Pakettiauton osto retkipakuksi

Siinä se nyt on. Väristä ei pidetä, mutta alan jo tottua siihen.

Menimme sitten ostamaan pakettiauton, joka oli korkeampi kuin piti ja ehkä myös lyhyempi kuin piti. Päätimme säästää muutaman tonnin ja tyytyä siihen. Valmistusvuosi (2010) ja ajettu kilometrimäärä (172.000) olivat kohdallaan hinnan kanssa (7.000). Jos tällä autolla reissailu ei maistu, niin myydään se sitten ja hankitaan joku toinen. Tämä on ensimmäinen reissupakumme, joten eiköhän käytön varrella selviä tarkemmin minkälainen olisi meille ideaali auto. Ei me muuten siitä voida olla varmoja. Asetamme jonkun arvon omalle ajankäytöllekin – eiköhän vapaa-ajan käyttäminen autoilmoitusten selaamiseen jo riittänyt. Meillä tulisi menemään vielä paljon aikaa rakenteluvinkkien ja -materiaalien etsimiseen netistä.

Lue millaisen auton suunnittelimme vielä viikkoa aiemmin hankkivamme eli suunnitelmia mm. auton koon, hinnan, pohjaratkaisun ja sisustuksen suhteen: Retkipakun hankintasuunnitelmat >> 

Fiat Ducato

Hankimme Fiat Ducaton matalimman ja lyhimmän mallin (H1 L1). Samankaltaisia autoja muilla merkeillä ovat Citroën Jumper ja Peugeot Boxer.  Sen mitat ovat seuraavat:

 • Kokonaispituus 4963 mm (tieto rekisteröintitodistuksesta)
 • Kokonaisleveys 2050 mm (tieto rekisteröintitodistuksesta)
 • Kokonaiskorkeus 2254 (Wikipediasta)
 • Tavaratilan pituus 2679 (Mb Mobilen sivuilta)
 • Tavaratilan leveys 1870 (Mb Mobile)
 • Tavaratilan leveys takarenkaan kotelon kohdalla 1422 (Mb Mobile)
 • Tavaratilan korkeus 1662 (Mb Mobile)
Eri kokoisten Fiat Ducatojen tavaratilojen mitat Jyväscaravanin sivuilta löytyneestä tiedostosta.
Jostain löytynyt kuva eri Ducatomallien mitoista. Meidän auton mitat ovat ensimmäisessä sarakkeessa.

Eri vuosimallit eroavat toisistaan jonkin verran, en tiedä onko uudemmissa tai vanhemmissa Ducatoissa eri mitat.

Ostaminen

Auto löytyi Nettiauto.com -sivustolta ja se oli myynnissä autoliikkeessä. Olimme Helsingissä käymässä ja majailimme lähellä tuota kauppaa. Katselimme ensin pihalla tuon ja viereisen liikkeen pakuja. Sitten menimme myyjän puheille ja kysyimme autoa koeajoa varten, toisen ajokortista otettiin tätä varten kopio. Kokeilimme myös erästä täydellisen kokoista ja muutenkin hyvää Volkswagen Transporteria, mutta se oli yli kolme tonnia kalliimpi.

Pakettiauto sisältä. Poistimme jo ohjaamon ja tavaratilan välisen seinän sekä tavaratilan vanereita, jotta saamme laitettua eristettä niiden taakse. Auton mukana tuli nastarenkaat, mutta pohdimme pitäisikö ne myydä vai voiko käydä niin, että joudumme olemaan pohjoisessa jonain tulevista talvista.

Mehän ei olla koskaan ennen omistettu autoa ja kirjoitan tätä muille tämmöisille, joilla ei ole mitään hajua siitä, miten ostaminen tapahtuu.  Allekirjoitimme kauppakirjat. Saimme myyjältä mukaamme ainakin auton rekisteröintitodistuksen, huoltokirjan ja kauppakirjan. Sitten marssimme myyntisihteerin toimistoon. Meidän passeista otettiin kopiot (en tiedä olisivatko ajokortit riittäneet) ja auto laitettiin molempien nimiin, ei me oltu asiaa mietitty. Sitten piti päättää mistä vakuutusyhtiöstä otamme vakuutuksen ja miten laajan vakuutuksen. Vakuutusyhtiöstä tulee yli tonnin lasku perässä (kai jos olisi aiemmin omistanut auton, niin olisi jotain bonuksia, joilla hinta alenisi).

Olikohan tässä muuta, halusimme maksaa auton tilisiirtona, joten saimme mukaamme laskun. Auto olisi meidän maksettuamme sen. Maksun olisi voinut hoitaa vaikka kännykällä siinä samalla, mutta me hoidimme maksun illalla ja haimme auton seuraavana päivänä.

Enpä tiedä miten autokaupat tapahtuvat yksityiseltä ostettaessa. Ja missä vaiheessa pankista pyydetään laina, jos porukka ostaa auton lainalla. Autoliikkeet taitavat kaupata jonkinlaisia osamaksuhommeleita myös.

Mitä seuraavaksi?

Otimme jo ohjaamon ja tavaratilan välisen seinän irti, se luo tilan tuntua ja haluamme koiriemme pystyvän edes jotenkin hyppimään edes takaisin. Parhaillaan yritämme perehtyä siihen, että miten pakettiauto kannattaisi eristää, jotta sillä matkustelu olisi miellyttävämpää. Mietimme myös vielä pohjaratkaisuun viilauksia. Toivon että eristelyt ja verhoilu olisivat kohta ohi ja pääsisimme tekemään kalusteita. Tai ei nikkarointi välttämättä ole niin kivaa, mutta kun pääsisi sisustamaan 😀

Auto on uudempi kuin millaisilla olen yleensä ajanut, joten siinä toimii kaasu ja jarrut aiempaa äkkivääremmin. Minun pitää totutella sillä ajamiseen, ajokokemusta on kertynyt muutenkin niin vähän.

Sisustelu alkoi jo siten, että spreijattiin tämä Ikean pieni skådis-taulu turkoosiksi testataksemme tarttuuko siihen väri hyvin. Näitä tauluja olisi tarkoitus ostaa useita auton seinille. Näihin saa sitten ripustettua kaikenlaista.

2 Comments Lisää omasi

 1. sh sanoo:

  Tosi mielenkiintoisia nämä retkipakujutut! Innolla odotan (tulevia?) rakentelu- ja sisustuspostauksia. Retkipaku kiinnostaa ”pienesti” ja oon ihan kokematon kaikissa autohommissa, niin kaikki on uutta ja ihmeellistä.

 2. On tulossa lisää juttua, seuraavaksi kai auton eristyksistä ja verhoilusta, kunhan projektimme tässä hiljalleen etenee. On tosiaan meillekin kaikki uutta, joten pitää aika paljon funtsailla ja ottaa selvää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s