Lyhyt kasvisruokamatka Bangkokissa ja Krabilla

on
Bangkokissa oli saatava nuudelikettoa. Tällainen annos maksaa yleensä 1 – 1,5 euroa halvoissa thaimaalaisissa kasvisravintoloissa. Yksi sellainen sijaitsee melko lähellä Khao San Roadia.

Kävin Thaimaassa ensimmäisen kerran yli kahteen vuoteen, mikä oli odottamisen suhteen kai aika kidutusta, koska kaipasin Thaimaata jo oltuani sieltä pois vasta pari kuukautta keväällä 2017.

Nyt kävin lomallani vain Bangkokissa ja Krabilla. Olin aikonut viettää koko loman Bangkokissa kierrellen tuttuja paikkoja ja ravintoloita, mutta ehkä siellä olisi käynyt aika hieman pitkäksi ruokailuiden välissä. Tai ainakin lopulta mieluummin mopoilin Krabilla kuin vietin aikaa Bangkokin tavarataloissa ja takseissa.

May Kaidee´s Khao Sanin takana

Mango shake ja lempisalaattiannokseni May Kaidee´silla. Vihannesten ja tofun ohella annos sisältää mahtavaa maapähkinäkastiketta.

Ensimmäisenä iltana oli pakko mennä May Kaidee´sin buffetiin Khao San Roadin taakse, koska sattui olemaan lauantai ja siten buffet-ilta. Vaikka maistelin ruokia kohtuullisesti, niin siitä jäi vähän sellainen olo, etten sitten enää himoinnut lähteä koko loppuviikoksi kiertelemään Bangkokin kasvisravintoloita. Ei yhdellä lyhyellä lomalla ehdi syödä kaikkea 😀

May Kaidee´s Happy Cowssa >>

Lue lisää:
May Kaidee´sin kasviskokkikoulussa Bangkokissa (2013)>>
May Kaidee´sin kasvisravintolat Bangkokissa (2013)>>

May Kaidee´silla on lauantai-iltaisin buffet. Tämän kuvan ulkopuolelle jäivät kolme erilaista currya ja pienet sticky rice mango -annokset.
Buffetin kesärullat, kurpitsahummus ja papaijasalaatti. May Kaidee´sin kesärullat ovat mielestäni huonoja, riisipaperia on liian paksusti eikä sisällä ole mitään yrttiä. Papaijasalaatti taas on oikein hyvä valinta, koska tuolla se ei ole liian tulista ja ainakin se on varmasti vegaanista.

Kylmä kookosvesi on parasta nesteytystä

Nyt kun olen oppinut saamaan fiilareita terveellisesti syömisestä, olisi aivan ihanaa saada vaikka joka päivä juoda tuoretta kylmää kookosvettä suoraan pähkinästä juotuna. Suomessa en ole kaivannut uudelleen käytettäviä bambupillejä, koska en yleensä juo mitään pillillä, mutta Thaimaassa kantaisin sellaista jatkuvasti mukanani, jotta voisin ryystää kookosta milloin vain. Ja muutenkin Thaimaassa laitetaan juomiin pilli niin usein, että suomalaista ihmetyttää. Lisäksi mukana pitäisi kulkea oma jykevä lusikka, jolla aina kuopia vihreiden kookospähkinöiden pehmeää maltoa suuhunsa.

Kasvisravintola Ethos

Ethos saattaa olla ensimmäinen paikka, jossa olen juonut kombuchaa. Sitä on ollut siellä listalla jo vuosien ajan. Heidän menussaan varoitellaan aloittamaan kombuchan juominen pienellä annoksella, mutta minä en ainakaan ole sillä lailla herkkä, että kombucha olisi ikinä missään tuntunut. Heidän kombuchansa on vahvaa, mikä on hienoa verrattuna kaupoissa pullotettuna myytävien versioiden lirumehuihin. Mutta vahvuus kai usein tarkoittaa myös aika makeaa, kombucha kun välttämättömästi tarvitsee sokeria käymisprosessiinsa. Ehkäpä se on sitä sokerisempaa mitä ytäkämpää juoma on.

Ethos sijaitsee melkein May Kaidee´sin vieressä Khao San Roadin ja Tanao Roadin takana.

Ethos Happy Cowssa >>

Lue myös: Banglamphun kasvisravintolat Bangkokissa (2013) >>

Ethoksen punajuuri-sellerimehua ja kombuchaa, huomaa hieno pahvipilli. Tässä ravintolassa on aina kamalan kuuma.

Halvat thaimaalais-kiinalaiset kasvisravintolat

Riisiä ja vitriinistä valikoituja ruokia Krabi Townin Hong Ming -kasvisravintolasta. Oheen tuodaan vihreitä vihanneksia. Annoksessa pehmeä hapanimelätofu, nakki, paistettuja vihanneksia ja paistettua tofua.

Kävin sekä Bangkokin Khao Sanin lähimmässä thaimaalais-kiinalaisessa kasvisravintolassa että vastaavassa paikassa Krabi Townissa. Tällaisissa ravintoloissa arvon sen välillä tilaanko nuudelikeiton vai valitsenko vitriinistä erilaisia kastikkeita ja paistoksia riisin oheen. Lisäksi haluan usein maistaa maailman parhaita kasvisnakkeja tai muita feikkilihoja.

Khao San Roadin lähellä oleva halpa kasvisravintola Happy Cowssa >>

Krabi Townin Hong Ming Happy Cowssa >>

Lue vanhempi ja kattavampi juttu Krabi Townista: Krabin kaupungin kasvistarjonta  (2014)>>

Tämä makkara on lemppariani. Näissä kasvisravintoloissa voi olla monia erilaisia nakkeja, mutta pidän eniten näistä joissa on hieman ryynimäinen koostumus.

Kasvisravintola lähellä Khao San Roadia.
Krabi Townin Hong Mingin ruokia. Etualalla kalaa muistuttava kasvispihvi.
Hong Ming sisältä.

Muuta tarjontaa

Ehdin lomallani syödä mango sticky rice -annoksen vain kahdesti, mitä nyt May Kaidee´sin buffetista sai lisäksi miniannoksen. Thaimaassa piti mielestäni olla mangoaika, mutta mangot eivät syömissäni annoksissa olleet parhaimmillaan.
Joko soodavetta sitruunalla tai sitten lemon shake ilman sokeria. Molemmat ovat parhaita sammuttamaan janon övereissä lämpötiloissa.

Olen kirjoittanut aika paljon Thaimaan kasvisruokatarjonnasta, mm.:

Vanhoja juttuja Thaimaan eri paikkakuntien ravintoloista:

4 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s