Vuonna 2018 ei juuri matkailtu – yhteenveto

on
Hienon värinen Muikkupuro Hossan kansallispuistossa.

Vuonna 2018 matkailuni jäivät jopa vähäisemmiksi kuin vuonna 2017, jolloin sentään asustelin vuoden kaksi ensimmäistä kuukautta vielä Thaimaassa. Matkailun vähäisyys johtuu mm. Suomessa asumisesta ja töistä, mutta etenkin elämämme mullistaneista koirista ja kissasta, jotka adoptoimme Thaimaassa helmikuussa 2017.

Näiden thaimaankoirien kanssa puuhastelu on ollut ykkösasia.

Arkea ilostuttava eläinlaumamme estää aika hyvin arjesta poikkeamisen. Yhtä kissaa ja kolmea koiraa ei tuosta vain anneta kenenkään muun hoidettavaksi ainakaan Helsingin kaduille tallustelemaan. Siispä mahdollisuutemme ovat lähinnä matkustella eläinten kanssa tai niin, että vain toinen ihmisistä lähtee.

Helmikuinen Fuengirola Espanjassa

Vuoden 2018 ainut ulkomaanmatkani oli kolmen yön visiitti Espanjan Fuengirolaan. Sen pituiseksi ajaksi jätin eläimet puolisoni hoidettavaksi, kun lähdin siskontytön kanssa reissuun. Aurinkorannikko on monille suomalaisille hyvin tuttu lomakohde, mutta minulle ei. Kevään 2018 ajan hauskuutin itseäni lukemalla kaikki Aurinkorannikkoon ja siellä asuviin suomalaisiin liittyvät kirjaston kirjat läpi. Oli mukava nähdä omin silmin vähän tuota aluetta, jota pidän potentiaalisena tulevaisuuden asuinpaikkana. En silti haluaisi asua ihan Fuengirolassa enkä missään muussakaan kaupungissa tai kylässä, vaan jossain maaseudun perukoilla jollain vuoren juurella.

Helmikuinen Fuengirola oli mielestäni oikein kiva, enkä ihmettele että siellä asuminen kiinnostaa monia suomalaisia.

Noille vuorille haluan patikoimaan ja ensimakua saimme kuljeskelemalla Mijas-vuorella. Ruokatarjonnan suhteen rantakadun Organic Cafe toimi pelastuksena hyvällä vegaanimenullaan.

Espanjaan tutustuminen Fuengirolasta aloittaen >>
Fuengirola ei ollut mikään turistirysä >>
Pari hyvää vegaanipaikkaa Fuengirolan keskustassa >>
Lyhyt kävelyreitti Mijas-vuorella Aurinkorannikolla >>
Marbellassa päiväreissulla Fuengirolasta >>

Kissa Mijas Pueblossa.

Kotimaan matkailua

Kun olin lukenut kaiken Aurinkorannikkoon ja Andalusiaan liittyvän, siirryin suunnittelemaan kesän 2018 matkailuautoreissun kohteita. Tiirasin tarkkaan kartasta pohjoisen Suomen kansallispuistoja, sopivia kävelyreittejä koirien kanssa kulkemiselle ja parkkipaikkoja matkailuautolle.

Lue kesäreissusta:
Hossan kansallispuistossa koirien kanssa matkailuautolla>>
Retkikohteet Hossan lähellä Kainuussa (mm. Kalmojärvi ja Kylmäluoma) >>
Pikaruokaa vegaaneille autoreissuilla Suomessa >>
Hiidenportin kansallispuisto Kainuun etelärajalla >>
Tiilikkajärven kansallispuistoon matkailuautolla koirien kanssa >>

Hiidenportin kansallispuiston Palolampi.

Lähiretkeily toi iloa arkeen

Oli kiva kun lainasimme pakettiautoa koko syksyn ajaksi voidaksemme liikkua koirien kanssa metsiin. En ole koskaan omistanut autoa ja pääkaupunkiseudun ympäristö on jäänyt oudoksi. Oli avartavaa päästä ihmettelemään sitä miten läheltä löytyy nättiä maaseutua.

Ilvesreittiä Räyskälässä Melkuttimen kierroksen lähellä.

Autolla pääsimme myös hieman kauemmaksi Hämeessä oleviin Liesjärven ja Torronsuon kansallispuistoihin. Lähellä kävimme lähinnä Itä-Helsingin Mustavuoressa ja Luukissa, mutta myös Sipoon Pilvijärvellä ja Sipoonkorven kansallispuistossa. Nuuksioon emme edes yrittäneet luettuamme kansallispuiston ruuhkista ja pysäköintiongelmista. Sipoonkorvessakin oli autoja aikalailla.

Retkeily ja patikointi on kuulemma lisääntynyt viime aikoina. Näyttää että oma innostukseni on kasvanut  samaa tahtia kuin monilla muillakin. Lieneekö niin että minun sukupolveni alkoi 2000-luvulla reppureissata Aasiassa ja nyt keski-ikäistyessä etsitään niitä elämyksiä myös tästä läheltä. Biletys ei enää kiinnosta ja varmaan lisäkseni muutkin alkavat haluta reissuilla nimenomaan luontokohteisiin.

Kävimme katsastamassa Lemminkäisen temppelin sisäänkäynnin.

Lue aiempien vuosien matkailusaldoni:

Vuosi 2017 ei ollut matkailuvuosi >> Thaimaa, Malesia, Suomi
Vuoden 2016 matkailusaldoni >> Thaimaa, Suomi, Itävalta, Italia, Ranska, Portugali, Espanja, Indonesia, Kambodza ja Intia.
Missä matkailin vuonna 2015? >> Thaimaa, Burma, Yhdysvallat, Malesia ja Suomi
Vuoden 2014 matkailusaldoni >> Thaimaa, Vietnam, Saksa, Belgia, Luxemburg, Hollanti, Tanska, Ruotsi, Hongkong ja Intia.
Missä matkailin vuonna 2013? >> Ruotsi, Saksa, Belgia, Tunisia, Venäjä, Iso-Britannia, Viro, Latvia, Liettua, Puola, Itävalta, Tsekki, Ranska, Italia ja Thaimaa.
Vuoden 2012 matkailusaldoni >> Goa, Meksiko, Belize ja Lontoo.

3 Comments Lisää omasi

  1. Päivitysilmoitus: Vuoden 2020 reissukooste

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s