Saksan läpiajo pakulla koirien kanssa

on
Auto yöparkissa metsäteiden luona. Takana kulki asfaltoitu tie, jossa oli yölläkin hieman liikennettä, mutta se ei meitä haitannut.

Euroopan läpi ajaessa meille parhaita yöpymispaikkoja ovat puskaparkit, joihin päästäkseen joutuu poikkeamaan reitiltä mahdollisimman vähän. Paras on yöpyä mahdollisimman puskassa, jotta siellä on hyvä ulkoiluttaa koirat ja jotta kissakin uskaltautuu kävelemään hihnassa. Rauhallisimman yön takaa se, ettei siellä liiku muita ihmisiä, koska meidän koirat saattavat muuten haukahdella. Sekin asia pitää aina tarkistaa, ettei tie kohteeseen ole liian jyrkkä tai huonokuntoinen. Yövymme kyllä jonkin verran huoltoasemilla ja Ranskan aire-tyyppisissä paikoissa ja joskus menemmän stellplatzeille ja leirintäalueille. Mutta lyhyitä öitä varten olisi kauhea vaiva mennä leirintäalueelle, jotka ovat usein turhan hälyisiäkin. Eivätkä ne ehkä niin kaipaakaan sellaista liikennettä, jossa saavutaan illalla ja lähdetään jo heti seuraavana aamuna.

Saksassa ajoimme yöksi kahdelta aiemmalta ajomatkalta tuttuun paikkaan Berliinin eteläpuolelle (ks. esittely Park4Nightissa >>).

Valitsemme paikat yleensä niin, että koiria ja kissaa on hyvä kävelyttää ja on rauhallista.
Saksassa illat ja aamut olivat kylmiä lokakuun lopussa.

Olimme vielä toisenkin yön Saksassa, ihan etelässä Ötigheimissa ennen Baden-Badenia. Siellä oli iso asfaltoitu kenttä ulkoilupolkujen ja urheilualueen vieressä (ks. esittely Park4Nightissa >>). Puolisoni hoitaa yleensä autolla ajamisen ja minä pomppaan koirien kanssa ulos heti kun olemme parkkeeranneet. Minusta on mahtavaa tarkkailla luontoa eri paikoissa, katsoa kasveja ja ihmetellä. Tällä kertaa näimme siilin, josta varsinkin Alma mietti että mikä ihme tuo on.

Ainoana autona isolla parkkipaikalla Ötigheimissä.

Vaikka meillä onkin kyse vain Euroopan läpiajoista, niin silti se on minulle mukavaa seikkailua, ainakin suurimmaksi osaksi, vaikka lähinnä matka on autossa istumista. Ei ole aina ihan selvää, onko jokapäiväinen yöpaikan etsintä stressaavaa vaiko antoisaa ja jännää. Emme ole kauhena kranttuja, kun on kyse vain yhdestä yöstä. Sen huomaan selatessani Park4Night-sovelluksen arvioita eri yöpaikoista, kun joidenkin arvioijien mielestä yöpaikka ei ole hyvä, jos siellä ei ole tyyliin upeaa maisemaa ja ilmaisia vessoja. Mutta koska me hakeudumme eläintemme takia luonnon äärelle, ovat paikat usein aika hienoja.

Aamu-usvaa tiellä Etelä-Saksassa.

Aiempia juttuja Saksasta >>

Matka reissupakulla kolmen koiran ja yhden kissan kanssa Suomesta Espanjaan lokakuussa 2021. Vältimme kaupunkeja ja leirintäalueiden ihmisvilkkautta ja suosimme luontoa ja puskaparkkeerausta. Reitti Baltia, PuolaSaksa, Ranska ja Espanja.

1. matkapäivä: Suomi ja 2. matkapäivä: Viro, Latvia ja Liettua : Eurooppaan Viron kautta pakulla >>

3. ja 4. matkapäivä: Puolasta Saksaan reissupakulla >>

3 Comments Lisää omasi

  1. Päivitysilmoitus: Ranskasta Espanjaan pakulla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s