti liikkuminen on kiellettyä. Syy on kai se, että alue halutaan pitää suojeltuna ja jotta ihmiset eivät putoaisi syviin onkaloihin huokoisessa kalkkikivimaastossa.

Greippi alkumatkalla katsomassa takaisin tulosuuntaan.

Näkymä Malagan ja Villanueva de la Conception -kylän suuntaan.
Lexie näköalapaikalla, jonne pystyi polulta poikkeamaan.

Vanhat vuohi- ja lammaspaimenten majat olivat tällaisia. Torcalin rinteillä edelleen yleinen näky ovat vuohi- tai lammaslaumat paimenineen ja paimenkoirineen.
Alma kyttäämässä myyränkoloja tauolla.

Tällaisia erilaisia kerrostuneen näköisiä kivimuodostolmia on syöpynyt El Torcalin kallioperään.

Ylhäällä Torcalin päällä kävelyn juttu ei ole nähdä sieltä kauas, koska siellä yleensä liikutaan jonkinlaisissa laaksoissa vuoren reunojen ollessa korkeat joitain näköalapaikkoja lukuun ottamatta. Sen sijaan vuorella kävelyn juttu on itse vuoren omat kummalliset kivimuodostelmat.

El Torcalin huipulla (Torcal Altolla) oleva vierailijakeskus.
El Tornillo eli Ruuvi -niminen kivimuodostelma Torcalilla.

Tällaisia maatiloja näkyy vuorilla Malagan jälkeen.

A-7075 -tien varrella oleva parkkipaikka.

6 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s