Tattikeitto

on
Tattikeittoannos, jonka päällä on paistettuja korvasieniä.

Nyt viimeistään alkaa olla aika syödä pakastin tyhjäksi edellisen kesän syyssienistä, mikäli aikoo tänä syksynä kantaa niitä taas kassikaupalla metsästä kotiin. Alla olevan tattikeiton tyylillä valmistuu keitto myös vaikka suppilovahveroista, torvisienistä ja korvasienistäkin. Välillä olen korvannut osan soijamaidosta kookosmaidolla.

Tattikeiton ohje

4 hengelle

6 rkl ruokaöljyä
2 iso sipulia
n. 1 litra pakastettua tattia (vähemmänkin käy)
vajaa 1 tl valkopippuria
2 tl suolaa
1 kasvisliemikuutio
3 rkl vehnäjauhoja
1 l soijamaitoa

nippu ruohosipulia tai yksi punasipuli

Silppua sipulit ja kuullota ne mausteiden kanssa öljyssä. Lisää tatit (saavat olla suoraan pakastimesta otettuja). Keittele sulaneita tatteja muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita kunnolla. Lisää joukkoon soijamaidot (myös muut kasvismaidot käyvät) ja keitä kiehuvaksi. Ota keitto liedeltä ja anna hieman jäähtyä. Leikkaa keiton päälle ruohosipulia tai silppua yksi pieni punasipuli pieneksi tai koristele muuten maun mukaan.

Keiton voi tehdä vähemmästäkin tattimäärästä. Silloin kannattaa laittaa suolan sijaan toinenkin kasvisliemikuutio tuomaan keittoon enemmän makua. Keittoon voi käyttää kuivattuja tattejakin, liota niitä vedessä ensin ja lisää sitten sipulien joukkoon.

4 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s