Kahdeksas bloggausvuosi ja 900 juttua

on

Viime viikolla julkaisemani juttu Ihamaniemen luontopolku Enonkoskella oli blogini yhdeksässadas juttu. Vuoden 2017 alussa kirjoitin koosteen Katsaus blogin joka sadanteen juttuun, kun olin julkaissut 700 bloggausta. Vilkaistaanpa mitkä ovat tuon jälkeen olleet blogin jutut 750, 800, 850 ja 900:

Patikointi jatkuu Espanjasta Suomeen

900:s juttu: Ihamaniemen luontopolku Enonkoskella

Löysin tämän pienen polun viime kesänä, jolloin polku kai kunnostettiinkin ja siitä löytyi joitain mainintoja netissä. Koiramme tykkäävät kävellä metsäpolkuja, kun taas joskus ne eivät viitsisi kävellä tuttuja teitä pitkin. Siksi on kiva, kun on tämmöisiä paikkoja, joihin mennä niiden kanssa mökiltä käsin. Pikkupatikointi on minulle tärkeää niin Espanjassa kuin Suomessakin. Viime talvena kirjoitin useita juttuja  kävelypaikoistamme Málagan maaseudulla.

Koirat purolla Ihamaniemen luontopolulla.

Viime joulukuu vaikuttaa jännältä jälkeenpäin

850:s juttu: Joulukuu Espanjassa päivä päivältä

Oliivisäkki olalla.

Tein tammikuun alussa semmoisen katsauksen vuosikymmenen viimeiseen kuukauteen, että tsekkasin mitä erityistä tuli minäkin päivänä tehtyä. Päivien ohjelmahuiput olivat yleensä kävelyreissuja Fuente de Piedraan, El Torcal -vuorelle tai pihasta lähipoluille. Lisäksi oli muita vierailuja sadan kilometrin säteellä talvikodistamme Áloraan, Benalmádenaan ja Antequeraan kauppaan, kävelemään ja eläinlääkärille.

Seurasimme oliivien keräämistä naapurissa ja löysimme syvästä kuopasta koiranpennun, joka pääsi muutaman päivän päästä takaisin omaan kotiinsa. Lähdimme talvikodistamme kuukausi sitten, mutta silti jo nyt nuo joulukuun tapahtumat ja paikat tuntuvat ihmeellisiltä.

 

Haluaisin Bangkokiin milloin vain

800:s juttu: Pari päivää Bangkokin Khao Sanilla

Rakastan Thaimaan katuruokameininkiä.

Vuosi sitten kirjoitin siitä, kun käväisin Thaimaassa. Bangkokissa majoituin taas kerran Khao Sanin alueelle, jossa viihtyisin milloin tahansa tuon pari päivää. Olin Bangkokissa taas helmikuussa ja minulla on nytkin ollut tarkoitus kirjoittaa Khao Sanin alueesta ainakin lempiravintolastani Mangosta, koska sen sisustus oli niin hieno. Tuossa aiemmassa jutussani annoin vinkkejä siitä, mitä Bangkokissa ja Khao Sanilla kannattaa tehdä. Mainitsin auringonlaskun Chao Phraya -joella, Chatuchakin markkinat, Or Tor Korin tuoremarkkinat ja kapselihotellin Suvarnabhumin lentokentällä.

 

Hyvä, että käväisin katsastamassa Fuengirolan

750:s juttu: Fuengirola ei ollut mikään turistirysä

Mijasvuori aiheutti minussa kaipuun päästä vuorille. Niinpä sitten asuimme viime talven vuoristossa Málagan takana.

Keväällä 2018 kirjoitin ensimmäisestä vierailustani Fuengirolaan. Kävin siellä siskontyttöni kanssa, koska minä ja puolisoni olimme alkaneet pohtia Espanjaa seuraavana asustelupaikkanamme. Vaikutelmani oli tuolloin positiivinen, ja niin me sitten vietettiin viime talvi Málagan alueella ja Fuengirolassakin tuli käytyä useamman kerran.

Oli hyvä, että ensimmäinen vierailuni Fugeen ajoittui helmikuulle eikä kesäkuukausiin, joita emme muutenkaan ole ajatelleet viettää Espanjassa. Näin sain enemmän meidän arkeamme vastaavan kuvan Aurinkorannikosta, joka ei edelleenkään ole mielestäni mikään turistirysä.

 

—Yhdeksäs bloggausvuosi menossa—

Minulta jäi keväällä tekemättä jälkikatsaus kahdeksanteen bloggausvuoteeni. Aloitin blogin toukokuussa 2012. Ihanaa kun kahdeksanteen vuoteen ei enää sisältynyt apeutta Suomi-elämään liittyen, koska toukokuussa 2019 minulla oli jo nokka tukevasti kohti Espanjaa.  Suurin osa vuoden jutuista koski Espanjaa (47 juttua) tai ajomatkaa sinne (23 juttua eri maista).

Kaikki Espanja-jutut >>
Kaikki Matkailuautolla Espanjaan 2019 -jutut >>

Iso osa vuoden juttuja koski Espanjan luontoa. Tässä näkymä La Alhajuela -metsästä Boca del Asnon notkelmaan Antequeran suunnasta.

Oli myös 15 juttua Thaimaasta, ks. esim. Sukeltaminen Koh Lantalla ja Paluu Lanta Animal Welfarelle.

Hyppy veteen Thaimaan Koh Bidalla. Kuva: Fabrice Dieudonné.

Koirat olivat isossa roolissa monissa jutuissa, pääosassa ainakin yhdeksässä jutussa, esim.:

Emokoira ja pennut meillä Espanjassa >>
Lähde vapaaehtoiseksi koirien ja kissojen turvakotiin Koh Samuille! >>
Koirien kanssa Helsinki-Tallinna -lautalla >>

Hoidimme omien koiriemme lisäksi keväällä kahta aikuista koiraa ja kahta pentua. Muutenkin minua mietitytti espanjalainen koirien pitokulttuuri monissa kuukausiraporteissani, kun kerroin Espanjan talvestamme.

Yleistä irtiotto- ja reissausmietiskelyä oli monissa jutuissa, mm.:
Miten kaikki eivät halua pois Suomesta? >>
Ulkomaille muiden ulkomaalaisten luo >>
Matkojen suunnitteleminen – kannattaako vai ei? >>
Ehkä meistäkin tulee pakumatkaajia >>

Kirjoitain nykyään ruoasta vähemmän kuin aiemmin, koska en juuri enää itse kokkaa. Minua kuitenkin kiinnostaa nostaa jalustalle aineksia ja niiden alkuperää. Etenkin Espanjassa minua ärsytti ruokakulttuurin lihaisuus – maassa jossa monet vihannekset kasvavat vuoden ympäri ja on vaikka mitä hedelmäpuita ja muuta upeaa syötävää.

Villiparsaa Etelä-Espanjassa >>
Gazpacho, salmorejo ja muut espanjalaiset punaiset keitot >>
Kaikki avokadoista ja mangoista >>
Valmistin itse oliiveja Espanjassa! >>
Marianluumu, lokvattimango, plango vai mikä? >>
Lyhyt kasvisruokamatka Bangkokissa ja Krabilla >>

 

Aiemmat bloggausvuosien tarkastelut:

Reissausta ja ruokaa -blogi 7 v (2019) >>
Kuusi vuotta Reissausta ja ruokaa -blogia (2018) >>
Neljä vuotta Reissausta ja ruokaa (2016) >>
Reissausta ja ruokaa -blogi 2 v! (toukokuu 2014) >>
Yksi vuosi ja 260 bloggausta (toukokuu 2013) >>

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s