Matkailuautoilua Ranskassa koirien kanssa

on
Lexie Brognardin rannalla.

4. ajopäivä: Ranskassa Clonas-Sur-Varèze – Brognard. 374 km.

Clonas-Sur-Varèzen yöpaikka näytti sijaitsevan kohtuullisen matkan päässä moottoritieltä, mutta oikeasti sinne ajaminen ja sieltä aamulla pois lähtö edellytti sitä, että piti ajaa pitkät pätkät pienempää, kylien läpi menevää tietä ennen kuin pääsimme takaisin moottoritielle. Euroopan läpi ajaminen ei ollut huviajelua korona-aikana, joten halusimme vain edetä nopeasti.

Tietullikopit jossain ennen tai jälkeen Lyonin.

Lyonin kohdalla ihmetytti, kun moottoritie meni kaupungin läpi. Beaune oli teiden risteyskohta ja siellä kävimme isosti kaupassa ostamassa viinejä. En muista oliko miten suurella osalla muita asiakkaita hengityssuojain kasvoilla, kuten meillä. Kun ensimmäisen kerran käytin Espanjassa hengityssuojaa, oli minun tosi raskas hengittää ja aivastelin se ylläni, mikä sai kapistuksen tuntumaan enemmänkin haittaavalta kuin suojaavalta. Sittemmin totuin niihin. Tuntuu aika loogiselta, että ne suojaavat muita ihmisiä kankaan takana pärskivältä ihmiseltä.

Ajon aikana selasin Park4Nightia etsiskellen sopivaa yöpaikkaa. Emme halunneet iloksemme istuskella auton kyydissä, joten yöpaikat yritettiin etsiä niin, etteivät ne tekisi paljoa koukkausta reittiin. Yksi hyvän oloinen paikka piti diskata, kun arvioissa joku sanoi tien parkkipaikalle olevan vähän jyrkkä. Ranskassa vaikutti olevan Espanjaa paremmin isojen teiden varrella puistoisia pysähdysalueita, aireja. Brognardissa oli Aire de service Campingcar, joka ei ollut ihan tyypillinen aire, vaan enemmmin paikallisten suosiossa olevan järvialueen iso parkkipaikka, jossa oli kolme ilmaispaikkaa matkailuautoille. Siinä olisi saanut viipyä 48 tuntia. Reissun neljännen päivän jälkeen olisin jo kaivannut välipäivän pitämistä tuossa Ranskan yöpaikassa, koska pentujen jatkuva ulos vieminen väsytti. Mutta meillä oli enää lyhyt matka Frankfurtiin, jossa saisimme ja joutuisimme viettämään useamman välipäivän, ennen kuin pystyisimme jatkamaan matkaa. Olimme ajaneet odotettua nopeammin ja pentujen lento Frankfurtista Suomeen oli vasta viiden päivän päässä.

Emme käyneet Brognardin kylässä emmekä muissakaan ympäristön kylissä. Liikuimme vain Étang du Pâquisin järven rannalla. Tuon järven ympäri voi kävellä ja siinä on myös muita järviä, lintujen suojelukosteikko ja kävelypolku, joka näyttäisi saapuvan alueelle jostain muualta ja jatkavan siitä eteenpäin. Hiekkaranta oli kai avautunut yleisölle vasta pari päivää aiemmin ja nyt kuumalla säällä siellä oli uimareita ja auringonottajia. Sitten sää muuttui tuuliseksi ja sateiseksi.

Ajomatkan muut jutut:
Lähtö Málagasta Suomeen matkailuautolla eläinten kanssa >>
Ajo Valenciasta Espanjan rajalle >>
Matkailuautolla Espanjasta Ranskaan >>

 

Rhône ja vastaranta Viennen kaupungissa.
Samirakin onnistui könyämään matkailuauton kojelaudalle, jossa meidän isot koirat tykkäävät viettää aikaansa isoista ikkunoista ulos katsellen.
Aina kun pääsimme parkkiin, laitoimme äkkiä kaikki ikkunat auki ja hyttysverkot alas. Kuuma oli silti ja sateet olivat yleensä tervetulleita.
Billy hämmästytti meitä sillä, miten hyvin se matkustikaan mukana.
Autossa oli kuuma ja tässä levähdetään Greipin kanssa järven rannalla nurmikolla.
Alma näyttää joskus schäfermäiseltä, vaikka oikeasti on paljon pehmeäpiirteisempi ja puolta pienempi.
Étang du Pâquisin järvi Ranskan Brognardin kylässä ihan A36-moottoritien vieressä.
Koirat järven rannalla iltakävelyllä.
Lintujen katselukoppi.
Alueen kävelykartta.
Järven vastarannalla näkyy alueen huolto- tai esittelyrakennus, joka nyt oli vessoineen kiinni varmaankin koronasyistä. Rakennusten takana on parkkipaikka, jossa yövyimme.
Tässä kävelimme kahden järven välistä.

3 Comments Lisää omasi

  1. Päivitysilmoitus: Vuoden 2020 reissukooste

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s