Koirien kanssa Helsinki-Tallinna -lautalla

on

Lähdimme kolmen koiran kanssa matkailuautolla Espanjaan ja matkan ensimmäinen rupeama oli lautta Helsingistä Tallinnaan. Me valitsimme vaihtoehdon jättää koirat autoon sekä ihmisarkuuden että toisille koirille rähjäämisen takia.

Koirat autossa lauttamatkan aikana

Koiria ei pääsääntöisesti kai pitäisi jättää autoon lauttamatkan ajaksi. Ja jos koira/koirat eivät ole arkoja, niin en edes näe syytä miksi koirat pitäisi ylipäätään autoon jättää. Jos koiran jättää autoon, niin sen voi tehdä tietenkin vain lyhyimmillä matkoilla Helsinki-Tallinna välillä eikä millään lauttamatkalla Ruotsiin tai Saksaan.

Almalle laitoimme autoon koirankopin lauttamatkan ajaksi, koska Alma saattaa hermostuessaan pureksia etenkin tekstiilejä rikki. Muutoin Alma matkustaa matkojen aikana turvavyössä.

Yksi syy ainakin on auton kuumuus. Viking Line näytti rajanneen niin tiukan linjan, että heillä koirat voivat  matkustaa autossa vain lyhyillä Express-laivamatkoilla ja aikavälillä 1.10. – 30.4. Siispä emme valinneet Viikkaria. Tallink Siljallakin olisi voinut mennä, mutta valitsimme halvemman Eckerö Linen (2 hlö ja matkailuauto yhteensä 117 e, kun Tallinkilla olisi maksanut vähintään 164 e). Tallinkilla olisi voinut joko jättää koiran autoon tai sitten laittaa koiran lemmikeille varattuihin häkkeihin tai ottaa hyttiiin.

Miksi päätimme jättää koirat matkailuautoon?

Eckerö Linen koiranvessa.

Kauhuskenaarioita kelaavassa päässäni ajattelin, että laivan härdelli ja ihmisten paijailuyritykset tekisivät pelkästä hyttiin kulkemisesta varmaan aika mahdotonta ja mietin esimerkiksi sitä ruuhkaa, kun pitää nopeasti palata autoihin lyhyellä aikaslotilla ennen satamaa. Onneksi matkustimme matkailuautolla ja syyskuussa, joten vältimme kuumimman kauden. Muuten pitäisi varmaan lähteä ajamaan Eurooppaan Haaparannan kautta! Mietin kyllä Pietarin kautta ajamista, mutta sitten olisi koirabyrokratia tainnut kasvaa ja itsekin olisi pitänyt viisumit hankkia.

Onneksi tosiaan pystyimme jättämään koirat matkailuautoon. Se on niille tuttu ja turvallinen paikka eikä autokannella liiku ihmisiä matkan aikana. Vieraat ihmiset kun pelottavat Lexietä ja Greippiä enemmän kuin mikään. Kun me ihmiset lähdimme autokannelta hissillä huomasimme että olisi ollut ihan mahdotonta kulkea sillä koiriemme kanssa. Eivät ne pystyisi olemaan hississä vieraiden ihmisten kanssa. Ehkä siellä olisi ollut rappusetkin, mutta nekin olisivat olleet tosi vaikeat, jos ahtaissa portaissa vastaan olisi tullut ihmisiä.

Reissu matkailuautolla kolmen koiran kanssa Suomesta Espanjaan. Vältämme kaupunkeja, kyliä ja ihmisvilkkaita kohteita ja suuntaamme luontoon kävelemään. Reitti Baltia, Puola, Slovakia, Itävalta, Italia, Ranska ja Espanja.

 

5 Comments Lisää omasi

  1. Päivitysilmoitus: Eurooppaan Viron kautta pakulla
  2. Päivitysilmoitus: Pakureissu Suomesta Espanjaan

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s