Vielä pääsimme kävelemään El Torcalille Málagassa

on
Pyreneidenvuorikauris poseerasi meille oikein hienosti.

Kävimme tällä viikolla tekemässä kevään viimeiset kävelyt viereisellä El Torcal -vuorella. Yhtenä päivänä kävelimme vuoren rinnettä ylöspäin, mutta emme kävelleet ylös asti, koska illasta tuli kummallisen sumuinen ja pieni tuuli sattui korvissa. Muuten päivät ovat olleet kuumia ja aurinkoisia, mutta tuo yksi ilta välissä oli tuommoinen.

Torcalin rinnepolku on vähemmän suosittu kuin vuorella ylhäällä olevat polut ja nyt se oli paikoin umpeen kasvanut. Kävelyssä ikävintä oli ohdakkeiden määrä. Ne pistelivät housujen ja sukkien läpi ja lisäksi rinteellä kasvoi sitä semmoista vähän vehnän näköistä heinää, jonka siemenet voivat kaivautua koirien tassujen ihon läpi ja aiheuttaa pahoja tulehduksia. Lue lisää El Torcalin rinnepolusta: Kävely El Torcal -vuorelle Málagan provinssissa (2019) >>

Olemme käyneet kävelyillä iltaisin, koska päivisin on niin kuuma, emmekä halua aikaisia aamuherätyksiä. Täällä on kuitenkin tähän aikaan vuodesta iltaisin valoisaa jonnekin kello kymmeneen asti illalla. Talvella oli ihan erilaista, kun pimeä tuli jo viiden jälkeen.

El Torcalin vuoren laella on parkkipaikka ja siellä oli yleensä muutamia autoja meidän automme lisäksi. Normaaliaikoinahan parkkipaikka on yleensä täysi. Viikonloppuisin täyttyy myös vuoren juurella oleva parkkipaikka ja ihmiset parkkeeraavat autojaan pitkin tien vartta. Yleensä ihmiset eivät kuitenkaan täytä polkuja, en tiedä mitä muut menevät vuorelle tekemään ja nyt varsinkin saimme kävellä polkuja ihan rauhassa. Lue myös: Poluilla El Torcal -vuoren päällä (2019) >>

Olemme nähneet täällä pelkästään tällaisia käärmeitä ja näiden pitäisi olla vaarattomia.
El Torcalin vuoren päällä oleva parkkipaikka.

Alma innokkaana kävelijänä. Koiristakin on ollut tosi mukava päästä autolla poluille.

Sumuinen ilta Torcalin rinteellä

El Torcalin kasveja

Kuvasin nyt oikeastaan vain sellaisia kukkia, joita en ollut ennen nähyt tai kuvannut.

Apila, jonka lehdissä on tummat täplät.

2 Comments Lisää omasi

  1. Päivitysilmoitus: Vuoden 2020 reissukooste

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s