Matkailuautolla Espanjasta Ranskaan

on
Auto parkissa yöpaikassa.

3. ajopäivä: Pont de Molins (Espanja) – Clonas-sur-Varèze (Ranska). 562 km, 9 tuntia.

Pyreneiden vuoristo on paras ylittää ihan vain E-15 -motaria pitkin, jos auto hyytyy ylämäissä.

Espanjasta Ranskaan siirtyessä ei ollut mitään tarkastuksia, Ranska oli kai päivää tai paria aiemmin höllentänyt koronavalvontaansa. Rekkoja oli pitkä jono, mutta me ohitimme ne viereistä kaistaa pitkin. Tiemaksukoppien linjoja oli vähennetty muistaakseni vain kahteen, joten poliisilla oli siinä mahdollisuus tehdä pistotarkastuksia.

Ajoimme moottoritietä Lyonin suuntaan ja maksoimme päivän loppupuolella kerralla moottoritiemaksua yli 60 euroa. Tuo maksu tuli, kun siirryimme moottoritieltä pois mennäksemme yöksi Clonas-Sur-Varèzen kylän viereen. Siinä samalla meiltä kysyttiin, että mistä olemme tulossa ja minne menossa. Meiltä ei pyydetty nähtäväksi passeja eikä todistusta, jossa kerrotaan, että Ranskan läpi saa ajaa matkalla kotimaahan.

Puissa kasvava muratti näyttää hienolta.

Löysimme Park4Nightista yöksi parkkipaikan pienestä tammimetsiköstä hedelmäpuutarhan vierestä. Siellä oli hyvä ulkoiluttaa koiria ja ihmetellä hedelmäpuita. Siellä kasvoi eniten saksanpähkinäpuita, jotka olivat paljon pienempiä kuin Espanjan talvikotimme vieressä kasvava puu, josta keräsimme satoa syksyllä. Saksanpähkinät olivat nyt kesäkuussa soikeita vihreitä nukkaisia hedelmiä, joiden pinta muistutti avokadoa. Nukkaisuus taas muistutti persikkaa. Tuon pinnan alla kypsyy pähkinän kova ruskea kuori, jonka alle kehittyy pähkinä. Tarhalla oli myös mansikoita, kirsikkapuita ja puita, joiden arvelin olevan persikkaa, nektariinia ja aprikoosia. Tosi jännää aina nähdä, miten hedelmät ja vihannekset kasvavat (lue vierailustani avokado- ja mangotilalla Espanjassa >>).

Ajomatkan muut jutut:
Lähtö Málagasta Suomeen matkailuautolla eläinten kanssa >>
Ajo Valenciasta Espanjan rajalle >>

Etelä-Ranskassa Välimeren tuntumassa on järviä.
Koitamme valita yöpaikkamme niin, että niissä on hyvä kävelyttää koiria.
Koirat hedelmätarhan tiellä.
Saksanpähkinän luumarjoja, jotka näyttivät bacon-lajikkeen avokadoilta, mutta niiden pinta oli persikkamaisen nukkainen.
Ovatkohan nämä ihan omenoita vain, vaikka ne ovatkin tuollalailla uurteisia?
Arvelisin näiden olevan nektariineja, koska nämä hedelmät eivät ole nukkapintaisia.
Olivatkohan nämä nukkaiset hedelmät aprikooseja tai persikoita?
Hedelmätarhaa.
Olisivatkohan nämä karhunvatukoita?
Kirsikat olivat monissa puissa jo kypsiä.
Kirsikkapuu.
Hedelmätarhassa oli myös mansikoita.

4 Comments Lisää omasi

  1. Päivitysilmoitus: Vuoden 2020 reissukooste

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s